Perjantai 24.5.2019

Google-data ennustaa: Saara Aallolle 133 pistettä euroviisuissa

Luotu: 
12.5.2018 16:32
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Saara Aalto edustaa Suomea euroviisujen finaalissa lauantai-iltana.
|

Eurovision laulukilpailujen voittaja vuosimallia 2018 selviää tämän illan finaalissa. Tivin mukaan voittajaa voi ennakoida jo nyt Google-datan perusteella.

Asiaa on pohtinut tutkija Martin Lambrechts tiiminsä kanssa. Eri maista tehtyjä euroviisuedustajiin liittyviä Google-hakuja yhdistelemällä on saatu aikaan erilaisia ennusteita. Esimerkiksi Suomesta on eniten haettu Norjan ja Alexander Rybakin kisakappaletta That's How You Write A Song. 

Googlella kerättyjen tietojen perusteella Suomelle on luvassa historiallisesti suhteellisen hyvä tulos. Saara Aalto yltää hakujen perusteella sijalle 8, pisteitä plakkariin kertyy 133. Täydet pisteet plakkariin satavat Iso-Britannian ja Irlannin toimesta.

Voittajaksi selviytyy ennusteen mukaan Israel 363 pisteellä. Tosin tutkimus ei ota huomioon muuta kuin hakujen määrän. Yksi syistä Israelin edustuskappaletta kohtaan osoitetusta suuresta mielenkiinnosta saattaa johtua sitä vastustavasta kampanjasta.

Viisujen nollakerholainenkin on ennustedatasta kaivettu esiin, tällä kertaa kuuluisat nollat tauluun saa Suomen sijasta Latvia.

Lähde: Tivi

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Rosti

Paitsi,että Israel voittaa 100-0.Joku kyynikko sanoisi ilon pilaaja.Israelin Jumala ei ilonpilaaja mutta nyt Hän kirjoittaa historiaa suurella H lla.Suomi ei mukana näissä karkeloissa tarkoitan historiankirjoittamissa eikä myöskään meidän entinen natsiliittolainen Saksa.Viimeisen 100 vuoden aikana Saksan tekemät ihmisrikokset eivät vanhene koskaan,vaikka me saarnaamme ,ole armollinen oi Herra,Leppoisaa äitienpäivää tästäkin huolimatta,vaikka näin kaikkivaltiaan varjossa.

Heikki Rosti

Uskontonäkemykset ovat politiikkaa,usko Israelin Jumalaan on jotain aivan muuta,se ei ole tästä maailmasta.Ja juuri se saa pakanat riehumaan,kuten tulet näkemään Israelin vaatimattoman viisuvoiton jälkeen.Joten leppoisaa kesää viisuihmisille.

Iiro Koppinen

Historia tuntui toistaneen itseään. 60-luvun alusta lähtien tyypillisin kulku on, että ensin ajatellaan, että nyt on mahdollisuuksia ja sitten toiseksi viimeinen. Kannattaako mollivyöhykkeen maan yleensäkään osallistua?