Lauantai 25.5.2019

SK: Laura Huhtasaari vastaa uusiin syytöksiin – ”Pyrin noudattamaan ohjeita joita silloin annettiin”

Luotu: 
9.5.2018 18:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Laura Huhtasaari.
|

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari pitää tuoreita graduunsa liittyviä plagiointisyytöksiä ajojahtina. Hän kommentoi Ylen selvitystä asiasta Satakunnan Kansalle.

–Tuntuu tarkoituksenmukaiselta ajojahdilta, kun 15 vuotta gradua lähdetään syynäämään kolmannen kerran. Kyllä minä mietin tässä vaiheessa oikeusturvaani.

Ylen selvityksen mukaan Huhtasaaren gradusta, joka nousi valokeilaan presidentinvaalien aikana, peräti 30 prosenttia on kopioitu yhdestä ja samasta lähteestä. Tämä jäi huomiotta Jyväskylän yliopiston gradusta tekemässä selvityksessä.

Huhtasaari kommentoi SK:lle gradunsa kirjallisuuskatsausta, johon uusi plagiointisyytös kohdistuu.

– Kirjallisuuskatsauksessahan on tarkoitus osoittaa, että on tutustunut siihen aihepiirin ja aikaisempaan tutkimukseen. Itse olen tehnyt kaikki teemahaastattelut. Niihin litterointeihin meni paljon aikaa, sen muistan, Huhtasaari sanoo.

– Siinä on tarkoitus käyttää sitä tietoa, mikä on olemassa, eikä kehittää mitään omaa. Olen pyrkinyt noudattamaan niitä ohjeita, joita minulle silloin annettiin.

LUE LISÄÄ: Yle: Laura Huhtasaaren gradusta paljastui rajusti lisää plagiointia – professoreilta tyly arvio

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Johansson

Kuinkahan monta plagiointitapausta mahtaisi löytyä, jos kaikkien Suomen gradun tehneiden poliitikkojen gradut tutkittaisiin yhtä tarkasti?

Ilmiselvä ajojahti, tosin ajoitus voisi olla parempi seuraavia vaaleja ajatellen. Mutta kukapa olisi täydellinen?

petteri ritala

Kun muutkin tekee, niin miksen minäkin? Lapsellista puolustelua, jos jää housut kintuissa kiinni, niin ei se selittely auta.

Ihan itse hän on virheensä tehnyt, eikä tässä merkitse mitään, mitä joku muukin ehkä on joskus tehnyt.

Valheellinen toimintatapa, selittely ei auta.

Reino Toivanen

Petteriltä taas hänelle tyypillinen rimanalitus.

Laura on tehnyt progradunsa n. 15 vuotta sitten Jyväskylän yliopistolle, joka on sen tarkastanut ja hyväksynyt. Ja sen aikaisten köytäntöjen mukaan.

Siis vastuu virheistä kuuluu hyväksyneelle tarkastajalle eli Jyväskylän yliopistolle. Kantti ei vain riitä sillä tunnustaa virhettään.

Ja onhan Laura persuna otollinen halvennuskohde näille "ritaloille"!

Pasi Salmi

Kyllä kirjoittamista opetetaan aivan riittävästi. Jo lukiossa opetetaan lähdeviitteiden käyttöä ja miten viitataan. Hyvä tapa vain on, että kirjoittaa asiat aina omilla sanoillaan eikä suorilla lauseilla ja sanoilla siitä tiedosta, jonka on lukenut. Jos Huhtasaari ei ole oppinut tätä 3 vuotisen lukio-opetuksen ja nelivuotisen yliopistokoulutuksen aikana niin silloin hän vein ei ole ollut riittävän kypsä akateemiseen koulutukseen. eikä valmistumiseen maisteriksi. Gradu on myös äidinkielenkoe ei pelkästään lopputyö. Jos on kovinkin plajon kirjoitusvirheitä niin miinukset niistä pitää ottaa.

Panu Saarela

Huhtasaari kertoo pyrkineensä noudattamaan ohjeita, joita silloin annettiin.

Ilmeisesti niiden mukaan lähdeviitettä ei tarvittu lähteestä, josta kopioitu aineisto muodostaa vain 30 prosenttia Huhtasaaren työstä.

Lähdettä ei ohjeiden mukaan tarvinnut mainita myöskään, jos esittelee toisen tekemän tutkimuksen tuloksia ominaan.

Joidenkin mielestä syyllinen ei ole Huhtasaari, vaan gradun tarkistajat. Syyllinen veronkiertoonkaan ei liene kiertäjä, vaan verottaja, joka ei sitä huomaa.

Eikö tyhmyydellä ole mitään rajaa?

Annetaan armon käydä oikeudesta Laurankin kohdalla, kuten Jari Vileninkin:

- -"Vilén toteaa tutkielmaa tehdessään toimineensa avoimesti ja vilpittömästi silloin saamiensa tutkielman teko-ohjeiden, ohjauksen sekä esitarkastajien kanssa käymiensä keskustelujen mukaisesti.

Vilén toteaa edelleen esittäneensä vuonna 1989 tutkielman esitarkastuksessa sekä nykyiselle professori Esko Kalaojalle että professori Simo Skinnarille valmiutensa tehdä muutoksia tutkielmaan. Hänen mukaansa missään vaiheessa tutkielman esitarkastusta ja keskusteluja ei ole myöskään tuotu esille mahdollisia tutkimuseettisiä ongelmia. Tällä tiedolla hän kertoo jättäneensä tutkielman tiedekuntaan. Hänen mukaansa opiskelijan on, jo yksin opiskelijan oikeusturvan kannalta, voitava luottaa ohjaajiinsa, tutkielman tarkastajiin, tiedekuntaan ja heidän työhönsä.

Vilénin mukaan hänen tutkielmaansa nyt kohdistetut epäilyt kyseenalaistavatkin erityisesti Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan silloisen ohjaus- ja arvostelujärjestelmän. Hän katsoo, että 12 vuoden takaiset tapahtumat ja hänen toimintansa tuolloin tutkielmaa tekevänä opiskelijana ja hänen tekemänsä tutkielma tuleekin sijoittaa koko tuolloiseen ohjaus- ja tarkastusprosessiin. Hän pitää lisäksi mahdottomana, että hänen työnsä uudelleenarviointi voitaisiin suorittaa 12 vuoden jälkeen siten, että noudatettaisiin toisia arviointiperusteita ja arviointiskaalaa kuin tiedekunnassa tuolloin oli käytännössä." - -

Lähde:

http://www.oulu.fi/dokumentit/Vilen-selvitys.pdf

Pasi Veistonen

Huhtasaari: " Siinä on tarkoitus käyttää sitä tietoa, mikä on olemassa, eikä kehittää mitään omaa. Olen pyrkinyt noudattamaan niitä ohjeita, joita minulle silloin annettiin." Pyrkiä-sanalle löytyy ainakin tällainen selitys: Pyrkiä, eli yrittää päästä johonkin tavoitteeseen. Huhtasaari ei siis ole välttämättä noudattanut annettuja ohjeita, vaan vain pyrkinyt siihen !!! Tyypillistä poliitikon soopaa.