Maanantai 27.5.2019

Sinisten kansanedustaja kyllästyi perussuomalaisten natsitervehdyskohusta jankkaamiseen – ”Tiedän mikä on totuus”

Luotu: 
24.5.2018 12:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puoluekokouksessa oli viime kesänä tarkoitus äänestää näillä lipuilla. Kun niin moni kokousedustaja oli lippunsa hukannut, suoritettiin käsiäänestys, jolla selitettiin niin sanottua natsitervehdyskohua.
|

Kansanedustaja Tiina Elovaara (sin.) saa edelleen lukea jatkuvasti kommentteja perussuomalaisten viime kesän puoluekokouksen natsitervehdysjupakasta. Elovaara kirjoittaa asiasta Puheenvuoro-blogissaan.

– Yhä edelleen joukko perussuomalaisia käy kommentoimassa lähes jokaiseen kirjoitukseeni tai päivitykseen jotain koskien vuoden takaista perussuomalaisten puoluekokousta. Yleensä aiheena on natsitervehdykset, Elovaara kirjoittaa blogissaan.

Elovaara kertoi viime kesäkuussa Ylen A-studiossa, että perussuomalaisten silloisessa puoluekokouksessa olisi tehty natsitervehdyksiä. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiisti väitteet, ja varapuheenjohtajaksi ehdolla ollut Arto Luukkanen kertoi blogissaan, että kyseessä oli ”kiusallinen tilanne”, joka liittyi äänestyslippujen kadottamisen vuoksi järjestettyyn käsiäänestykseen.

Lue lisää: Kuva PS-kokouksen ”natsitervehdyksestä” – Taustalla olikin ”kiusallinen tilanne”

Elovaara ihmettelee nyt blogissaan perussuomalaisten viitseliäisyyttä nostaa kokouksen tapahtumat esille yhä uudelleen.

– Perussuomalaiset vaativat anteeksipyyntöä minulta kertomastani. Siis siitä, että heidän omat jäsenensä ovat turhautuneet toisiinsa ja kertoneet kokemuksistaan puolueessa minulle. Pyysin anteeksi kaikesta huolimatta.

Elovaara kertoo, ettei anteeksipyynnöstä ollut apua.

– Joka kerta kun perussuomalaiset ja heitä tukevat trollit hyökkäävät kimppuuni, he hyökkäävät niiden ihmisten kimppuun, joista osa on vielä puolueen jäseniä ja jotka ovat toivoneet loppua niille omituisille yhteyksille, joita puolueella Suomen Sisuun, vastarintaliikkeeseen tai kansainvälisiin rasistisiin liikkeisiin on.

Elovaaran mielestä perussuomalaiset ei korjaa ongelmiaan ja sisäistä luottamuspulaansa, vaan kieltää ongelmansa.

– Puoluekokouksen kaikki tapahtumat eivät koskaan tule julki eikä puolue ikinä tervehdy, vaan [puolue] ylläpitää omaa omituista linjaansa nostamalla uudestaan ja uudestaan esiin omat omituiset tervehdyksensä ja ongelmansa.

Elovaara toivoo tekstissään kaikesta huolimatta valoisampaa tulevaisuutta perussuomalaisille.

– Toivon silti kaikkea hyvää, sillä tiedän mikä on totuus, ja kymmenen vuotta taistelin sitä kasvavaa ilmiötä vastaan, joka nyt on pysyvää perussuomalaisuutta.

Elovaara jopa kirjoittaa ilomielin luopuvansa kaikista asemistaan, jos hän tietää, että politiikassa on ihmisiä, joilla on terveet arvot.

– Minulle on sen rinnalla yhdentekevää, olenko itse kansanedustaja.

Elovaara kertoo, ettei ole tehnyt päätöksiä tulevaisuudesta, mutta perussuomalaisista lähtemistä hän pitää oikeana ratkaisuna.

– Kasvoimme erillemme, ja kun seuraavan kerran haluatte jälleen hyökätä kimppuuni, miettikää olisiko kuitenkin viisautta mennä eteenpäin, Elovaara kirjoittaa perussuomalaisille lukijoille kohdistuen.

Lue myös: Perussuomalaisten äänestys ajautui erikoiseen umpikujaan: Jäsenistö kadotti liput

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Hämäläinen

Natsitervehdys on muotia nykyään. Kun tapaan kurdikavereitani Fazerin kahvilassa tervehdimme aina toisiamme natsitervehdyksellä ja sanoen Sieg heil. Toljottajia riittää, oma ongelmansa.

Se on tapamme pilkata menneitä ja nykyisiä fasisteja, joita on edelleen EUn viroissa ja Suomen politiikassa.

Meillä on oikeus pilkata eikä vaieta. Se on sama mitä joku tästä ajattelee. Tulkoon kysymään, jos ihmetyttää.

Sami Aario

Tiina Elovaara tietää mikä on totuus. Jännä juttu muuten kuinka niitä tervehdyksiä ei näy millään videotallenteella vaikka siellä oli toimittajat paikalla kameroineen ja nykyään lähes kaikilla on matkapuhelin jolla voi videokuvata.

Arto Luukkanen

ainoa kiusallinen asia oli tämä Elovaaran turina. Hän keksi juttuja ja jatkaa niitä. Kyse oli äänestyksestä ja siitä, että niitä lappuloita ei ollut kaikilla. Sitten puheenjohtaja pyysi käsiäänestystä. Miten alas tämä Elovaara voi mennä?? en ymmärrä? )) pitäisi kunnioittaa totuutta.

Antero Koski

Ettei nyt ole Tiinalla "suu leveämpi kuin hartiat"? Vai on PS väkeä vielä natsitervehdys väitteestä vielä somessa kiusaamassa? Kun Tiina tietää ketä ne PS:laiset ovat, niin eikö niitä nimiä voisi laittaa vaikka puoluetoimistolle, niin kyllähän ne varmaan kuriin saataisiin. Tai mites jos ihan julkisesti ilmoitat ne puolueen jäsenet ketkä vielä siitä natsitervehdyksestä vielä kiusaa.
Vai eikö niitä nimiä olekkaan tiedossa? Onko edes sitä tietoa, että onko ne PS:laisia?
Mikäli sallitaan, niin epäilen ettei kummastakaan ole tietoa. Niin ja tietysti kun tuonkaltaista syytöstä esitetään niin silloin pitää olla myös vankka näyttö natsi tervehdyksestä. Vähintään oman moraalinkin takia.

Outi Mara

Kyllästyi? Itse esittämiinsä valheisiin ja niiden oikomiseen? Jos esittää jotain, pitää siitä pystyä myös keskustelemaan. Koomisinta lienee se, ettei Tiina ole ITSE nähnyt mitään, vaan on kuullut juttuja.

Mika Kivimaa

Artikkelin kuvituskuva on virheellinen! Perussuomalaisten puoluekokoukseen 2017 ei suinkaan ollut varattu punavihreitä äänestyslippuja, vaan sinisiä ja valkoisia. Olin itse paikalla. Äänestyslippuja ei kuitenkaan käytetty kertaakaan, vaan kaikki äänestykset suoritettiin sähköisenä äänestyksenä. Sähköisen äänestyksen äänestysalueelle kuljettaessa kaikkien henkilötodistukset tarkistetaan ennen äänestyskortin jakamista.