Keskiviikko 16.1.2019

Alin palkka pian yli 6600 €/kk – kansanedustajille palkankorotus

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.4.2018 15:28
Päivitetty: 
26.4.2018 15:30
  • Kuva: Alma Talent arkisto
    Kuva
    Kansanedustajien palkat nousevat noudattaen kevään työmarkkinaneuvottelujen palkankorotusten yleislinjaa. Korotus on tänä ja ensi vuonna molempina 1,6 prosenttia.
|

Eduskunnan palkkiotoimikunta on tänään torstaina päättänyt kansanedustajien palkankorotuksista.

Palkkioita korotetaan siten, että ensimmäinen 1,6 prosentin korotus toteutetaan toukokuun vaihteessa ensi viikolla ja toinen 1,6 prosentin korotus vuodenvaihteessa. Palkkiotoimikunta painottaa, että päätöksessä on otettu huomioon kevään työmarkkinaneuvottelujen palkankorotusten yleinen linja.

Kansanedustajien palkka on tällä hetkellä 6407 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta palvelleella kansanedustajalla 6887 euroa kuukaudessa. Puhemiehen palkkio on 11 792 euroa kuukaudessa ja varapuhemiesten 9830 euroa kuukaudessa.

Toukokuussa voimaan astuva 1,6 prosentin korotus kasvattaa kansanedustajan kuukausipalkkaa 102,5 eurolla ja yli 12 vuotta palvelleella edustajalla 110, 2 eurolla. Vuoden vaihteessa palkka nousee vielä suunnilleen saman verran.

Ensi vuonna kansanedustaja ansaitsee noin 6614 euroa kuukaudessa ja yli 12 vuotta palvellut edustaja 7109 euroa.

Edustajille maksetaan lisäksi joka kuukauden 15. päivä veroton kulukorvaus kansanedustajan tehtävästä aiheutuvien kustannusten maksamiseen. Kotipaikasta riippuen kulukorvausta maksetaan 30 prosentin (986,81 euroa), 40 prosentin (1315,75 euron) tai 55 prosentin (1809,15 euron) mukaan.

Palkkiotoimikunnan puheenjohtajana toimii varatuomari Jouni Ekuri ja kahten muuna jäsenenä Riitta-Leena Paunio ja Seppo Junttila.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Leena Perttu

ei voi kun itkeä. eliitin palkat nousee vaan ja suurin osa siellä on jo valmiiksi hyvä osaisia. sipilä sanoo köyhistä,on tehtävä kipeitä leikkauksia alle 800€/kk tienaavilta mutta muilta ei.miten on varaa nostaa eduskunnan palkkoja? olisin ikionnellinen jos eläkkeeni nousisi yli 100€/kk mutta sinnitellä vuodesta toiseen yhä pienemmällä eläkkeellä. ihmettelen ,että ei kristilliset,ei vasemmisto,sdp,puutu mitenkään pienten eläkeläisten köyhyyteen. en takuulla enää koskaan äänestä,nyt tuli mitta täyteen,sillä ei ole ollut koskaan mitään hyötyä vaikka kuka mitä sanoisi.jokainen on eliittiä joka eduskunnassa istuu ja muuttuu samanlaisiksi hyväisaisten paapojaksi. niin kylmää,niin välinpitämätöntä on touhu. todella mennään miten raamattu sen sanoo,ahneus lisääntyy vaan.kumma kun eivät laita eutanasia piikkiä pakolliseksi liian köyhille,pääsisivät heti eroon kuin eläminen löysässä hirressä vuodesta toiseen.ihmetellen mielenterveyden menettäneitä, masentuneita ...he ovat ilmaa jotka tuhotaan ...muka hyvinvointiyhteiskunta!!! vain hyväosaisille muut kaivakkoot oman kuoppansakin .sairaat päättäjät.