Tiistai 18.6.2019

Opetusministeri varoittaa: ”Antti Rinne on aloittanut vaarallisen huutokaupan”

Luotu: 
2.5.2018 16:34
  • Kuva: Alma Talent / Pekka Karhunen
    Kuva
    Kokoomusministeri Sanni Grahn-Laasonen kantaa huolta niistä, jotka lopulta maksavat SDP:n lupaukset. Arkistokuva.
|

SDP lupaa liikoja ja se tie on vaarallinen, varoittaa kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Rinne lupasi vappupuheessaan 100 euroa kuukaudessa lisää nettona alle 1400 euron eläkkeisiin, mistä on syntynyt keskustelua. Lue lisää: Antti Rinne selittää kovaa eläkelupausta: Hintalappu olisi 700 miljoonaa euroa

Grahn-Laasonen läksyttää Rinnettä tiedotteessaan.

–SDP:n Antti Rinne on viime aikoina tilaisuudesta ja kuulijakunnasta riippuen luvannut lisää rahaa milloin eläkeläisille, työttömille, perheille, opiskelijoille, eläkkeisiin, tukiin, palveluihin – siis aivan kaikille. Lisää rahaa, lisää rahaa, SDP jakaa satoja miljoonia velkarahaa vain koska vaalit lähestyvät ja jostain pitäisi saada kannatusta, Grahn-Laasonen sanoo.

–Taloudesta on huolehdittava erityisen vastuullisesti nyt, kun työikäiset ikäluokat pienenevät. Sen sijaan, että SDP kantaisi vastuuta tulevista sukupolvista ja heille kohdistuvasta velkataakasta, Rinne on aloittanut vaarallisen huutokaupan. Ahkerat suomalaiset, joiden kukkarosta lupaukset lopulta rahoitetaan, ovat täysin suojattomassa asemassa, kun SDP on käynnistänyt jakoautomaattinsa. 

Grahn-Laasosen mielestä hallitus on samaan aikaan keskittynyt tekoihin ja tulokset näkyvät. Hänen mukaan kokoomus haluaa varmistaa, että myös jatkossa Suomen talouden kasvu vahvistuu ja yhä useampi pääsee töihin.

–Tämän hallituksen kaudella Suomi on saatu nostettua taantumasta kasvuun lähes kymmenen heikon vuoden jälkeen. Suomalaisten usko talouteen on ennätysvahvaa, yritykset investoivat ja työttömyys vähenee. Työllisten määrä on noussut lähes 100 000 hengellä. Tätä hyvää kehitystä pitää vahvistaa, ei tukkia, Grahn-Laasonen huomauttaa.

Lue myös:

”Jos joku alle 40-vuotias vielä pohti SDP:n äänestämistä, niin ei kannata pohtia enää”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Simo Tamminen

Tuo yksin asuvan eläke-esimerkki on henkilöstä jolla ei ole ollut työstä saatavia tuloja. Hän ei myöskään ole maksanut työeläkemaksuja. Kyseessä oleva esimerkkihenkilö saanee myös asumistukea ja toimeentulotukea. Näin laskien hänen käytettävissään on vähintään samanverran nettotuloa kuin on keskimääräistä työeläkettä saava henkilö joka on maksanut kaikista työsuhteistaan työeläkemaksuja. Tosin henkilöt jotka ovat olleet työelämässä ennen työeläkelain voimaantuloa (1.7.1962) ja ovat olleet silloin alle 21 vuotiaita ovat jääneet lain ulkopuolelle ensimmäisinä eläkeansaintavuosinaan. Tuolle nopeasti vähenevälle eläkeläisryhmälle jonkinlainen korotus kuuluisi. Myös niille lukemattomille naisille jotka pitivät lapsiperheitä pystyssä ilman korvauksia ja -työtuloja.

Tommi Messi

Mietin , että puhuuko kokoomuksen ministeri nyt kokemuksesta? On luvattu liikoja ja sitten ainakin koulutus, varhaiskasvatus ja sote sekä maakuntamalli on ihan levällään ja kaikkia yritetään saada maaliin samaan aikaan. Rinteen ehdotukseen tässä ratkaisu : puolet Eu:n jäsenmaksusta ja puolet turhista yritystuista vaikkapa yhtiöistä Neste , Chempolis jne. ( varmasti on monta muutakin postilaatikko yritystä jota hiotaan jokapuolella maakuntaa, ikäänkuin varmuudeksi jos ei onnistukaan poliittisella uralla) On varmasti sellaista rahaa jota ei olisi koskaan edes pitänyt jakaa noihin yhtiöihin jotka eivät ole yhtään mitään tuottaneetkaan. Eli onko hallituksella selkärankaa mennä peilin eteen ja myöntää verorahat EIVÄT ole porvareiden sijoitusrahoja. Ymmärtääkö kukaan siellä tätä? vai sumentuuko käsitys yhteisistä ja omista rahoista? Yleislakkoa odotellessa ja jos joku kysyy miksi näin. Tämä kansa on rikki koska sitä kupataan jokapuolelta ja tämä kansa seisoo työntekijöiden jaloilla ja hartijoilla. Mitä porvarit sitten tekee kun työntekijä (orjat) ei teekään enää töitä? Ainoa tapa on saada maan hallitus tajuamaan on yleislakko. Tämä hallitus EI ole nostanut maata taantumasta vaan se on globaali nousukausi vai päättääkö nykyään poliittinen puolue Kokoomus milloin globaali nousukausi tulee ? Epäilen että kokoomuksella ei ole sellaista valtaa vaikuttaa. Niin ja tulokset lähihoitajia valmistuu hädintuskin T1 tasolla ammattikouluista ja samoin sähköasentajia edes perusasioita ei osata omalta ammattialalta. Tulokset ovat pelottavia. En yhtään ihmettele että nuoret lähtevät ulkomaille opiskelemaan, sillä tämä maa on romuna. Kiitos Eu:n ja Kokoomuksen.

Jouko Repo

Lipponenhan jo kikkaili eläkkeet pienemmiksi. Nyt Rinne haluaa palauttaa ne rahat. Ok, hyvä näin, ja takautuvasti tietenkin. Katsotaan sitten ensin ne yritystuet, josko niistä vois osan siirtää persaukisille eläkeläisille. Aloitetaan niistä tuulivoimatuista.

Pasi Anttila

" Sen sijaan, että SDP kantaisi vastuuta tulevista sukupolvista ja heille kohdistuvasta velkataakasta..."

Miksi aina puhutaann tulevista sukupolvista. Nykyistenkin sukupolvien täytyy elää eikä se ilman rahaa tässä yhteiskunnassa onnistu.

Teijo Myllylä

Vaarallistahan se on antaa pienituloisille eläkeläisille 100 ekee lisää, joka vielä jakantuu useammalle vuodelle. Saattavat vaikka yltyä kulutusjuhlia pitämään. Vastuullista sen sijaan on pitää hyvätuloisten verotus keveänä. Arvovalinta, sillä sitä selitellään?