Keskiviikko 16.1.2019

Väyrynen aikoo ehdolle eduskunta- ja eurovaaleissa – Kansalaispuolueelta jäätävä vastaus ilmoitukseen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.4.2018 19:36
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Paavo Väyrysen perustamaa Kansalaispuoluetta johtavat Piia Kattelus, Sami Kilpeläinen ja Tuula Komsi eivät toivota perustajaa takaisin puolueeseen.
|

Eduskuntaan palaava europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoi keskiviikkona pitämässään tiedotustilaisuudessa, että hän aikoo ehdolle sekä eduskuntavaaleissa että europarlamenttivaaleissa.

Väyrysen mukaan hän tulee toimimaan Kansalaispuolueen ehdokkaana. Väyrynen on kuitenkin riitautunut Kansalaispuolueen johdon kanssa, ja puolue ilmoittikin keskiviikkona, että ”Väyrysen ilmoitus palata kansalaispuolueeseen ei ole Paavon päätettävissä oleva asia, sillä Väyrynen ei ole kansalaispuolueen jäsen”.

Eduskuntavaalien vaalipiiri ei ole vielä tiedossa, mutta Väyrysen mukaan vaihtoehdot ovat Lappi, Uusimaa ja Helsinki. Väyrynen on nykyisin kirjoilla Helsingissä, jossa hän on myös kaupunginvaltuuston jäsen.

Väyrynen pitää tärkeänä, että hän on mukana sekä eduskunta- että europarlamenttivaaleissa johtamassa Kansalaispuoluetta.

– En vielä tiedä, mikä on eduskuntavaalien tulos. Euroopan parlamenttivaaleihin täytyy hyvissä ajoin ilmoittautua ja valmistautua. Olen päättänyt olla molemmissa mukana. Kuten joskus aiemminkin on tapahtunut, ratkaisen sitten vaalien jälkeen kumpaan lähden, jos molemmissa tulen valituksi, Väyrynen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kansalaispuolueen mukaan ”Väyrynen ei johda yhtään mitään”.

Väyrysen tarkoituksena on palata kesäkuun alkupuolella takaisin eduskuntaan. Ennen vaaleja hän aikoo ottaa kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten maahanmuuttoon, tasa-arvokysymyksiin, aluepolitiikkaan ja niin edelleen.

– Olen oppositiossa sekä hallitusta että oppositiota vastaan. Monissa minulle tärkeissä asioissa hallitus ja oppositio ovat samalla kannalla.

Väyrynen aikoo toimia eduskunnassa Kansalaispuolueen eduskuntaryhmän kautta.

– Haen myös liittolaisia ennakkoluulottomasti yli rajojen. Toivotaan myös muiden puolueiden jäseniä mukaan Kansalaispuolueeseen. Kansalaispuolue hyväksyy sen, että on myös toisen puolueen jäsen.

Muutama viikko sitten Väyrynen ilmoitti, että hän on päättänyt erota Kansalaispuolueesta. Nyt Väyrynen selventää, että hän ei ole missään vaiheessa todellisuudessa eronnut. Syynä ovat Kansalaispuolueen hallitussotkut.

– Ei ole sellaista hallitusta, jolle voisi jättää kirjallisen eroilmoituksen. Hyvä näin, koska en nyt enää aio erota, koska keskustan tragedia ratkaisi tilanteen, Väyrynen kertoo.

Lue lisää:

Nyt se on varmaa: Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan – eroaa keskustasta ja irtautuu sotesta

Väyrynen aikoo ehdolle eduskunta- ja eurovaaleissa – Kansalaispuolueelta jäätävä vastaus puheisiin

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Vaikka paavo en ole koskaan umpikierosta politiikastasi pitänyt niin nyt täytyy kyllä nostaa hattua sinulle koska konkreettisesti olet vahingossa osoittanut takinkäännön suomen- ellei maailmanmestaruutesi ja sitä kautta näyttänyt kuinka kieroa politiikka todellisuudessa on.
Oman aseman turvaamiseksi vaatteet ja aatteet ovat päivässä myyty ja vaalisloganeiksi otetaan kaikki mahdolliset populistiset teemat äänten maksimoisiseksi ja heti vaalien jälkeisenä päivänä ne unohdetaan tai mielipide vaihdetaan sen mukaan mikä parhaiten kunakin päivänä käy.
Varo vaan paavo.
Maailma on muuttunut ja äänestäjillä on nykyjään aivot ja osa myös käyttää niitä.
Mutta älä pelkää.
Aina löytyy ääliöäänestäjiä jotka sinuakin tukevat.
Niille voi luvata yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista
Vähät niistä kun ajetaan oma etu edellä.
Vaalilupauksethan ovat vain retoriikkaa joilla houkutellaan äänestäjiä kuin porkkanalla aasia.
Hallintoalamaisäänestäjät voi pettää aina
Vai voiko ja kuinka kauan ?