Maanantai 21.1.2019

Mikael Jungner vastaa Timo Soinille: ”Miten päästään Suomeen jossa asioita kannattaa kysyä S-marketin tuulikaapissa?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.5.2018 12:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Mikael Jungner.
|

Viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja ja Liike Nytin perustajiin kuuluva Mikael Jungner toteaa, että suomalaisilta kysytään hyvin harvoin asioita politiikan alueelta. 

–Siis kysytään siten että vastauksilla olisi jotain vaikutusta Suomen kehitykseen. Viimeksi taidettiin kysyä EU-jäsenyydestä. Siksi suurinta osaa suomalaisista politiikka ei hirveästi kiinnosta, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan

Jungnerin blogi on vastaus ulkoministeri Timo Soinille (sin.), jota ajatus verkossa tapahtuvasta päätöksenteosta ei innosta.

– Minä sanon, että huhheijaa, että jos poliitikko lähtee S-marketin tuulikaapista kysymään, että mitä mieltä hänen pitää olla, niin peli on menetetty, Soini kommentoi Ilta-Sanomille.

Jungnerin mukaan Soinin näkökulma on ”ihan perusteltu”. 

–Noin saattaa olla. On olemassa myös toinen näkökulma.  Millainen olisi sellainen Suomi, jossa poliitikko voisi mennä kysymään asioita S-marketin tuulikaappiin ja viisastua? Se olisi ehkä vahvempi Suomi. Ketterämpi ja osaavampi Suomi. Parempi Suomi. Miten tuohon sitten päästään? Miten päästään Suomeen jossa asioita kannattaa kysyä vaikkapa S-marketin tuulikaapissa? Kysymällä, hän sanoo. 

Jungner huomauttaa, että kun mielipiteellä ei ole niin suurta merkitystä, aikaa käytetään tärkeämpiin asioihin kuin politiikka. 

–Siksi kannattaa kysyä. Aluksi vastaukset voivat tuntua arvottomilta. Mutta mitä enemmän kysytään, sitä useammin saa vastauksia joilla on merkitystä. 

Jungner uskoo, että mitä enemmän äänestäjillä on valtaa, sitä viisaammin äänestäjät tuota valtaa käyttävät.

Lue lisää: Mikael Jungner: Liike Nyt tähtää eduskuntaan – MT: Houkuttaa selvästi eniten perussuomalaisia

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Mikael Jungner
Mikael Jungner
Jaa artikkeli:

Kommentit

Eero Pekonen

Aloittakaa nyt vaikka merimetsoista, valkoposkihanhista ja harmaahylkeistä. Terveisiä ministeri Tiilikaiselle, joka on osoittautunut em. asioissa täysin kyvyttömäksi. "Luonnonsuojeluvirkamiehet päättää ja ministeri tekee (tai on tekemättä) kuten virkamies käskee...

Mikko Räsänen

Johtavien poliitikkojen kannalta on vaarallista, jos kansa alkaa kiinnostua politiikasta. On olemassa riski, että olemassa olevat valta-asemat muuttuisivat. On olemassa myös riski, että esimerkiksi tämä järjetön verotus kyseenalaistettaisiin. On myös olemassa riski, että suurin osa veronmaksajista ei enää halukaan kustantaa vapaamatkustajien elämää. On myös olemassa riski, että hyvä-veli periaatteen mukaan jaettavat kovapalkkaiset höpöhöpö virat tulisivat kyseenalaiseksi. Tai ainakin ne periaatteet miten niihin nimetään kuuliaiset kaverit odottamaan eläkettä. Että on se vaan parempi pitää politiikka tylsän tuntuisena höpöilynä, koska tämän shown maksajat saattavat pian kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiä ja ns. kipeitä päätöksiä.