Lauantai 23.2.2019

IL-kysely: Joka neljäs voisi ehkä äänestää Hjallis Harkimon ja Mikael Jungnerin uutta liikettä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.4.2018 11:03
  • Kuva: Antti Mannermaa
    Kuva
    Harry Harkimo.
|

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 25 prosenttia suomalaisista sanoo, että voisi ehkä äänestää juuri lanseerattua Liike Nyt -poliittista liikettä.

Kyselyyn  vastanneista vain yksi prosentti sanoi, että äänestäisi varmasti tätä poliittista liikettä. Niitä, jotka sanoivat, että voisivat ehkä äänestää Liike Nyt:ä, oli 25 prosenttia vastanneista. Kiinnostuneita on siis yhteensä 26 prosenttia.

Uudella poliittisella liikkeellä on tällä hetkellä enemmän kiinnostuneita seuraajia miesten kuin naisten joukossa. Kyselyyn vastanneista miehistä 31 prosenttia voisi ehkä äänestää liikettä, naisista 18 prosenttia.

- Ollakseen viikon vanha liike, kiinnostus on ehkä yllättävänkin laajaa. Moni äänestäjä kaipaisi politiikkaan uusia toimintatapoja, Taloustutkimuksen tutkimuspäällikkö, yhteiskuntatieteiden tohtori Juho Rahkonen sanoo.

Kaikista äänestäjistä 61 prosenttia sanoo, ettei äänestäisi Liike Nyt:ä. Niitä, jotka ovat keskimääräistä enemmän tätä mieltä, löytyy muun muassa 65-79 -vuotiaiden, toimihenkilöiden sekä vasemmistoliittoa ja keskustaa äänestävien joukoista.

Lue myös:

Liike Nytin Helene Auramo: ”Olen kokenut politiikan aina hieman vieraaksi”

Kokoomusministeri Hjallis Harkimolle ja Mikael Jungnerille: ”Tähän jos keksisi lääkkeen, niin olisi huikeaa!”

”Hjallis Harkimolta vahvaa kansa-puhetta – on tässä populistinen klangi”

Hjallis Harkimo ja Mikael Jungner: Tästä ”Liike Nyt” –hankkeessa on kyse

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit