Lauantai 25.5.2019

Sinisten puoluesihteeri: ”Petteri Orpon tulisi pyytää anteeksi”

Luotu: 
25.4.2018 17:11
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ensimmäisen kauden kansanedustaja Matti Torvinen on myös Sinisen tulevaisuuden puoluesihteeri. Torvinen arkistokuvassa keskellä.
|

Hallituspuolue Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen vaatii kokoomuksen puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Petteri Orpoa pyytämään anteeksi loikkaripeliä hallituskumppanien selkien takana.

Torvinen käy Kaj Turusen loikkausta läpi Puheenvuoron blogissaan. Hän muistuttaa, että Orpo on myöntänyt tienneensä Turusen loikkausaikeista jo parin viikon ajan. Hallituskumppanit hän piti tästä pimennosta – pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ilmoituksen mukaan myös hänet.

– Erityisen loukkaavaa oli se Orpon ilmoitus, ettei hän ollut edes ehtinyt ilmoittaa siirtymisestä pääsopijakumppanilleen, pääministeri Juha Sipilälle. Orpo kertoi kello 11.55 että ei ollut kertonut mutta kertoo, vaikka info oli 12.00. Samaan aikaan Sipilä oli Vaasassa. Jokainen saa itse päätellä, puhuiko Orpo totta. Oliko hän lojaali kahdelle sopijapuolelle [hallituskumppaneille], Torvinen kirjoittaa blogissaan.

– On tärkeää huomata myös se että tiistaina aamulla, pari tuntia ennen Turusen infoa, katsoi Orpo Terhoa silmiin. Orpo ehkäpä myhäili katsoessaan Terhoa, sinä et tiedä mitä minä tiedän, sinun poliittisesta perheestäsi, Torvinen jatkaa.

Torvinen katsoo, että sopiessaan Turusen siirtymisestä Orpo ja Turunen sopivat samalla näkymättömästi, että Turusen lojaliteetti siirtyy kokoomukselle. Samalla "Orpo puolestaan sitoutui olemaan lojaali sopimuskumppaninsa yhdelle toimijalle, ohitse tärkeimmän sopimuksen pääkumppanin Sampo Terhon".

– Orpo tiesi, aina katsoessaan Terhoa, että pian sinä menetät yhden keskeisen toimijan minulle, Torvinen pohtii.

– Hänen pitäisi pyytää anteeksi, että loukkasi Sinisen Tulevaisuuden edustajia ja sen identiteettiä. Vaikka se ei riitä meille Sinisille, se olisi rohkea teko ja osoittaisi että Orpo on edes jossain määrin aidosti pahoillaan.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Matti Torvinen
Jaa artikkeli:

Kommentit

Anneli Karvinen

On noi siniuuvatit todella säälittäviä pellejä. On todella ihme jos oikeita kansanedustajia ei jo nyt viimeistään hävetä toi sinisten touhu ja määäkiminen siitä kuinka isänmaallisia he olivat pelastaessaan hallituksen kaatumisen.

Kuisma Jussi

No siniset ovat todella kunniamiehiä,itse loikkasivat ja nyt heistä tehdään pellejä mutta kyllä se ministerisalkku oli tärkeämpi kuin kunnia.Turha heidän on huudella mitään tekisivät miehen teon ja kaatais hallituksen