Perjantai 24.5.2019

Sisäministeriö tutkii poliisipomon hyllyttämistä – sai virkarikossyytteen Aarnio-haarassa

Luotu: 
4.5.2018 14:02
  • Kuva: Alma Media arkisto / Sakari Nuuttila
    Kuva
    Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio oikeudessa torstaina.
|

Sisäministeriö selvittää Lasse Aapion edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä. Hän on yksi kolmesta tällä viikolla syytteen saaneesta poliisijohtajasta.

Valtakunnansyyttäjä nosti keskiviikkona syytteet Aapiota sekä entistä poliisiylijohtajaa Mikko Paateroa ja entistä Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Jukka Riikosta vastaan jutussa, joka on huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion tapauksen sivuhaara.

Syytteet liittyvät Helsingin poliisilaitoksen huumausainerikosyksikössä pitkän jatkuneen tietolähteiden käytön ja tietolähteiden rekisteröinnin kirjaamisten laiminlyöntiin ja esimiesten laiminlyöntiin puuttua viipymättä näihin tiedossa olleisiin virheisiin.

Aapiota vastaan nostettiin syyteet virkavelvollisuuden rikkomisesta vuosien 2012 ja 2013 aikana hänen toimiessaan Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä. Aapio kommentoi syytteiden julkistamisen jälkeen julkisuudessa, ettei hän aio itse erota. Hän sanoi MTV:lle pitävänsä rangaistuksen vaatimista kohtuuttomana.

Nyt sisäministeriö tiedottaa, että ministeriössä on käynnissä hallinnollinen prosessi Aapion mahdollisesta virantoimituksesta pidättämisestä. Aapiolle on ministeriön mukaan varattu mahdollisuus tulla kuulluksi kahden viikon sisällä, minkä jälkeen sisäministeriö tekee asiasta päätöksen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: