Perjantai 24.5.2019

Nyt tuli tyrmäys Jussi Halla-aholle: Rinne ja Orpo rajaisivat ulos seuraavasta hallituksesta

Luotu: 
23.5.2018 09:42
Päivitetty: 
23.5.2018 10:05
  • Kuva: Minna Karkkola / Uusi Suomi
    Kuva
    Antti Rinne ja Petteri Orpo jättäisivät perussuomalaiset hallituksen ulkopuolelle, mikäli Sdp tai kokoomus olisi seuraavassa hallituksessa.
|

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo rajaavat perussuomalaiset ulos hallitusyhteistyöstä, jos pääsevät valtaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

SDP ja kokoomus ovat hallinneet puoluekannatusmittausten kärkeä, joten jommastakummasta povataan seuraavaa pääministeriä.

Orpo ja Rinne kohtasivat aamulla Politiikan toimittajien yhdistyksen järjestämässä väittelyssä. Molemmilta kysyttiin, minkä puolueiden kanssa he olisivat valmiit menemään hallitukseen. Molemmat aloittivat vastauksensa perussuomalaisista, joiden kanssa hallitusyhteistyö ei tunnu mahdolliselta.

Antti Rinne viittasi vastauksessaan arvopohjaan, jonka tulee perustua jakamattomaan ihmisarvoon ja tasa-arvoon.

– On vaikea kuvitella, että sosiaalidemokraatit olisi perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa, Rinne sanoi tilaisuudessa.

Orpo totesi vastauksessaan samaa: olisi vaikea tehdä perussuomalaisten kanssa hallitusyhteistyötä. Orpo viittasi nykyhallituksen aikaisempaan päätökseen, johon päädyttiin Jussi Halla-ahon noustua perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja Orpo ilmoittivat tuolloin, etteivät voi tehdä uuden perussuomalaisen puolueen kanssa hallitusyhteistyötä.

Rinteen mukaan keskeinen asia on se, millainen luottamus hallitukseen menevien puolueiden välillä vallitsee. Hänen mukaansa tällaista luottamusta voidaan rakentaa esimerkiksi keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ja myös Orpon kanssa. Lisäksi hän mainitsee vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mahdollisena hallituskumppanina.

Eduskuntavaalit järjestetään ensi vuoden huhtikuussa.

Lue lisää aiheesta:

Jussi Halla-aho Orpolle ja Rinteelle: ”Olemme vaalien jälkeenkin halukkaita keskusteluihin kaikkien kanssa”

Näkökulma: Isojen poikien helppo jättää pienet persut ulos

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Savikivi

Rinne: "Antti Rinne viittasi vastauksessaan arvopohjaan, jonka tulee perustua jakamattomaan ihmisarvoon ja tasa-arvoon."

Jos Rinne hyväksyy hallituskumppanikseen isoruotsalaisen äärinationalistipuolueen, niin lienee tehtävissä johtopäätös, että Rinne on tyhmä / tietämätön / älyllisesti epärehellinen / korruptoitunut.

Koska RKP on isoruotsalainen äärinationalistinen puolue, niin se on yli sadan vuoden aikana käyttänyt valtaansa ujuttaakseen lakeihimme säädöksiä, jotka sallivat tai edellyttävät suomenkielisen yksilön, finne-virtasen, etnisperäistä syrjintää todennäköisesti vauraamman finländare-janssonin hyväksi.

Rinteen pitäisi hiffata, honata tai bonjata, ettei tuon tapainen etninen syrjintä "germaanisen valtiasrodun" hyväksi ole nykyään muodissa ja joidenkin mielestä oikeinkaan. Eikä sitä voi kutsua "positiiviseksi syrjinnäksi" muut kuin freudentalistit eli RKP.

Jos RKP syrjäyttää perussuomalaiset hallituksesta, niin joko perussuomalaiset tai Suomalaisuuden Liitto voi viedä kyseisen etnisen syrjinnän EU -tuomioistuimen käsiteltäväksi. EU voi sitten määrätä Suomelle uhkasakon, jos finne-virtasta syrjiviä lakeja ei poisteta. Myös Rinteen pääministeröimä hallitus joutaisi joutumaan EU-tuomioistuimen kuritettavaksi ilman freudentalistipuoluettakin, ellei se tekisi mitään finne-virtasen etnisen syrjinnän poistamiseksi lainsäädännöstä.

Markku Savikivi

Orpo ja Rinne näyttäisivät olevan sitä mieltä, että Suomi voi siirtyä Ruotsin tiukemmalle maahanmuuttolinjalle vasta sitten, kun kun täällä on "no go" -alueita yhtä paljon kuin Ruotsissa. He pitävät Halla-ahon puheita ennenaikaisina.

Orpolla ja Rinteellä on vähän heikko tuo ulosantipuoli, joten meidän suomen kieltä taitavien täytyy heitä vähän autella.

Jani Tuononen

Kokoomus ja SDP eivät kunnioita demokratiaa.

Aikaisempi Orpon ja Sipilän päätös heittää perussuomalaiset ulos hallituksesta oli naurettavaa katseltavaa. Teatteria.

Paremmin ohjailtavat ja äänestäjänsä myyneet siniset kelpasivat hallitukseen paremmin ilman oikeuskanslerin valvontaa, kun pettynyt puolue päätti vaihtaa puoluejohtonsa.

Jatkamalla nykyisen hallituksen poliittisella linjalla Kokoomus ja SDP näin kannustavat annettujen vaalilupauksien pettämiseen ja epädemokraattiseen toimintaan.

+1 ääni perussuomalaisille (-1 ääni sinisiltä)

Topi Rantakivi

Miksi rajata ketään puolueita?

Rajataanko esim. pienpuolueista vaikkapa yllätyspuolueet Piraatit ja Liberaalit pois? Ei tehdä samanlaista farssia kuten Ruotsissa tai muualla maailmassa.

Demokratia on demokratia.

Vanhat puolueet eivät näköjään pysty uudistautumaan, sietäisivät himmeytyneinä puolueina jäädä pois. Politiikkaan tarvitaan uudistuksia. Ei tätä jaksa katsella, kun samat vanhat puolueet vain jatkavat.

Harri Tapani

"Demokratia on demokratia."

Demokratia on häviämässä, olluyt jo pitempään 'huonossa hapessa'. EU on tunnetusti suuri demokratiavaje ja EU:ssa ei ole tykätty ollenkaan erilaisista ns. "populistipuolueista" yms. varsinkaan jos ko. puolueet pyrkivät rajoittamaan maahanmuuttoa ja kansainvaelluksia.

Juhani Vinberg

mielenkiintoista tuo sannfinnländerien pelko, ottavat esimerkkiä sveridemokraattien kohtelusta ruotsissa. pelkäävät ja yrittävät demonisoida. kun yhteiskiuntarauhan kannalta olisi hyvä ottaa perussuomalaiset hallitulkeen lupauksiaan täyttämään, eivät lihoisi oppositiossa. sinisen tulevaisuuden ja soinin tulevaisuus on musta, ei tule jytkyä päämionisrerikiimassaan ranta lupaa mitä tahansa, lupausten hinta vaan on kova, orpo mene demareistakin vasemmalta ohi.

Juhani Kleemola

Niin. Aikanaan 'yleiset syyt', eli Neuvostoliitto esti kokoomuksen hallitustaipaleen. Nykyisin tätä vaihetta pidettiin yhtenä suomettuneisuuden merkkinä ja demokratian häpeätahrana. Nyt kokoomus itse jatkaa tätä häpeällistä perinnettä.

Kysyn: miten hallitus pystyy toimimaan uskottavasti Venäjän ja Trumpin kanssa, mikäli jo Jussi Halla-ahon kanssa työskentely ei onnistu.

Kyuu Eturautti

Samat tahot jotka haukkuvat persuja populismista ovat nyt huutamassa pahimman populismin ääneen ehdottomuuksia - tiputetaan kumppaneita jo ennen vaaleja tai edes tietämättä heidän tavoitteita.

