Sunnuntai 26.5.2019

Mikko Kärnälle tulee lähtö eduskunnasta – ”Väyrysellä on kaikki oikeus”

Luotu: 
25.4.2018 16:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Mikko Kärnä joutuu väistymään eduskunnasta Paavo Väyrysen tieltä.
|

Eduskunnasta väistymään joutuva keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä toivottaa kaikkea hyvää Paavo Väyryselle, joka vahvisti hetki sitten palaavansa eduskuntaan kesäkuussa.

Varakansanedustajaksi vuonna 2015 äänestetty Kärnä on ollut eduskunnassa Väyrysen tilalla. Hän toteaa, että Väyrysellä oli oikeus tehdä ratkaisunsa.

– Tämä tilanne on ollut selvillä koko ajan tämän kolmen vuoden ajan ja Väyrysellä on ratkaisuunsa lainsäädännön nojalla kaikki oikeus. Toivotan Väyryselle kaikkea hyvää ja ennen kaikkea toivon, että hän käyttäytyy eduskunnassa keskustan kunniapuheenjohtajan arvokkuudella, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Kärnä lähetti kannanottonsa ennen kuin Väyrynen vahvisti päätöksensä ja ilmoitti samalla, että hän jättää tehtävänsä keskustan kunniapuheenjohtajana.

Etenkin sosiaalisen median aktiivisuudestaan tunnettu Kärnä aikoo jatkaa poliittista uraansa.

– Nyt on tärkeintä hoitaa nämä keskeneräiset asiat parhaalla mahdollisella tavalla maaliin, mutta seuraavat eduskuntavaalit ovat kesäkuusta 10 kuukauden päässä ja eurovaalitkin vajaan vuoden. Päätän ehdokkaaksi lähtemisestä myöhemmin. Politiikan kommentointia tulen jatkamaan käytettävissäni olevilla foorumeilla ja antamaan ärhäkkää tulitukea Juha Sipilän hallitukselle, Kärnä ilmoittaa.

Lue lisää: Nyt se on varmaa: Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan – eroaa keskustasta ja irtautuu sotesta

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Tuomisto

Kärnä kuuluu sarjaan ” politiikan pölhöpopulistit ” ja tämä kepun sisällä huseerannut ” persu ” onneksi jää rannalle kepun suurtappion myötä seuraavissa vaaleissa. Tälle ” Lappalaisten asiaa” ajaneelle surullisen hahmon ritarille kuitenkin menestystä tuleviin haasteisiin siviilissä..vaikkapa sitten Katalonian vapaustaistelijana.

Kaarlo Kunnari

Tavallisen kansalaisen etu olisi ollut Kärnän pysyminen eduskunnassa ja Väyrysen Brysselissä. Kukahan se Väyrystelijän paikalle tuonne Brysseliin menee? Eikö sinnekin ole varamies valittu? Toivottavasti Paavon aika loppuu tähän vaalikauteen, eikä uusia koiruuksia tule esille. Nyt olisi jo aika hoitaa Keminmaalaisten vesioikeus korvaukset ja kalakannan menetys asia, johon Paavo ensimmäiselle eduskuntakaudelle valittiin sitä vuosikymmeniä sitten hoitamaan. Ei ole ainakaan minulle tullut senttiäkään korvauksia ja molempien vanhempien suku oli osakkaana lohipatoon ja iso saarikin jäi veden alle. Taisi Paavolla omien etujen ajaminen olla tärkeämpää.