Sunnuntai 26.5.2019

Kansanedustaja hermostui EU-vaikuttaja Aura Sallan puheista – julkinen Sipilä-kritiikki oli liikaa

Luotu: 
16.5.2018 14:33
Päivitetty: 
16.5.2018 15:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    "Brysseliin siirtyvät kokoomuslaiset näyttävät kaikki lähtökohtaisesti unohtavan, mistä maasta he ovat sinne tulleet", Mikko Kärnä sanoo.
|

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä arvostelee EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin neuvonantajaa Aura Sallaa (kok.) poliittisesta pelistä ja harkintakyvyn pettämisestä.

Kokoomuslainen Salla arvostelee Uuden Suomen haastattelussa näkyvästi Kärnän puoluetoveria, pääministeri Juha Sipilää. Sallan mukaan Sipilä on jättänyt käyttämättä tilaisuuden vaikuttaa EU-politiikkaan. Lue lisää: ”Suomen pääministeri ei johda” – Junckerin kokoomuslainen neuvonantaja arvostelee Juha Sipilää

Kärnä on tuohtunut korkeassa EU-asemassa olevan Sallan arvostelusta.

– Aura Sallan julkinen arvostelu Suomen pääministeriä kohtaan osoittaa äärimmäisen huonoa harkintaa henkilöltä, joka on tärkeässä asemassa komissiossa. Kyseessä on puhdas politiikka, jonka avulla Salla aikoo ratsastaa kokoomuksen puoluevaltuuston johtoon. Arvostelu on myös epäreilua, sillä pääministeri on ollut äärimmäisen aktiivinen useissa tärkeissä EU-kysymyksissä, Kärnä puolustaa puolueensa johtajaa.

Hänen mukaansa ”Sipilä on esimerkiksi linjannut, että Suomi tavoittelee suhteellisesti suurempaa osuutta maatalous- ja koheesiopolitiikan rahoista”.

– Tämähän ei kokoomukselle käy, vaan Katainen, Virkkunen ja Salla ajavat unionissa yhdessä maatalouden ja aluekehityksen kylmää tappolinjaa.

Kärnä kehottaa tiedotteessaan Sallaa keskittymään oman työnsä hoitamiseen ja pitämään omassa toiminnassaan mielessä myös Suomen edun.

– Brysseliin siirtyvät kokoomuslaiset näyttävät kaikki lähtökohtaisesti unohtavan, mistä maasta he ovat sinne tulleet ja mitä arvoja heidän tulisi siellä edustaa. Salla voisikin keskittyä ohjeistamaan Junckeria, että Suomi vastustaa lähes yksimielisesti EU:n liittovaltiokehitystä. Komission puheenjohtajaa voisi myös kehottaa puuttumaan niihin vakaviin oikeusvaltioongelmiin, joita meillä on tällä hetkellä Puolassa, Unkarissa ja viimeisimpänä Espanjassa, Kärnä jatkaa.

Kaksikko väittelee asiasta Twitterissä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Mork

Suomi kiittää ja Sipilä poistuu pääministerin paikalta vaalien jälkeen,anteex tämä luikki ei pyydä,mutta puhuu ilmn lupauksia"ei enää poliittisia virkanimityksiä,byrokratiaa vähemmön,hallinnon purkua.kaikki valetta.julkinen budjetti vie vaan koko ajan enmemmän ja leikataan vähäosasilta.tulosvastuuttomat vaan juhlii ja valehtelee.vai vielä anteex.Aura Salla,lisää samanlaista ja vie sinne Brysseliin muutakin tietoo.. tämä Sipilä ei ole missään tapauksessa kiinnostunut yhteiskunnan asioista,tilasta millään muotoa,oma pöytälaatikkofirma kylläkin.serkut,tädit,sukulaiset jne.Suomessa olis paljon edustajia,ministereitä jotka sais pyytää anteex ja poistua edustajan pailkalta,esim kaik siniset ym nuorisosäätiöstä hyötynyt profeetta,Berneri jne..kerran kansanedustaja niin johan ollaan kansan yläpuolella ja alkaa omien etujen aktivointi ym suhmurointi ja kuppikuntasuus.

Harri Tapani

"– Tämähän ei kokoomukselle käy, vaan Katainen, Virkkunen ja Salla ajavat unionissa yhdessä maatalouden ja aluekehityksen kylmää tappolinjaa."

Eikös se EU-palamentin ryhmä Alde jossa Kepu on, ole ollut yksi kaikkien kiivaimin maataloustukia alas ajava ryhmä. Siitä oli takavuosina uutisissakin kuinka kokoomus joutui pelastamaan maataloustukia kun Kepu meni ryhmänsä kanssa äänestelemään niitä vastaan, kepun tohelointia asiassa naurava juttu oli Verkkouutisissa, mutta muistin mukaan jo nyttemmin poistettu sivuilta, mutta joitain kohtia löytynee vielä netistä ko. uutisesta.