Sunnuntai 19.5.2019

”Jokainen tietää, että toisin kävi” – Hjallis Harkimo perkaa Juha Sipilän vaalilupaukset SS-blogissa

Luotu: 
13.5.2018 19:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Harry Harkimo.
|

Liike Nytin perustajiin kuuluva kansanedustaja ja liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo arvioi, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) joutuu myöntämään vaalilupaustensa olleen katteettomia. 

–Sipilän sanoin: katteettomat vaalilu­paukset rapauttavat uskoa poliittiseen järjestelmään, Harkimo kuittaa Savon Sanomien blogissaan.

Harkimo muistuttaa Sipilän Ylen vaalikoneessa antamasta lupauksesta: Velaksi elämisen on loputtava, kokonaisveroastetta ei voi enää nostaa ja keskusta haluaa tuoda poliittiseen päätöksentekoon enemmän tulosvastuullisuutta. 

Hän kertaa lisäksi, että Sipilä ei olisi vuonna 2015 leikannut menoja kuntien ja valtion taloutta tasapainottaakseen, vaan ensisijaisiksi keinoiksi hän näki talouskasvun ja 200 000 uuden työpaikan synnyttämisen yksityiselle sektorille kymmenessä vuodessa. 

–Jokainen tietää, että toisin kävi. Menoja on leikattu, varsinkin koulutusjärjestelmästä oikein kunnolla.
Yrittäjille vaalikausi ei ole tarjonnut kummoisia muutoksia. On saatu aikaan maksuperusteinen arvonlisävero. Tämä on tehokas yrittäjän talouden helpottaja, sillä nykyään maksuajat ovat pitkiä. Toisekseen hallitus sai aikaan prosenttiperusteisen yrittäjävähennyksen pienille ja keskisuurille yrittäjille. Tämän todellinen nettovaikutus valtaosalle pienyrittäjistä on muutamista kympeistä muutamaan sataan euroon vuodessa. Ei edes mainitsemisen arvoinen saavutus, Harkimo kommentoi.

Hän kuvailee myös kilpailukykysopimusta pettymykseksi.

–Uudistettiin työaikalakia, mutta paikallista sopimista ei edelleenkään ole lainsäädännöllä edistetty. Se oli pettymys työpaikkakohtaista sopimista vaaleissa luvanneelle kokoomukselle ja minulle henkilökohtaisesti, sillä yrittäjänä tiedän, että vain työpaikkakohtainen sopiminen olisi todellinen helpotus yrittäjän mahdollisuuteen työllistää.

Harkimo erosi kokoomuksesta viime kuussa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Rosti

Eduskunta on 100 vuoden aikana turvonnut ja pöhöttynyt ja lisäksi vielä uusi eduskunta tehty pikkukaupunki Brysseliin,nyt tämä hyvä ystävämme Hjallis H väittää ,että tämä turpoaminen onkin tämän pohjalaisyrittäjän syytä.Sanoisin on melkomoinen kyky ,kun 98 v tehdään asioita oikein ja lisäksi vielä vain oikeita asioita(strategioita),niin hän saa kaikki sitten romahtamaan.Voiko huominen (uudet vaalit)sitten muuttaa taas kaiken uudeksi.Oikea vastaus:Ei.Meidän ylipäällikkömme muuttaa tässä ja nyt huomenna Jalliksemme voi vain ihmetellä,miten tässä näin kävi ja näin nopeasti.

Jonny Wadd

Kiistaton fakta on että Sipilä on valehdellut monen lupauksensa kohdalla .. alkaen poliittisista virkanimityksistä. Sipilän aikana suomi on menettänyt yhä enemmän kansallisesta päätöksenteosta ja piirteistään. Matka EU:n yhteisvastuuseen ja käskyjen vastaanottamiseen senkun kiihtyy. Emme voi päättää ketä maassamme asuu vaan EU kertoo paljonko elätettäviä on otettava jne..