Perjantai 24.5.2019

HS: Sdp edelleen suosituin, perussuomalaiset alle 8 prosentin

Luotu: 
17.5.2018 08:30
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Antti Rinne johtaa gallupien mukaan tällä hetkellä suosituinta puoluetta Sdp:tä.
|

Oppositiopuolue Sdp piti ensimmäisen sijansa Helsingin Sanomien huhti–toukokuussa tehdyssä kannatusmittauksessa. Puolue keräisi äänistä 21,2 prosenttia, jos vaalit olisivat nyt. 

Myös Iltalehden ja Uuden Suomen gallupissa Sdp johtaa kokoomusta.

Lue myös: IL-US-gallup: Nyt SDP repäisi kaulan kokoomukseen

Perussuomalaisten kannatus väheni HS:n mittauksessa suhteessa eniten. Puolueen suosio laski 0,4 prosenttiyksikköä alle kahdeksaan prosenttiin.

HS:n gallupin mukaan toisena olisi kokoomus 20,5 prosentilla äänistä. Vielä maaliskuussa kokoomus oli ykkösenä, mutta huhtikuussa Sdp meni ohi.

Pääministeripuolue keskustan kannatus ei muuttunut edellisen mittauksen 15,7 prosentista. Sen sijaan vihreiden lukema nousi hieman 14,2 prosenttiin. Viidentenä oli vasemmistoliitto 8,7 prosentilla.

Rkp:n kannatus oli HS:n gallupissa 4,4, kristillisdemokraattien 3,8 ja hallituspuolue sinisten 1,7 prosenttia.

Uusimmassa gallupissa muutokset ovat kuitenkin enimmillään vajaat puoli prosenttiyksikköä, joten ne ovat hyvin pieniä. Gallupia alettiin tehdä pian hallituksen esiteltyä kehysriihipäätöksensä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Rosti

Demarit ovat kova Gallup puolue.GallupHypetys on nykyisten europuolueiden rappion osoitus tässä ja nyt.Hypetyksistä hurmaantuneille karua tekstiä.Demareiden edellistä vuosisadan kehnoimpaa vaalitulosta seuraa vieläkin murskaavampi vaalitulos.Tämä ei hypetystä,mutta' sen näkemistä mitä ei nähdä'.Lämmin kesä tulossa tästäkin huolimatta ,niin väärille kuin vanhurskaille.P.S Mielenkiinnolla odottelen konkurssiin menevän HS konsernin kommettiosastolla kirjoittavan SKEPSIS psykologin meriselitystä meidän näkijöiden kyvyistä.Hänen mukaansahan aivot tuottavat jatkuvasti myös ns.harhaaistimuksia ja nämä näkykokemukset voidaan selittää myös näin.Lukijalle lohdullisempaa on tieto ,jonka psykologian tri E.O.Salminen kertoo olevaisuuden todellisuudesta aivojemme kyky käsittää 1% tai alle.Tällä 1% lla tietysti ahkera psykologi voi kirjoittaa vaikka tuhannen kirjaa omien hataroiden hypetyksiensä tueksi.Lämmintä kesää myös Skepsiksen propellihatuille.