Maanantai 20.5.2019

SDP iski heti: ”Mistä kokoomus leikkaisi 780 miljoonaa euroa?”

Luotu: 
22.5.2018 18:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    "Kokoomus haukkuu ylimielisesti SDP:tä tavoitteestamme lieventää eläkeläisköyhyyttä, mutta on samalla valmis heittämään 780 miljoonaa euroa taivaan tuuliin", kansanedustaja Timo Harakka toteaa.
|

SDP:n eduskuntaryhmän verovastaava, kansanedustaja Timo Harakka nostaa esiin kokoomuksen puoluekokousaloitteen aiheuttaman vajeen valtion verotuloissa.

Kokoomuksen puoluehallitus esittää puoluekokoukselle varainsiirtoveron poistoa, tiedotti kokoomuksen kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan jäsen Eero Suutari tiistaina. Suutarin mukaan varainsiirtoverolla on tutkitusti monia negatiivisia vaikutuksia, koska se heikentää ihmisten mahdollisuuksia muuttaa työn perässä uudelle paikkakunnalle sekä ”keinotekoisesti kasvattaa asumisen kustannuksia ja asuntojen hintoja”. Lue lisää: Nyt se on tutkittu: Varainsiirtovero kurittaa Suomea

Harakka kuitenkin tarttuu siihen, mitä varainsiirtoverosta luopuminen tarkoittaisi valtiontaloudelle suorana verotulojen menekkinä.

– Hintalappu on tämän vuoden budjetin mukaan 780 miljoonaa euroa vuodessa, Harakka toteaa tiedotteessaan.

– Pyydän kokoomusta kertomaan, mistä se leikkaa lähes miljardin vuodessa tai mitä veroja se aikoo korottaa.

Harakka ei peittele sitä, että hänen ripeää tarttumistaan kokoomusaloitteeseen selittää kokoomuksen kritiikki SDP:n Antti Rinteen eläkelupaukselle.

– Kokoomus haukkuu ylimielisesti SDP:tä tavoitteestamme lieventää eläkeläisköyhyyttä, mutta on samalla valmis heittämään 780 miljoonaa euroa taivaan tuuliin. Kokoomus ei edes kerro, millä tämä vastuuton verolupaus rahoitetaan.

Harakka uskoo, että on ”monin verroin halvempia ja tehokkaampia keinoja edistää työvoiman liikkuvuutta” kuin varainsiirtoveron poisto.

LUE MYÖS:

Antti Rinne selittää kovaa eläkelupausta: Hintalappu olisi 700 miljoonaa euroa

”Jos joku alle 40-vuotias vielä pohti SDP:n äänestämistä, niin ei kannata pohtia enää”

Opetusministeri varoittaa: ”Antti Rinne on aloittanut vaarallisen huutokaupan”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Timo Harakka osaa näyttelemisen taidot viimeisen päälle. Teatteritaiteen maisterin oppiarvo antaa siihen hyvät valmiudet ja viellä erikoisosaaminen dramaturgiassa on täyden kympin arvoinen tausta. Ei tarvita KTM, DI ja muita valtiotieteilijöitä.
Kansa tietää ja on sanonut että työ eduskuntassa on teatteria parhaimmillaan nyt viellä Antti Rinteellä on näin pätevä dramaturgi pistämässä palaset yhteen.

Nyt on kyseessä oli varainsiirtoverosta Harakan mukaan 780 miljoonan leikkaus verotuloihin. Tämä on helppo yhätälö ratkaistavaksi uusi sote ja maakuntamalli tuo pitkässä juoksussa nämä säästöt ja vielä enemmänkin esimerkiksi perintöverosta voidaan luopua eikä tässä vielä kaikki alle 1400 € nettona saaneille eläkeläisille 100 €-on meno ei tunnu pahalta.
Tämä nyt vaatii vain uuden sote ja maakuntamalli saadaan toimimaan.

Pasi Käyhkö

Sote-/maakuntahärdellihän tulee lisäämään kuluja. Jo pelkästään palkkojen sopeuttaminen lisää kuluja yli 700 milj.€:llä.
Säästöjä ovat löytäneet vain Sipilä ja Orpo. Lisäksi sinisten Terho vain nyökkäilee.

Heikki Rosti

Kun dramaturgitaiteilija puhuu rahasta etenkin julkisesta rahasta hanen substanssiarvonsa putoaa (0) nollaan.Eli ohje taiteilijalle pohjalta on vain yksi tie ylospain.Do not talk about money,when you nothing it understand .