Epäilemättä persut ovat kovin epäyhteensopivia kumppaneita mutta on demokratian päälle sylkevää pölhöpopulismia näin laittaa etukäteen rajat kiinni.

Juha Kokkinen

Voihan tietysti olla niinkin, että PS ei halua kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen. Tavallaan kyllä ihmettelen että jos Terhosta olisi tullut PS:n nokkamies, ei olisi ollut ongelmaa, vaikka politiikka olisi ollut samaa kuin Halla-Ahon aikana.

Ilkka Hirvi

Vastaus on yksinkertainen: Terho valehtelee tunnettuun soinilaiseen tapaan, toisin kuin Halla-aho, ja sekoomus on tästä tietoinen.

Tätä toki varmaan yritittekin jo implikoida, mutta päätin suomentaa, jotta myös sisälukutaidottomat sekoomuspopulismiin uskovaiset tajuavat asian laidan.

Jaakko Karki

Nyt on aika tiputtaa sekä Orpo että Rinne eduskunnasta. Tällainen julistus ei ole demokratian mukaista. On aika lopettaa tällainen farssi ja pelleily.
Tässä ei ole niinkään kysymyksessä perussuomalaiset vaan pikemminkin suuremmat muutokset koko EUssa, viittaan yleiseen tyytymättömyyteen Brysselin byrokratiaan ja liittovaltio- sekä yhteisvastuu hankkeisiin sekä avoimiin EUn ulkorajoihin ja järjettömään Schengenin avoimiin sisärajoihin. Italia on juuri herännyt, aikaisemmin Puola, Tsekit, Slovakit, Unkarilaiset, Tanskalaiset, Ruotsalaiset ja Norjalaiset, ja tietenkin Britit, heräsivät näkemään tämän EUn järjettömyyden ja ovat nyt ottamassa omia uusia suuntiaan. Mutta mitä tekee Suomi Orpojensa johdolla? Hävittää suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa "Orpon arvojen" mukaisesti.

Jarmo Makkonen

"Miksi kokoomuksen kannatus on vain 20%,vaikka kepu ja persut kyntävät syvällä?"

Ainakin 90% suomalaisista haluasi maksaa Italian ja Kreikan velat ja muut sitoumukset mitä kokoomuksen vaatimasta yhteisvastuusta koituu. Samoin 80% haluaisi kokoomuksen maahanmuuttopolitikkaa, eli otetaan kaikki jotka tänne haluaa ja maksetaan heille täysihoito. Ihme ettei kokoomuksella ole 100% kannatusta.

Heikki Rosti

No no pojat,politiikkojen lausunnot ymparipyoreita.Lue rivien valista.Tama uebermensch porukka nyt ulos on heitetty.Natsimielisia politiikkoja kaikissa puolueissa kun on myos kristillisesti ajattelevia.Mutta ensi hallituksessa ei yhtaan natsia istu,kavele tai puhu.Jos arvon anarkisti ,et usko tata ,niin yrita ja huomaat.There are some man of God in this very small country of Finland.

Markku Savikivi

Onhan meillä ollut jo toista sataa vuotta "germaanisen valtiasrodun" puolue eli freudentalistipuolue, joka tälläkin siunatulla hetkellä kannattaa finne-virtasen etnistä syrjäyttämistä vauraamman finländare-janssonin tieltä.

Korruptoituneet henkilöt kansanedustajiemme joukossa tämän hyväksyvät.

Kaija Hietanen

Minusta Rinne ja Orpo eivät ymmärrä paljonkaan politiikasta ja näyttävät olevan täysin ymmärtämättömiä Euroopan tai Suomen tilanteesta, eivät ole niin sanotusti "ajan hermolla". En usko että he ymmärtävät edes äänestäjien tuntemuksia. Perussuomalaisista täytyy tulla ilmeisesti vain pääministeripuolue, eikä se ole ollenkaan mahdotonta. Sitten riittää kyllä puolueita jotka haluavat kimppaan päättämään asioista. Ei todellakaan kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa, Orpo ja Rinne.

Heikki Rosti

No niin Kaija ,kun hallitset politiikan kertoessasi kansalle heista,jotka eivat hallitse,ilmoittaudu Persujen uudeksi paaministeriehdokkaaksi,entinen natsisympatioistaan tunnettu juuri heitettiin pihalle.Aurinkoista kesaa siitakin huolimatta.

veli leppäjuuri

Mitä ihmeen väliä sillä pitäisi sitten olla, kun SDPpuolueen agitoima kapina 1918 sai nolon lopun. Ja onhan kokoomuksellakin sisäministerinä Mykkänen, joka ei tunnu ymmärtävän tämän päivän yhteiskuntatarpeista yhtikäs mitään. Onko Halla-Aho jotenkin huonompi vaihtoehto edellä mainituille, mielestäni ei.

Ave Vuorinen

On nää valopäitä, jakavat hallituspaikkoja vaikka vaaleihin on vielä aikaa. Toisaalta näyttää siltä että hallitus kaatuu suuruuden hulluudessaan jo paljon ennen seuraavia vaaleja.
Jos käy niin että kokoomus js sdp muodostavat hallituksen on perussuomalaisille vaan eduksi ettei ole tuossa idioottien sakissa mukana.

Heikki Paananen

Jakamaton ihmisarvo on ilmeisesti alkuluku, kun se on jakamaton. Paljpnkohan se kelläkin on? Perussuomalaisille Rinne ja Orpo arvioivat sen varmaan omaansa huomattavasti alhaisemmaksi, koska haluavat aktiivisti segregoida ja syrjiä.

...vai olisiko taas kotoa käsin saneltu, millaisia vastauksia pitää antaa...?

Mauno Strandén

No niin tuli pressalle hommia Orpo ja Rinne on rasisteja, eikä kunnioita kansan tahtoa, ai niin eihän se salekaan ole puhdas pulmunen, ei ole osoittanut jatkuvaa katumista sanomistensa suhteen, samaa rasisti porukaa, joka ei halua, että totuus tulee julki!

Timo Nenonen

Edustuksellinen demokratia on vain irvikuva aidosta demokratiasta, jota ei tosin ole kuin Sveitsissä.

Suomi on muuntunut puoluekratia-diktatuuriksi, joka vain toteuttaa ulkomailta, Eu:sta tulevia käskyjä ja direktiivejä.

Suomella on synkkä kohtalo, jos se ei älyä erota Eu/eurostoliitosta.

Antti Nieminen

Jonkunhan pitää jäädä oppositioon,kansa tietää jos äänestät kokoomusta tai demareita perussuomalaiset jää ulkopuolelle,sirpale puolueiden kohtalo tahtoo olla tämä, pitää perus suomalaisten saada noin 20% äänistä niin neuvotteluasemat paranee.Näin seon ei voi mitään.

Mirjami Riihelä

Jos demokraattisen maan demokraattiseen parlamentiin valittu edustaja ilmoitaa olevansa keskustelu- ja neuvottelukyvytön niin eikohän ole aika jättää sellaiset tyypit rannalle viimeistään seuraavassa rankkauksessa. Demokratia ei tarvitse sellaisia tyyppejä mihinkään.

Ilkka Hirvi

Äärimmäisestä ylimielisyydestä huolimatta ensimmäistä kertaa rehellinen vaalilupaus näiltä diktatuurin kannattajilta. Tämän demokratiaa halveksuvan ylimielisen vaalilupauksen myötä tyhmemmätkin tajunnevat, että ainakaan Rinnettä ja Orpoa, tahi ketään heidän alaisiaan, ei kannata äänestää. Hyvästit politiikan kentältä, kukaan ei jää kaipaamaan!

veli leppäjuuri

Kirjoita rakentavasti, kuinka se ylipäätään on mahdollista teidän mediassa, joka on niin puollueellinen jo startissaan. On todella harmillista kun puoluepolitiikka on niin syvälle iskostunut toimittajiin ja heidän edustamiin medioihin.