Sunnuntai 26.5.2019

Lehti: Lohkoketjut mullistavat asuntokaupan – ”Paperiton asuntokauppa alkaa Suomessa 2019”

Luotu: 
17.5.2018 12:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Lohkoketjujen ennustetaan muuttavan asuntokaupan.
|

Asuntokauppa tapaamatta myyjää tai tämän edustajia ja ilman papereita? Lohkoketjujen käyttö tekee tästä arkipäivää Suomessa jo piakkoin, ennustetaan kiinteistöalan ammattilaisten Locus-lehdessä.

Pahamaineisen Bitcoinin kautta tunnetuksi tulleet lohkoketjut soveltuvat lehden mukaan asuntokauppaan hyvin älykkäine sopimuksineen ja automatisoituine maksujärjestelmineen. Asuntokauppojen lohkoketjujärjestelmää rakentaa yhdessä pankkien kanssa muun muassa Tomorrow Labs- yhtiö.

– Sen kautta asunto-osakkeet voivat vaihtaa omistajaa täysin sähköisesti, ilman että ostaja ja myyjä tai heidän edustajansa tapaavat toisensa. Kaupalliseen käyttöön se saadaan vuonna 2019, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Sami Honkonen Locusille.

Honkonen julistaa lehdessä, että paperiton asuntokauppa alkaa Suomessa jo 2019. Asunto-osakkeiden omistustiedot pysyisivät jatkossakin maanmittauslaitoksen rekisterissä ja raha liikkuisi pankkien järjestelmissä. Fyysistä papereiden siirtoa ja kaupantekotilaisuutta vain ei enää tarvittaisi. Prosessin etenemistä voi seurata verkossa.

Lohkoketjut tarkoittavat pelkistetysti turvallista tapaa välittää tietoa verkossa useamman osapuolen kesken. Honkonen korostaakin, että asuntokaupan lohkoketjujärjestelmä ”ei liity millään tavalla Bitcoiniin tai mihinkään muuhunkaan kryptovaluuttaan”. Järjestelmä perustuu samaan tekniikkaan.

Jaa artikkeli: