Maanantai 20.5.2019

Timo Soini: ”SDP pelkää soten kaatumista kuin ruttoa”

Luotu: 
28.5.2018 09:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) mielestä sote-vaaleissa ei olisi järkeä. Hän huomauttaa istuneensa perussuomalaisten puheenjohtajana kymmenissä tv-tenteissä keskustelemassa sote-uudistuksesta.

– Kuka sitä jankkaamista vielä haluaa katsoa? Touko Aalto, Antti Rinne ja Petteri Orpo karismatalkoissa SOTEsta ja iltapäivälehtien besserwisserit antamassa pisteitä vaalitenteissä, Soini kirjoittaa blogissaan.

Oppositio vaatii hallitusta luopumaan kiistellyn sote-uudistuksensa edistämisestä. Entinen puoluejohtaja Soini kuitenkin väittää, että oppositiopuolueista SDP tosiasiassa pelkää soten kaatumista kuin ruttoa.

– Vaalitaistelussa se saisi tästä ykkösvaaliteeman, johon se joutuisi vastaamaan. Ja vastausta sillä ei ole. Siinä sulaisi Gallup-johto, Soini analysoi.

– Jos SOTE kaatuu, se kaatuu suoraan SDP:n syliin.

Sen sijaan soten mennessä läpi ”SDP voi haukkua sitä suut ja silmät täyteen” ja korjata protestipotin vaaleissa, Soini jatkaa.

Ulkoministeri epäilee sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamisen mahdollisuuksia siinä tapauksessa, että tämän hallituksen yritys ei onnistu.

– Kenen kanssa se [SDP] SOTE:n tekisi? Kykypuolue Kokoomuksen kanssako, joka olisi jo kahdessa hallituksessa peräkkäin hakannut päänsä seinään? Kaksi kyvytöntä saisi aikaan enemmän kuin yksi?

Soinin viesti on sama kuin pääministeri Juha Sipilällä (kesk.): jos sote-uudistusta ei tehdä, kunnat vastaavat kääntymällä yksityisten terveysyritysten ja ulkoistusten puoleen.

Lue lisää aiheesta:

Kansanedustaja avautuu: ”Olisi reilua pääministeriltä lopettaa tämä poliittinen teatteri ja kiusanteko”

”Tyynen rauhallinen” Juha Sipilä Ylellä: Sote saadaan maaliin – kokoomuksen irtiotot nähty

Susanna Koskeen pettynyt Orpo Ylellä: Kokoomuksella valmius vetäytyä sotesta, ”jos yhtälö ei toimi”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Martikainen

Kyllähän se melko vaikeaa voi olla seuraavan hallituksen löytää asioihin yksimielisyys jos sote ei nyt onnistu. Nykyisellä oppositiolla ei ole oikeinpaljon yhteistä suuntaa soteasioissa ja kun nykyisen hallituksen ehdotukset ei kelpaa niin mitäpäs sitten? Jatketaan kansalaisten eriarvoistamista kuten ennenkin?

Elias Habana

Soini nousi jytkyllä hallitukseen ja lähtee myös jytkyllä pois. Lopputulokseksi jäi vain rikkinäinen puolue joka ei kykene jatkossa enää minkäänlaiseen vaikuttamiseen. Miehen saavutukset katoavat unholaan yhdessä vaalikaudessa.