Lauantai 25.5.2019

Itä-Helsingissä kiehahti: Pahoinpitely toi jopa 200 ihmistä paikalle – Alanya Market pahoittelee välikohtausta

Luotu: 
28.5.2018 12:15
Päivitetty: 
28.5.2018 12:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Puotinharjun ostoskeskuksessa toimiva etnokauppa Alanya Market pahoitteli työntekijöidensä roolia välikohtauksessa.

Helsingin poliisi tiedotti maanantaina tutkivansa Puotinharjun ostoskeskuksen parkkipaikalla lauantaina kello 16–17 tapahtunutta epäiltyä pahoinpitelyä. Tapahtuma aiheutti ostoskeskuksella laajempiakin levottomuuksia.

– Tapahtumat saivat alkunsa ajosuuntiin ja väistämisvelvollisuuksiin liittyvästä erimielisyydestä. Sekä pahoinpitelyn uhri että kaksi rikoksesta epäiltyä ovat 1990-luvulla syntyneitä miehiä, kertoo rikoskomisario Reijo Enqvist Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Alle tunnin kuluttua tapahtuneesta hätäkeskus sai poliisin mukaan ilmoituksen, että joukko ihmisiä oli yrittänyt mennä sisälle yhteen ostoskeskuksen liikkeistä väkisin. Poliisin mukaan heitä ei ollut päästetty sisään, minkä jälkeen kymmenisen henkilöä oli sotkenut liikkeen edustaa ja heitellyt ja potkinut siinä olleita tavaroita. Toiminta ei aiheuttanut poliisin mukaan merkittävää vahinkoa.

Poliisin tiedotteen mukaan paikalla oli vähintään 200 henkilöä ja useita poliisipartioita. Helsingin poliisi on keskustellut asiasta Puotinharjun ostoskeskuksen toimijoiden kanssa.

– Vaikuttaa siltä, että alkukiihtymyksen jälkeen tilanne on rauhoittumassa, toteaa Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponen.

Puotinharjun ostoskeskuksessa sijaitseva Alanya Market -ketju kirjoitti sunnuntaina Facebook-sivullaan pahoittelevansa lauantaina myymälässä sattunutta välikohtausta.

– Olemme ottaneet puhutteluun työntekijämme, jotka ovat olleet millään lailla osallisina asiaan. Jokainen heistä on saanut rangaistuksen sattuneen takia, ketjun Facebook-sivun päivityksessä lukee.

Päivityksen allekirjoituksena oli Alanyan omistaja.

Ketjun päivityksen mukaan ketju ja välikohtauksessa vammoja saanut nuorimies ovat löytäneet yhteisymmärryksen ja sopineet asian. Lisäksi yritys kertoo tehneensä yhteistyötä Itäkeskuksen imaamin kanssa. Imaami on päivityksen mukaan edistänyt asian sopimista ja hoitamista.

– Tämä on meidän osalta erittäin valitettavaa, että pyhänä ramadanina on sattunut tällaista. Me Alanyassa emme suvaitse minkäänlaista väkivaltaa taikka häiriköintiä. Olemme asian kanssa ehdottomia. Mutta kuitenkin virheitä sattuu ja olemme ja tulemme aina olemaan asiakasystävällinen ruokakauppa kaikille asiakkaille, päivityksessä sanotaan.

Alla Puotinharjun Alanya Market -liikkeen Facebook-päivitys välikohtauksesta.

LUE MYÖS:

Sää muuttuu pian: Suursäätilaan tulossa melkoinen muutos

Vaatimus: Bensan hintaa alennettava Suomessa

Kansanedustaja avautuu: ”Olisi reilua pääministeriltä lopettaa tämä poliittinen teatteri ja kiusanteko”

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Laulajainen

"Ketjun päivityksen mukaan ketju ja välikohtauksessa vammoja saanut nuorimies ovat löytäneet yhteisymmärryksen ja sopineet asian. Lisäksi yritys kertoo tehneensä yhteistyötä Itäkeskuksen imaamin kanssa. Imaami on päivityksen mukaan edistänyt asian sopimista ja hoitamista."

Ok.

Risto Nikander

Monikulttuurisuuden ihanuutta, joka maksaa suomalasillekin aika paljon. Tosin pikku juttu tänne tulleisiin vankilakundeihin verrattuna. JA sekin on toistaiseksi pikku juttu verrattuna koko monikultuurisuuden kustannuksiin. Ainoa ISO muutos, jonka Sipilä, Orpo ja kumppanit on saanut valtion budjettiin. Muu onkin sitten juustohöylää. Eikä kaikki ole ihan ohuita siivuja.

Arvi Hinkka

Ja taas ramadanin aikaan.

Kansalaisille lähtökohdista riippumatta on taattava perustuslaillinen oikeus syödä jo ennen auringonlaskua etenkin Suomen kesässä.

Paastosääntöjä on ehkä mahdollista noudattaa päiväntasaajalla missä pääsee jo kuudelta ruokapöytään, mutta valoisassa Pohjolassa aiheuttaa kyllä sokeritasapainon horjumista ja arvaamatonta käytöstä.

Tämä ei ole rasismia, islamofobiaa eikä kulttuurista omimista, vaan kannanotto sen puolesta että uskonnollisen yhdyskunnan täytyy sopeuttaa sinänsä toimivat sääntönsä vallitseviin olosuhteisiin.

nico nyman

Ai tilanne on rauhoittunut? satuin näkemään tän "hässäkän" jälkeisen postauksen jossa afrikan sarvesta tänne sossuilemaan tullut nainen esittää uhkauksen jossa hän uhaa markettia aseellisella kostoiskulla... mut poliisiahan tälläinen ei kiinnosta koska se on vain osa ihanaa islamin monikulttuurisuutta että joku mahdollisesti "hässäkästä" vittuuntunut islamisti hyökkää aseiden kanssa kauppaan?