Sunnuntai 26.5.2019

Yle ja SU: Vihreä ex-poliitikko Saido Mohamed syytteeseen törkeästä rahanpesusta

Luotu: 
17.5.2018 14:32
  • Kuva: Eva-Liisa Orupold / Suomen Pakolaisapu
    Kuva
    Saido Mohamed arkistokuvassa.

Vihreiden entinen kuntapoliitikko Saido Mohamed saa syytteen törkeästä rahanpesusta, kertovat Yleisradio ja perussuomalaisten puoluelehti Suomen Uutiset.

Poliisi alkoi tutkia Mohamedin toimintaa sen jälkeen, kun Mohamedin sisaren saama käräjäoikeuden tuomio törkeästä petoksesta tuli julkisuuteen. Saido Mohamed perui poliisitutkinnan alettua ehdokkuutensa kuntavaaleissa.

Toissijaisesti Mohamedia syytetään törkeästä kätkemisrikoksesta. Hänen sisarensa petostuomion taustalla olivat Kelalta väärin perustein saadut kymmenien tuhansien eurojen lapsilisät. Sisar väitti oikeudessa, että Saido Mohamed olisi käyttänyt nämä rahat hallussaan olleen sisarensa pankkikortin avulla.

Oikeus ei ottanut sisaren tuomiossa kantaa Saido Mohamedin rooliin rahojen käytössä, mutta piti tosiasiana sitä, että tämän sisar ei itse ole saanut käyttöönsä kyseisiä rahoja.

Törkeästä rahanpesusta voidaan Suomessa tuomita vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi vankeuteen, Yle kertoo.

Saido Mohamed on toiminut varavaltuutettuna ja edustanut ennen vihreitä kokoomusta. Hänet on myös valittu Vuoden pakolaisnaiseksi.

Lue myös:

Poliisi aloittaa tutkinnan Saido Mohamedista – epäillään törkeästä rahanpesusta

”Vetäydyn kuntavaaliehdokkuudesta” – HS: Sisaren 44 000 €:n Kela-petos syynä Saido Mohamedin ilmoitukseen

Esitutkintapöytäkirja paljastaa: Poliisi kuuli Saido Mohamedia rikoksesta epäiltynä jo aiemmin

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit