Keskiviikko 22.5.2019

Perussuomalainen hermostui Orpolle: ”Kokoomuksesta on tullut ylimielinen parempien ihmisten puolue”

Luotu: 
23.5.2018 19:56
  • Kuva: Alma Media arkisto / Timo Marttila
    Kuva
    Leena Meri ihmettelee kokoomuksen linjausta.
|

Oppositiopuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee kokoomuksen irtiottoja yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

Hän muistuttaa blogissaan, että kokoomusjohtaja Petteri Orpo ilmoitti jo aiemmin toukokuussa Susanne Päivärinnan haastattelussa, että perussuomalaiset eivät mahdu kokoomuksen kanssa samaan hallitukseen. Lisäksi kokoomuksen kesäkuun puoluekokoukselle on jätetty aloite kieltäytymisestä yhteistyöstä ”kiihkokansallisen oikeistopopulistisen” perussuomalaisten kanssa.

– Pidän käsittämättömänä tällaisia lausuntoja ja aloitteita, joilla demokratiaa halvennetaan, Meri kirjoittaa.

– Perussuomalaiset on normaali laillinen puolue joka tuo keskusteluun rohkeasti yhteiskunnan epäkohdat ja keskustelee niistä eikä turhia hyssyttele. Meistä saa olla pitämättä tai olla eri mieltä asioista, mutta eiköhän yhteistyöstä kieltäytyminen ole naurettavaa liioittelua.

Tänään kokoomuksen puheenjohtaja Orpo vielä toisti kantansa yhdessä Sdp:n Antti Rinteen kanssa.

Meren mielestä ”kokoomuksesta on tullut ylimielinen parempien ihmisten puolue”.

– Tämäkö on sivistynyttä, kun perussuomalaisten kanssa ei voida olla samoissa pöydissä? hän kysyy.

Meri sai yllättävää sivustatukea ex-perussuomalaiselta Sinisten kansanedustajalta Tiina Elovaaralta, joka sivusi asiaa blogissaan.

– Erityisen ongelmallisena pidän sitä että gallupjohdossa olevat henkilöt kertovat kenen kanssa he tekevät yhteistyötä ja kenen eivät. Jos hallitus sanellaan etukäteen puoluepolitiikan tai naamakertoimen perusteella eikä asioiden ja ratkaisuhalun perusteella, pysyy kaikki ennallaan, Elovaara pohti politiikan jakolinjojen ongelmia.

Lue lisää aiheesta:

Jussi Halla-aho Orpolle ja Rinteelle: ”Olemme vaalien jälkeenkin halukkaita keskusteluihin kaikkien kanssa”

Nyt tuli tyrmäys Jussi Halla-aholle: Rinne ja Orpo rajaisivat ulos seuraavasta hallituksesta

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

" Erityisen ongelmallisena pidän sitä että gallupjohdossa olevat henkilöt kertovat kenen kanssa he tekevät yhteistyötä ja kenen eivät"...

Suomessahan on puhuttu blokkievaaleihin siirtymisestä että kerrottaisiin ennen vaaleja keiden kanssa mennään hallitukseen. Nytkö tämä ei sitten olekkaan hyvä?

Jos kokoomus on parempien ihmisten puolue on perussuomalaiset itsensäpahoittajien puolue, oli sitä jo Soinin aikaan ja Halla-aho ja kumppanit pysyvät tällä samalla linjalla.

Veijo Paasonen

Perussuomalaisia pidetään uhkana ja tätä varten perustettiin Liike NYT. Perussuomalaisissa on paljon liikkuvia äänestäjiä ja tarkoitus on estää näiden äänestäjirn valuminen sosiaalidenokraatteihin ja vasemmistoon. Liike Nyt ei ole uhka kokoomukselle, kuten aiemmin media esitettiin. Nykyinen hiljaisuus osoittaa myös sen että liike kuoli ja haudattiin. Se tullaan herättämään kuolleista, mutta koskaan se ei tule nousemaan asemaan, jossa siitä olisi uhaksi kenellekkään.

Siniset on jo kuolleet ja tästä merkkinä on mm.Elomaan esiintulo persuja vastaan.