Perjantai 24.5.2019

Sinisiltä kuitti Antti Rinteelle: ”Kaikki lapsiperheet on verolle pantava, sanoo demari”

Luotu: 
13.5.2018 12:42
  • Kuva: Alma Talent
    Kuva
    Simon Elon mukaan siniset haluaa korottaa kotihoidontukea ensi hallituskaudella.
|

Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo ihmettelee SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen heittoa lapsilisien verottamisesta.

–Demarit haluavat hallitusvallassa viedä perhevapaauudistuksella perheiden valinnanvapauden ja leikata kotihoidontukea. Nyt Antti Rinne esittää lapsilisille veroa. Kaikki lapsiperheet on verolle pantava, sanoo demari, Elo kuittaa tiedotteessaan.

Hän linjaa, että siniset eivät tee perhevapaauudistusta kotihoidontukea leikkaamalla ja perheiden itsemääräämisoikeutta heikentämällä.

–Kotihoidontukea on korotettava ensi hallituskaudella. Annetaan perheille porkkanaa. Esimerkiksi korottamalla tuen tasoa kotihoidontuen kahdelta ensimmäiseltä vuodelta ja pitämällä tuki nykytasolla kolmantena vuotena.

Antti Rinne totesi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, että osa perheistä pystyy säästämään lapsilisän pesämunaksi tulevaisuuteen, mutta sellaiseksi sitä ei ole tarkoitettu.

Lue myös: Antti Rinteen heitto lapsilisistä puhuttaa: ”Syntyvyyden näkökulmasta esitys ei ole viisas”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mark Andersson

Verotus tekisi lapsilisän oikeudenmukaisemmaksi. Silloin se hyödyttäisi enemmän niitä, jotka sitä tarvitsevat. Lapsilisällä ei varakkaille ole muuta merkitystä kuin ylimääräinen bonus tarpeettomaan kulutukseen. Älkääkä väittäkö että varakkaat ovat (kaiken) varallisuutensa "ansainneet" työtä tekemällä, sillä se ei pidä paikkansa.

Saimon Elo jatkaa populistista linjaansa: ajattelematta yhtään vaikutuksia hän hyödyntää ja lisää kansalaisten perusteetonta verovihaa.

Mikko Räsänen

Mikä siinä ihmisten tasapuolisessa kohtelussa on niin pohjattoman vaikeaa? Tämä suomalaisten kateus on jo ihan sairasta. Nämä kateelliset kansalaiset pitää saada aktiivisesti parantamaan omaa asemaansa. Nyt energia menee siihen, että koetetaan polkea muita, joiden oletetaan olevan paremmassa asemassa. Ehdotan yksinkertaista ja oikeasti tasa-arvoista mallia: sama veroprosentti kaikille ja sen lisäksi ihan kaikki automaattisesti makstettavat tuet on lakkautettava. Jos jollain on tämän jälkeen ongelmia toimeentulon kanssa, ohjattakoon hänet tavoitteisiin sidotun tilapäisen tuen pariin. Tavoitteena pitää olla se, että henkilö pystyy itse elättämään itsensä. Lääkärintodistuksella ja eläkeiän täyttymisellä päästään yhteiskunnan pysyvien tukien eli eläkkeiden pariin. Ja lopuksi - tuilla tarkoitan myös yritystukia. Ne laiskistavat ja heikentävät todellista kilpailukykyä. Tukien puolesta on kiva puhua, kun ei ole niitä maksamassa.

Seppo Tossavainen

Lapsilisä on toistaiseksi yksi poikkeus sosiaalitukien joukossa. Sen idea on ollut korvata lapsista tulevaa kustannusta. Lapsilisä ei ole ollut tuloja tasaava, vaan kustannuksia korvaava tuki. Eli siinä suhteessa tuki on samantyyppinen kuin lääkekorvaus, osa kuluista korvataan. Tulot eivät vaikuta tukeen.

Halutaanko verottamalla kannustaa pienituloisia lisääntymään enemmän ja suurituloisia kannustettaisiin ehkäisemään ja pidättäytymään?

Markku Koivisto

No ei ylettömiin ja kaikkea verottamallakaan varakkuutta synny. Työtä tekemällä leipä irtoaa ja jää jotakin ylikin, joka on kai demarille kauhistus. Jäisi ehkä enemmänkin mikäli ei työtä tekemättömiä työkykyisiä elätettäviä olisi massoittain. Kun joku yrittäjä muita työllistäessään itsekin siinä vaurastuu, kyllä hän nimenomaan omalla työllään sen tekee, turha on muuta väittää. Duunaripohjalta lähteneitä on näissä yrittäjissä heti runsaasti, koulutetut eivät useinkaan riskiä halua kantaa.
Siitä ylijäävästä- sikäli kun sitä ei veroteta muiden, esim. tavattoman virkakoneiston elättämiseen ja kansan tarpeettomaan holhoukseen- muodostuu ajan oloon ja viisaasti käytettynä alkupääoma, jonka turvin ja lainalla täydennettynä pienyritys on yleisimmin alkunsa saanut. Jos (tai kun) menestystä seuraa, tarvitaan kannattavissa rajoin lisätyövoimaa, useinkin juuri sieltä työttömien joukosta.
Yksin yrittäen saat hoitaa hommasi haluamallasi tavalla kunhan hengissä pysyt ja verosi maksat, mutta palkkaapa ensimmäinen työntekijä niin heti iskee niskaan työnantajavelvoitteet, jotka ovat samaa luokkaa suuryritysten kanssa. Ne ovat lähtöisin lähes kokonaisuudessaan SDP:n ja ay-liikkeen vaatimuksista ja paisuneet vuosien mennen työehtosopimuksesta toiseen. Yritäpä helpottaa työllistämismahdollisuuksia pienyrittäjiä koskevin poikkeuksin on SDP:n kuten ay:nkin mitä jyrkin kanta että kysymys on eriarvoistavasta, työntekijöitä syrjivästä ja kurjistavasta toimesta. Itse en kykene kuvittelemaan eriarvoistavampaa, syrjivämpää enkä kurjistavampaa tapaa, kuin pitää ihmisiä työttömänä silloin kun ovat täysin työkykyisiä ja väitteiden mukaan työhaluisiakin.

Raimo Laine

Lapset muodostavat joka perheelle huomattavan kuluerän, jota lapsilisä osittain kompensoi ja toivottavasti myös lisää halukkuutta saada lapsia. Lisää lapsiahan Suomi tarvitsee, jotta tulevaisuuden yhteiskunta pystyy toimimaan.

Tuomas Sikander

Taasko nämä opportunistiset öyhöttäjät sen Lihavan diktaattorinsa villitseminä viljelevät näitä vanhatestamentillisiä latteuksiaan?
Klonkulle pitäisi jonkun kertoa että yhteiskunnan toiminta perustuu verojen maksamiseen.
._.