Keskiviikko 26.6.2019

”Oikeusasiamies, ota heti Minna Helteen jääviys käsittelyyn!” – Tapaus esillä SAK:n hallituksessa

Luotu: 
7.5.2018 11:39
  • Kuva: Satumaari Ventelä / Kauppalehti
    Kuva
    Minna Helle siirtyy valtakunnansovittelijan paikalta Teknologiateollisuuteen, mikä on herättänyt suuttumusta työntekijäpuolella. Arkistokuva.

Valtakunnansovittelijan tehtävistä työnantajapuolelle Teknologiateollisuuteen siirtyvän Minnan Helteen tapaus on saanut työntekijäleiriin kuuluvat takajaloilleen.

Helteen tapauksessa erityisen aktiivinen on ollut Rakennusliitto, jonka työsuojelusihteeri Tapio Jääskeläinen on jo vaatinut eduskunnan oikeusasiamiestä ottamaan asia käsittelyyn.

–Oikeusasiamies herätys! Ota heti Minna Helteen jääviys käsittelyyn. Luottamus on mennyt sovitteluun!!, hän twiittasi.

 

Rakennusliitto ei ole kuitenkaan vienyt asiaa oikeusasiamiehelle, sanoo liiton tiedotuspäällikkö Heikki Korhonen. Näin eivät ole ainakaan tässä vaiheessa tehneet muutkaan, sillä eduskunnan oikeusasiamiehen toimiston kirjaamoon ei ollut tämän aamupäivän aikana kantelua Helteen jääviydestä saapunut.

Rakennusalan työntekijöitä edustava Korhonen sanoi kuitenkin Uudelle Suomelle, että Helteen tapaus on ollut hyvin todennäköisesti esillä SAK:n hallituksen tämänaamuisessa kokouksessa.

–Todennäköisesti, koska uskoisin, että myös rakennusalan työmarkkinatilannetta ja lakkoa siellä pohditaan, niin varmaan tämä siellä sivulauseessa tulee eteen. En usko, että se pääasia tässä on, Rakennusliitosta sanotaan.

Esimerkiksi työoikeuden professori Seppo Koskinen on arvioinut, että Minna Helteen siirtyminen kesken kauden työnantajapuolen palvelukseen on hyvin ongelmallinen asia puolueettomuuden kannalta.

Kesäkuun alussa Teknologiateollisuuden palvelukseen siirtyvän Helteen mukaan hän on ollut Rakennusliiton neuvotteluissa puolueeton.

–Olin myös tässä sovittelussa puolueeton, kuten kaikissa. Sovittelu ei silloin edennyt, koska näkemyserot ammattiliiton ja työnantajien välillä olivat poikkeuksellisen suuret, Helle twiittasi eilen.

 

 

Lue myös:

Oikeusoppineet Minna Helteen toiminnasta: ”Vaaransi ilmiselvästi häneltä edellytetyn puolueettomuuden”

Minna Helle tyrmää ay-pomon syytöksen: ”Olin myös tässä sovittelussa puolueeton”

Ay-pomolta raju väite valtakunnansovittelijan toiminnasta: ”Siinäpä se sovittelu sitten oli”

Ay-pomo ihmettelee Minna Helteen toimintaa: ”Oliko meillä erotuomari, joka pelasi toisen joukkueen pussiin?”

Valtakunnansovittelija Minna Helle vaihtaa leiriä kesken vaikean riidan: ”Parempi että irtisanoudun välittömästi”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Lehtonen

Juuri näin! Valtakunnan isot ongelmat pitää oikeusasiamiehen käsitellä heti, ja kunnon rangaistukset kaikille asianosaisille.
Sen sijaan yrittäjien veropalautukset voidaan hyvin viivästyttää kuukaudella. Siitä taas palkinto kaikille asianosaisille.
Ja tämä oli satiiriinen kommentti!

Seppo Simonen

Mikä on ongelma eihän Valtakunnansovittelija sopimusta tee vaan niinkuin juuri sanoi yleisen linjan mukaan tehty välitysehdotus.
Kun tämä ei sovi niin persettä penkkiin näin tehtiin taannoin metalissa 7 viikkoa putkeen lakosss tuli oltua.
Työnantaja laittaa työsulun päälle no sitten kysytään rahkeita mutta aina jostakin sovinto löytyy.