Lauantai 25.5.2019

Elina Lepomäki paljastaa: Alexander Stubb ”totesi, ettei minulla sen jälkeen ole tulevaisuutta puolueessa”

Luotu: 
25.4.2018 13:49
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) kohautti noustuaan vastustamaan sote-uudistusta hallituspuolueen riveistä. Kuva eduskunnan sote-keskustelusta 14. maaliskuuta.
|

Hallituksen sote- ja maakuntauudistusta vastustamaan noussut kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) paljastaa tuoreessa kirjassaan katuvansa puheenjohtajaehdokkuuttaan Alexander Stubbin haastajana, kertoo Kauppalehti.

Kesäkuussa 2016 Lappeenrannassa järjestetyssä puoluekokouksessa Elina Lepomäki sai ensimmäisellä kierroksella 122 ääntä. Hän oli ensimmäinen silloisen puheenjohtajan Alexander Stubbin haastajaksi ilmoittautunut. Nykyinen puheenjohtaja Petteri Orpo ilmoittautui kisaan vasta Lepomäen jälkeen. Toiselle kierrokselle pääsivät Alexander Stubb ja Petteri Orpo, joka voitti kisan äänin 441–361.

Stubb oli kaikkea muuta kuin ilahtunut, kun hän kuuli maaliskuussa 2016 kansanedustaja Elina Lepomäen harkitsevan lähtöä tavoittelemaan puolueen puheenjohtajuutta.

Lepomäki kertoo Stubbin reaktioista torstaina ilmestyvässä kirjassaan Voiton tahto (Otava).

–En odottanut riemunkiljahduksia, mutta Alexin tyly vastaus yllätti minut, Lepomäki kirjoittaa.

Toisin kuin julkisuudessa on huhuttu, Stubb ei uhkaillut Lepomäkeä.

–Hän vain totesi, ettei minulla ole sen jälkeen tulevaisuutta puolueessa.

Kun Lepomäki ja Stubb kävivät keskustelua läpi vuotta myöhemmin, Stubb sanoi Lepomäen mukaan tarkoittaneensa sanomisensa "isälliseksi neuvoksi".

Lepomäki kertoo kirjassaan olevansa nyt sitä mieltä, että Stubb oli oikeassa. Hänen mukaansa lähtö kokoomuksen puheenjohtajakisaan oli hänen henkilökohtaisen uransa kannalta kiistatta virhe.

–Joitain asioita olisi voinut jättää sanomatta ja paljon asioita olisi voinut tehdä paremmin. Rajallinen aika, rajalliset resurssit, oma riittämättömyys, kokemattomuus ja silkka osaamattomuus. Näitä olen pyöritellyt, Lepomäki kirjoittaa

–Olen kuitenkin tullut siihen johtopäätökseen, että jos puheenjohtajakilpailuun osallistumiseni oli virhe, niin sellainen on ollut myös politiikkaan lähtöni, hän summaa.

Lähde: Kauppalehti

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kyuu Eturautti

Olen vain kerran tavannut Stubbin vähänkään ajan kanssa, mutta media on tehnyt läksyjään. Hänhän oli vakava koulukiusaaja joka ei koskaan joutunut vastuuseen käytöksestään. Ounastelen tämän kouluaikana käyneen ikävyyden seuranneen matkassa. Hänestä paistoi hyvin palkon ilkeyttä, ns. piilovattuilua. Lisäksi hänen kerrotaan olleen puoluejohtajana hyvin huono henkilöstöjohtaja. Sitä vasten heijastellen tämä kuulostaa realistiselta kuvaukselta.

Mutta. Hyvä puolue kestää sisäistä kritiikkiä, semminkin kun se tulee parannusehdotusten kera.

Reijo Helli

Stubb... tumbeloin ja Suomen tyhmin ja mitään aikaansaamaton Pääministeri jonka uralla nykyinen Pääministeri jatkaa samoissa jalanjäljissä... tallaten kaikkein heikommassa asemassa olevat ihmiset..lapsiperheet etc ja ei saa mitään järkevää aikaiseksi vaan siirtää kaikki tärkeät asiat ja lakiesitykset seuraavalle Eduskunnalle ja Hallitukselle kun ei osaa itse mitään ratkaisuja viedä maaliin.

Kari Kallio

".. jos puheenjohtajakilpailuun osallistumiseni oli virhe, niin sellainen on ollut myös politiikkaan lähtöni, hän summaa."
Älä Elina suotta ruoski itseäsi! Olet monen meidän idoli! Suorasanainen ja selkeä, jolla on omia oikeita ajatuksia. Nokka kohti tuulta ja menoksi! :)
Maailma ei mene eteenpäin ilman rohkeita ihmisiä! Sinä olet rohkea!

Harri Kota-aho

Onhan nämä Kokoomuksen ns.”äijät ” aika kauheita puhutaan toista ja sitten hoidetataan asiat pienessä piirissä.Valta kyllä kelpaa,mutta ei osata kuunnella. Lepomäki on ihan oikeassa johtamis ongelmasta. Sehän kertoo ,vain itsekkyydestä.