Maanantai 20.5.2019

Ei enää ehdolle – keskustakonkari jättää eduskunnan 22 vuoden jälkeen

Luotu: 
4.6.2018 13:03
Päivitetty: 
4.6.2018 13:11
  • Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta
    Kuva
    Markku Rossin poliittinen ura on pitkä. Sen lisäksi hänet muistetaan yksityiselämästään: hän rekisteröi parisuhteensa taiteilija Matti Kaarlejärven kanssa vuonna 2015.
|

Keskustan kokenut kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) jättäytyy pois eduskunnasta. Rossi ilmoitti maanantaina, että hän ei aio enää asettua ehdolle eduskuntaan ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Olen saanut palvella omaa maakuntaani Pohjois-Savoa ja koko Suomea yhteiskunnallisissa luottamustehtävissä pitkään ja olen nyt päättänyt antaa viestikapulan osaltani eteenpäin. Oma virallinen eläke-aikani alkaa 1.10.2019, Rossi kertoo tiedotteessaan.

Rossilla on takana noin 22 vuoden kansanedustajan toimikaudet. Lisäksi hän on toiminut yli 40 vuotta kaupunginvaltuutettuna. Rossi on ollut ehdokkaana 10 kertaa eduskuntavaaleissa, 11 kertaa kunnallisvaaleissa ja kolme kertaa valitsijamiesehdokkaana toimien vuosina 1982 ja 1988 tasavallan presidentin valitsijamiehenä.

Hän kertoo tiedotteessaan, että tukee voimakkaasti pääministeriä, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää.

– On ollut rohkaisevaa kokea Suomen uudistaminen ja vaikeiden asioiden eteenpäinvieminen, mistä parasta on talouden kääntyminen nousuun myös hallituksen toimenpiteillä. Nyt vienti vetää, Suomen bkt kasvaa muuta Eurooppaa nopeammin, tällä vaalikaudella on syntynyt 100.000 uutta työpaikkaa, 72 prosentin työllisyysastetavoite lähestyy ja valtion velan kasvun taittuminen on myös käsillä. Kun vielä sote- ja maakunta-uudistukset saadaan päätökseen eduskunnassa, on maamme peruspalvelut ja kehitys pohjustettu hyvin ensi vuosikymmenelle, Rossi uskoo.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit