Lauantai 23.2.2019

Sähköalan lakko peruuntuu – sopu löytyi viimein

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.5.2018 08:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
|

Sähköalan lakko peruuntuu. Sähköliitto, Palta ja STTA ovat hyväksyneet vt. valtakunnansovittelijan Jukka Ahtelan antaman sovintoehdotuksen sähköistys- ja sähköasennusalan työriidassa.

Sovun myötä torstaina alkavaksi ilmoitetut nelipäiväiset, viisi viikkoa kestävät lakot peruuntuvat. Myös alalla helmikuusta lähtien voimassa ollut ylityökielto päättyy välittömästi.

Valtakunnansovittelijan mukaan syntynyt sopimus on 26 kuukauden mittainen ja on voimassa 31.3.2020 saakka. Sopimus sisältää yhteensä 3,4 prosentin palkankorotukset, mikä vastaa liittokierroksella syntynyttä työmarkkinoiden palkankorotuslinjaa. Lisäksi sopimukseen sisältyy muun muassa urakkatyöhön, työaikoihin, vuokratyön käyttöön sekä osaamiseen ja koulutukseen liittyviä työehtosopimuksen tekstimuutoksia ja kehittämishankkeita.

- Olemme tyytyväisiä, että yhteinen ratkaisu vihdoinkin löytyi ja Sähköliiton lakot saatiin vältettyä. Hyväksytty esitys on yleisen linjan mukainen ja sisältää joitakin elementtejä, joiden avulla alaa voidaan kehittää myös sopimuskauden aikana, Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara sanoo tiedotteessa.

- Sopimusalan neuvottelut olivat erittäin pitkät ja haastavat. Nyt on hyvä päästä normaaliin arkeen kehittämään jäsentemme työehtoja edelleen, Sähköliiton puheenjohtaja Sauli Väntti sanoo tiedotteessa.

 

Jaa artikkeli: