Maanantai 20.5.2019

Krista Kiuru kritisoi hallitusta sote-kiireestä Ylellä: "Tässä on jotain ihmeellistä"

Luotu: 
25.5.2018 08:21
Päivitetty: 
25.5.2018 10:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
|

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) kritisoi hallitusta sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluun liittyvästä kiireestä. Kiuru puhui asiasta perjantaina Ylen Aamu-tv:ssä

– On jollain tavalla vastuunpakoilua, että ei voida rehellisesti tunnustaa, että eduskunnassa tällä hetkellä oleva paine johtuu erityisesti siitä, että hallitus on tehnyt poliittisen päätöksen pitää maakuntavaalit lokakuussa, Kiuru sanoi Ylen Aamu-tv:ssä perjantaina.

Kiuru sanoo, että hän ja hallitus ovat yhtä mieltä siitä, että eduskunnan pitää tehdä sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa huolellista työtä ja kunnioittaa asiantuntijoita. Kiuru kuitenkin kritisoi hallitusta siitä, ettei se ole ollut asian suhteen etukäteen aktiivinen.

– Se kertoo siitä, että tässä on jotain ihmeellistä. Meillä on valmistelussa tuhat sivua koko sote- ja maakuntauudistuksen rahoituksen ja järjestämisen käsittävää emolakia. Sen osana on vaalilaki, jossa on pykälät vanhasta esityksestä, johon on tuotu vain täydentäviä pykälämuutoksia vastineilla, Kiuru sanoi Aamu-tv:ssä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pelle Granberg

Tästä hallituksen Sote esityksestä ilmaantuu päivittäin lisää vahvistusta sille, että kyseessä on enemmän Kokoomuksen ja Keskustan etupiirien edut kuin Suomen kansan terveyspalvelut.

Nyt on korkea aika viheltää peli poikki, koska "maali" on jo karannut jonnekin horisonttiin.

Markku Koivisto

Nyt ei kyllä selvinnyt, missä asiassa hallitus ei ole ollut etukäteen aktiivinen. Kyllä, lakipaketti on laaja ja hallituskin on kehottanut käsittelemään sen huolellisesti ilman turhia viivytyksiä. Mitä ihmeellistä siihen sisältyy?