Maanantai 21.1.2019

Kohu nousi heti: Pori Jazzin toimitusjohtaja rinnastaa homot huumeidenkäyttäjiin – uskoo homoudesta ”parantumiseen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.6.2018 15:44
Päivitetty: 
6.6.2018 18:13
  • Kuva: Veera Korhonen
    Kuva
    Kristillisdemokraattien nuorisojärjestöä johtanut Aki Ruotsala nousi äskettäin Pori Jazzin johtoon.

Pori Jazzin uuden toimitusjohtajan Aki Ruotsalan (kd.) mukaan homoja ei ole olemassa, on vain homoutta. Homoudesta ”eheytymiseen” uskovan Ruotsalan näkemyksestä kertoo Satakunnan Kansa.

Porilaine-lehden kolumnisti nosti äskettäin esiin Ruotsalan roolin takavuosien kristillisen Älä alistu -kampanjan tukijana. Kampanjan ja kohun keskiössä oli biseksuaali ”Anni”, joka kertoi videolla muuttuneensa heteroseksuaaliksi kristinuskon avulla. Muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO on todennut, että niin sanotulla eheyttämisellä ei ole lääketieteellistä perustaa.

Satakunnan Kansa kysyi Ruotsalalta, mitä hän ajattelee nyt kampanjasta, jota oli vuonna 2011 puolustamassa KD Nuorten puheenjohtajana.

–No itse asiassa minä en puolustanut sitä, vaan muistaakseni toin esille mielipiteen ja uskonnonvapautta. Heillä on oikeus osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun. Ilman, että tasa-arvolla estetään ihmisten mielipiteenvapautta.

Kirjoitit nostavasi hattua kampanjan tekijöille ja puolustit Annin tarinaa. Uskotko, että homoseksuaalisuudesta voi ”eheytyä” heteroseksuaaliksi?

–Minun uskoni perustuu ihmisen kertomukseen. Uskonko minä, että tarina on tosi? Siinä kohtaa varmasti uskoin, kun hän on asiat näin kokenut. En muista tarkasti, mitä olen kirjoittanut, mutta hatun nostamisella viittaan luultavasti siihen, että he uskalsivat kertoa mielipiteensä.

Uskotko, että kristinuskon avulla homoseksuaali voi muuttua heteroseksuaaliksi?

–Minulla on muutamia ystäviä, joilla on vahva huumetausta. Heille on sitten ollut tällainen vahva uskoontulon kokemus. Heidän elämänsä on saanut ison käännöksen. Olen seurannut heidän elämäänsä ja huomannut tällaisen positiivisen vaikutuksen. En minä voi sitä kyseenalaistaa, jos ihminen näin kokee.

Huumeiden käyttö on kuitenkin eri asia kuin homoseksuaalisuus?

–No niin varmasti on, mutta ajattelin rinnastaa elämänmuutokseen. Jos ihminen itse näin kertoo, niin ihminen pystyy itse määrittelemään identiteettinsä. En minä voi sitä kyseenalaistaa. Mielipiteenvapaus on tärkeää niille, jotka kokevat olevansa homoseksuaaleja sekä heille, jotka kokevat muuttuneensa siitä.

Ruotsala antaa SK:n haastattelussa myös oman linjauksensa homoudesta.

– Minulla on ollut sellainen ajatus, että homoja ei ole olemassa, on vain homoutta. 

Ruotsala sanoo, että Pori Jazz voi ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin sellaisissa asioissa, jotka ovat yleisesti hyväksyttyjä. Pori Jazzin hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola puolestaan ei halunnut kommentoida asiaa Satakunnan Kansalle, koska hänellä ei kertomansa mukaan ole kaikkia faktoja käytettävissään.

Lue myös: Protesti alkoi heti: ”Pori Jazz jää väliin”

Lue laajempi juttu Satakunnan Kansasta.

Uuden Suomen lisäys klo 18.12: Aki Ruotsala kommentoi uutisointia

Aki Ruotsala ilmoitti keskiviikkona pitävänsä päivän uutisointia virheellisenä, koska hän ei mielestään ole rinnastanut huumeiden käyttöä ja homoseksuaalisuutta. Hän kiistää myös tukeneensa kristillisen Nuotta-median Älä alistu-kampanjaa. Hän huomauttaa, että Satakunnan Kansan jutussa ei viitata hänen henkilökohtaiseen kirjoitukseensa vaan KD Nuorten tiedotteeseen vuodelta 2011. Ruotsala kuitenkin johti nuorisojärjestöä tuolloin ja oli allekirjoittanut järjestön mielipidekirjoituksen.

KD Nuoret tuki tiedotteessaan Älä alistu! -kampanjan oikeutta tuoda esiin omaa näkemystään eheytymisestä. Puheenjohtaja Ruotsala kuitenkin kirjoitti myös, että ”kampanjoinnista ja keskustelusta riippumatta jokaisen tulee nauttia ainutlaatuista ihmisarvoa seksuaalisesta suuntautumisesta, iästä, uskonnosta, sukupuolesta ja sosiaalisesta statuksesta riippumatta”, mitä Ruotsala nyt korostaa kannanotossaan päivän uutisiin.

Ruotsalan mukaan ”kaikki ihmiset tulee hyväksyä seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta ja heillä tulee olla vapaus määritellä oma identiteettinsä”.

– Vuonna 2011 edustamani järjestö KD Nuoret on osallistunut yhteiskunnalliseen keskusteluun ja ainoastaan puolustanut suvaitsevaisuutta ja yksilöiden oikeutta ilmaista mielipiteitään, hän toteaa Facebook-kannanotossaan.

– Omalta osaltani päätän keskustelun tähän sillä tämä keskustelu ei liity millään lailla työhöni tulevana Pori Jazzin toimitusjohtajana.

Tuoreita Satakunnan Kansalle antamiaan kommentteja Ruotsala ei kiistä.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari Ohvo

Uskon yksilönvapauteen. Jokaisen ihmisen tulee saada olla sellainen kuin on kunhan siitä ei aiheudu vaaraa tai haittaa itselle tai toisille ihmisille. Mielestäni homouden tulisi olla hyväksyttävää myös siinä tapauksessa että se olisi henkilön tietoinen valinta mitä se ei ole. Kaikki yksilönvapauteen kohdistuvat rajoitukset ovat kyseenalaisia tehtiin niitä minkä ideologian tai uskonnon nimessä.

Petri Hämäläinen

Nyky-Suomi on kuin Neuvostoliitto.

« Suvaitsevaiset » (taistolaiset) mielipidepoliisit kyttäävät ja media johtaa maata pelolla.

Avaa suusi, sano mielipiteesi, ja menetät työpaikkasi!

Häpeän syvästi suomalaisuuttani. Elämme maamme ja kansalaisyhteiskuntamme synkintä vaihetta.

Harri Tapani

"Nyky-Suomi on kuin Neuvostoliitto...mielipidepoliisit kyttäävät ja media johtaa maata pelolla. Avaa suusi, sano mielipiteesi, ja menetät työpaikkasi!"

Yhdysvalloissa oli McCarhy ja työpaikat meni alta jos vähänkin epäilitin vasemmistolaiseksi/kommunistiksi...Suomi "sanavapauksineen" alkaa muistuttaa hieman Yhdysvaltoja McCarthyn aikoina.

Ps. Orwell oli optimisti.

petteri ritala

Syytä onkin erota, tai erottaa, ajatukset ovat kuin keskiaikaisen papin suusta.

Jollei ymmärrä, että nyt eletään v.2018, niin onkin syytä lähteä hieman toisenlaisiin töihin. KD ja Essayah varmaan ottavat mielihyvin tällaisen pölvästin töihin.

Heikki Rosti

Huutoäänestyksellä tuskin erottaminen onnistuu.Meteliä maailmaan mahtuu.Noh eurodirektiivit estävät cityalueilla meluamisen.Metsään voi mennä sitten huutelemaan.Me karismaatikot olemme erikoistuneet mahdottomiin tapauksiin .It is not so difficult ,it is and it always is easy. Petteri hohoi sinun ajanmäärityksesi vinksahtaa muutaman vuosituhannen.Meidän oppimme on Edenin paratiisin aikainen ja siis ateistien ja muiden uusvalistuneiden mukaan ihan satujuttu.Sorry vaan tämä teidän homo-,lesbo-,transusatunne on paljon nuorempaa tuotosta ja joutuu sekin historian testiin.Sadan vuoden jälkeen olet jo viisaampi,joten hyvää ja lämmintä kesää.

Harri Tapani

"Metsään voi mennä sitten huutelemaan."

Ei sentään, eläimille on taattu laissa pesimärauha...että ei parane sielä mettissäkään paljon huudella. Suomessa mielipide on lähes vapaa, kunhan sitä ei vain ilmaise.

Ps. Ajatuspoliisia odotellessa.

Pekka J. Mäkinen

Aki Ruotsalainen on 100 %:n oikeassa. Homous ei ole synnynnäistä. Jopa eräät homoseksuaaliset tutkijat torjuvat ajatuksen synnynnäisyydestä.

Sukupuolineutraalin avioliittolain tunnetuimpiin puolustajiin kuuluva prof. John Corvino toteaa että lausuma "syntynyt tällaiseksi" on lähinnä homopropagandan käyttämä slogan, eikä sille ole mitään totuuspohjaa.

Homouden synnyn taustalla on lähes jokaisella julkkishomollamme ollut epäkunnioittava isäsuhde, tai isä puuttunut kokonaan. Tai nuoruuden raiskaus. He ovat itse näistä julkisuudessa kertoneet.

Samoin erään tunnetuimman julkkislesbomme taustalla on ollut selvää painostusta lesbouteen, tilanteessa jossa hän oli vasta eronnut miehestään, ja asian käsittely henkisesti oli vielä kesken.

Myös naisvankiloissa lesbous on yleistä, mutta poistuu vapaudessa.

Em. esimerkit kertovat siitä että homouden taustalla on useimmiten jotain ympäristöstä johtuvaa, joka liittyy elämänkokemuksiin. Lisäksi mitään biologista yhteistä selittävää tekijää, kuten homogeeniä tai kromosomia, ei ole löydetty. Yritetty on, mutta aina ne ovat kaatuneet siihen että on huomattu että näillä on, jos lainkaan, niin vain vähäinen vaikutus, joka ei tee vielä kenestäkään homoa.

Amerikan ex-gay ryhmä kysyi (1998) muutosterapian tuominneelta Amerikan psykiatriselta yhdistykseltä: 'Miten selitätte 20 000 entistä homoa?'

Eheytyneitä homoja löytyykin pilvin pimein, mutta niistä ei kerrota, koska niitä ei virallisen "totuuden" mukaan ei ole (= ei saa olla) olemassa.

Kaksi lesboudesta eroon päässyttä naista koitti saada kokemuksestaan artikkelia maalliseen lehteen, mutta sitä ei haluttu julkaista. Tyypillistä nykyajallemme.

Mutta vielä on rohkeitakin. Me naiset lehti kirjoitti rohkeasti Amadeus Oilingin muutoksesta täyshomosta heteroksi. Rohkeasti, koska asia liittyi myös rukoukseen.

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/amadeus_oilinki_...

Minna Lappalaisen Opinnäytetyö, 2009 Seksuaalisen eheytymisen kokemuksista kertoo samaa: "Tutkimuksessa kävi ilmi, että seksuaalinen eheytyminen homoseksuaalista heteroseksuaaliksi on mahdollista.....Tutkimuksessa käytetyn aineiston pohjalta ei löytynyt sellaisia asioita, jotka osoittaisivat eheytymisen olevan vahingollista. Haastateltavilla eheytyminen oli tuonut monenlaisia positiivisia muutoksia elämään.".

http://docplayer.fi/7024345-Seksuaalisen-eheytymisen-kokemuksia.html

Amerikan psykologinen yhdistys (APA) totesi v. 2009 että eheytyksen väitetystä vahingollisuudesta ei siis katsota olevan riittäviä tieteellisiä todisteita. Vahingollisuuteen silti edelleen monasti uskotaan.

Tutkimus elää, ja uutta näkökulmaa tuo epigeneettisyys, eli tutkimus hankituista ominaisuuksista ja niiden periytymisestä kolmanteen polveen.

Aki Ruotsalaa on syytetty ilmeisen tarkoitushakuisesti 8 v vanhan jutun perusteella joka jostain kumman syystä oli kaivettu esiin ja jossa hän on samaa mieltä homoudesta eheytymisestä. Asiasta tehtiin myös kantelu julkisen sanan neuvostolle joka antoi vapauttavan päätöksen asiasta.

On huomattava esim se että vaikka emme pitäisikään homouden eheytymisterapiasta, kukaan ei voi sille mitään että homoudesta eheydytään aivan luonnostaankin. Esim. 17 vuotiaista pojista jotka ilmaisivat yksipuolisesti homoseksuaalista kiiinnostusta, n 70 % heistä ilmaisi olevansa täysin heteroseksuaalisia 22 vuoden iässä. (Savin-Williams & Ream 2007).