Keskiviikko 22.5.2019

Kokoomusvaikuttaja varoitti ”balkanintummista” miehistä – Kokoomus tuomitsee

Luotu: 
8.5.2018 17:15
Päivitetty: 
8.5.2018 17:27
|

Helsingin kokoomus ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Risto Rautava ovat tuominneet kokoomuslaisen paikallispoliitikko Harry Bogomoloffin some-varoituksen ”balkanintummista” miehistä.

Bogomoloff, Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, julkaisi päivityksensä Kulosaaren perheet -Facebook-ryhmässä maanantaina. Hän tiedotti kulosaarelaisille, että alueella liikkui illansuussa ”kolmen balkanintumman miehen porukka, ilman järkevän tuntuista syytä”.

– Tiedoksi, Bogomoloff perusteli viestinsä.

Bogomoloffin varoitus herätti sosiaalisessa mediassa tuohtumusta ja syytöksiä arkipäivän rasismista. Helsingin kokoomus ja puolueen valtuustoryhmän puheenjohtaja Risto Rautava irtisanoutuivat Bogomoloffin päivityksestä ja pahoittelivat sitä.

– Hei Brigita. Helsingin Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana totean, että julkaisu ei edusta millään tavalla näkemystämme. Itse olen tällaisesta hyvin pahoillani, Rautava vastasi asiasta huomauttaneelle vihreälle nuorisopoliitikolle.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

 

 

Brigita Krasniqi oli tyytyväinen kokoomukselta saamaansa vastaukseen, mutta toivoi, että asiasta myös keskustellaan Bogomoloffin kanssa.

 

Bogomoloffin viestin tuomitsivat lisäksi muun muassa Helsingin apulaispormestarit.

 

Helsingin Sanomien haastattelema Bogomoloff itse katsoo, että viesti ei ole rasistinen. Hän kuitenkin pahoitteli sanavalintaansa myöhemmin ja totesi, ettei viesti vastannut kaupungin tai kokoomuksen arvoja.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

Olisikohan tässä nyt ylenmääräistä poliittista korrektiutta ilmassa. Helsingin seudulla on viimeisen puolen vuoden aikana saatu kiinni useampiakin omakotitaloihin murtoja tekeviä koplia joiden tilillä olevien mutojen määrä on useita kymmeniä, mahdollisesti pitkälti yli sadankin. Poliisin arvion m ukaan tekijät tarkkailevat asuntoja etukäteen ja liikkuvat mahdollisesti autolla tai jalkaisin. Kiinni on jäänyt ainakin Romanian, Albanian ja Georgian kansalaisia. Ehkäpä nämä paheksujat laittavat julki ilmoituksen, jossa kertovat osoitteensa ja sen, että heidän asuntoihinsa saa murtautua ilman tarkkailun pelkoa.

Heikki Paananen

Hienoa, että ainakin Kulosaaaressa on perinteinen yhteisöllisyys vielä voimissaan, eli aluetta valvotaan ja naapureita varotetaan.

Harry Bogomoloffin ja muiden oman ympäristönsä turvallisuudesta kiinnostuneiden kannattaa perustaa suljettuja ryhmiä, joissa noista assioista voi rauhassa tiedottaa. Hysteerikot voi siten säästää ulkoisia tunnisteita sisältäviltä varoituksilta, koska saattavat kokea ne loukkaavampana, kuin asuntonsa arvoirtaimesta putsaamisen.