Perjantai 24.5.2019

Kansanedustaja avautuu: ”Olisi reilua pääministeriltä lopettaa tämä poliittinen teatteri ja kiusanteko”

Luotu: 
28.5.2018 09:01
Päivitetty: 
28.5.2018 09:11
  • Kuva: Alma Media arkisto / Joel Maisalmi
    Kuva
    Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) pitää sote-valmistelun jatkamista kiusantekona.
|

Oppositiopuolue vihreiden kansanedustaja, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Outi Alanko-Kahiluoto pitää sote-uudistuksen valmistelun jatkamista ”kiusantekona”. Hän avautuu tilanteesta Twitter-tilillään.

– Aamulla taas tälle työmaalle. Jotenkin kohtuutonta, Alanko-Kahiluoto kirjoittaa viitaten kuvaansa asiakirjapinoista.

– Arvostaisin, jos pääministerillä olisi selkärankaa sanoa, että nyt se on ohi. Vaan ei. Klo 10-14 on taas edessä asiantuntijakuulemisia. Olisi reilua pääministeriltä lopettaa tämä poliittinen teatteri ja kiusanteko, hän jatkaa.

Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Markku Rossi vastaa Alanko-Kahiluodolle, että lakien käsittely ei ole kiusantekoa.

– Älä viitsi. Oletan että tiedät mitä vaatimanne aikataulu merkitsee mm valiokuntaneuvoksille, asiantuntijoille ja työpaikkansa puolesta pelkääville sote-alalla, Alanko-Kahiluoto vastaa.

Hän viittaa sote-asiantuntijoiden lausuntoihin sote-kiireen aiheuttamasta kohtuuttomasta työtaakasta ja aikatauluapaineesta.

Muun muassa Turun yliopiston julkisoikeuden professori Juha Lavapuro, joka toimii eduskunnan perustuslakivaliokunnan asiantuntijana, on kritisoinut hallitusta turhan tiukasta aikataulusta. Hänen mukaansa ei ole ehdotonta syytä, miksi aikataulun pitäisi olla näin tiukka, vaan hallitus on itse aiheuttanut kiireensä. Lue lisää: Professori hämmästelee hallituksen sote-kiirettä: ”Olisi järkevää siirtää puolella vuodella”

Hallitus on viikonloppuna myöntänyt, että sote-lakeihin sidottujen maakuntavaalien järjestäminen ei onnistu suunnitelman mukaisesti lokakuussa. 

Alla kansanedustajien twiitit.

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Martikainen

Jumankauta juu, jos nyt pääministeri peruuttaa soten niin taitaa minullakin olla ensimmäisen kerran aihetta osallistua mielenosoituksiin. Tätä on vatuloitu niin kauan että viherpiiperötkin saisivat ymmärtää että jos ei nyt niin sitten ei taas ihan heti yritetäkään. Mutta eihän se vihreitä kiinnosta kun tämä asia koskee etupäässä maakunnissa asuvia ns. toisen luokan kansalaisia, hyväosaiset citykansalaisethan pärjäävät nytkin.

Juhani Vinberg

kun kríobn hakeutunut ihan itse pöäättämään asioista eduskuntaan, niin ei pidä kitistä papereiden paloudestsa. niissähän on päätettävästä asiasta kaikkitaropeellinen tieto,lukee nyt läpi ja päättää mielipiteensä, jonka mukaan äänestää niin, että kamnsalaisten kannalta välttämönja paras tapahtuu. pelkkä negaatipo kertoo vain laiskuudestta tehdä niitä töitä, jotka kansanedustajan hommaan kuuluvat

Viljo Tuononen

Miten joku voi väittää ettei lakien käsittely ole kiusantekoa jos sitä hallituksen porukka käsittelee noin. Alakoululainenkin huomaa , että siinä on lakia herjaavia piirteitä joka on tutkittu todellakin korkeimman lakimiehen kanssa. Jos tällaista lakien herjaamista jatketaan hallituksen taholta , niin milj. Suomalaista vaatii, että hallitusta rangaistaan siitä tosi kovasti .

Seppo Simonen

Heipparallaa Outi Alanko-Kahiluoto voi tuskaa nyt Juha kiusaa näitä vihernaisia nyt. Lämmin kesä on nyt vihreimmillään oikein vihreä eldorado mutta ei nyt on kansanedustajan paiskittava töitä kansan eteen. Vihjeeksi että yksityisen puolen loma on 4 viikkoa kesällä ja viikko talvella.

Viisas hallitus muuttaa julkisen monopolin, julkiseen useamman palvelun tuottajan sotekeskuksiksi josta asiakas saa valita oman mielensä mukaan aina puoleksi vuodeksi kerrallaan ja lisäksi tarvittaessa palveluseteli vaikka polvileikkaukseen.
Maakuntavaaleilla tulee demokraatia lisä nyt myös ELY ja TE keskuksiin eikö tämä ole hyvä asia. Nyt Vihreätkin joukolla mukaan hyvän perään.

Ilkka Tikkanen

No nyt tämä palavasilmäinen , kiihkeä nainen vasta tosihuulen heitti. Hänen puheenvuoroja seuratessa tulee mieleen vallankumouksen alkuhetket. Tätä juuri vihervasemmiston nykyinen vimma tarkoittaa. Ei päätä ei häntää noiden julkilausumissa.

Seppo Simonen

Onhan oppositiolla ammattimaistakin teatteriohjausta sillä Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Timo Harakka Teatteritaiteenmaisterina ja erikoisosaamista dramaturgina voi hyvinkin ohjata koko palettia. Oliko se nyt niin että teatterikoulun kaluston tuhomisvoiman käyttöä käsiteltiin jopa leivättömän pöydän ääressä.

Teemu Terava

Soten asiantuntijalausuntoja on kuultu ja kerätty jo vuosikaudet.
Oppositiopuolueiden lautakuntiin nyt tilaamat lukuisat asiantuntijalausunnot ovat pääosin Sotelainsäädännön viivyttämistä, johon myös vihreät ovat osallisia.
Lautakunnat ja niiden jäsenet voivat katsoa peiliin, jos työmäärä tuntuu kasvaneen.

Tuomo Saarikalle

Vihreissä ei ole yhtään kansanedustajaa joka ymmärtää mitä tapahtuu jos sote hyväksytään tälläisenä kun se nyt esitetty.Helsinkiläiset saavat maksaa afgaani sissien sairaanhoidon ihan itse.Nehän niitä tänne haluaa,nimittäin vihervasurit.Alanko Kahiluototoa ottaa pattiin jos sote menee läpi.Hävettää varmasti.

Hannu Rautomäki

Sipilän hallitus ajaa sotea väsytystaktiikalla ja ennenkaikkea hämäyksellä, sillä kyse on verovaroin maksettavien yhteiskunnallisien palvelujen yksityistämisestä, eikä mistään muusta. Ansaintakeino sekin.
Jos Sipilän yksityistämisprojekti onnistuu, aikanaan saadaan entistäkin kalliimmat palvelut entistäkin vähemmällä työvoimalla.

Markku Koivisto

Mitenkäs mä olen ollut kuulevinani hallituksen suunnalta, että tehkää työnne huolellisesti ilman TURHIA viivytyksiä. On teillä ollut itse kullakin hyvää aikaa tutustua ennakkoon asiakokonaisuuteen, josta lausuntoanne odotetaan. Ette te ole läheskään ainoita, jotka joutuvat lomiaan lykkäämään kiireellisten asioiden takia. Pikku paine homman hoitamiseen on vain eduksi. Niin se on Eduskunnassakin, että kaikki käytettävissä oleva aika tärvätään viimeistä sekuntia myöten aina, teillä sekään ei näköjään riitä.