Sunnuntai 19.5.2019

Juha Sipilän haastaja avautuu: ”Pahinta on kun väitetään ettei Sipilällä ole haastajaa”

Luotu: 
8.6.2018 10:45
Päivitetty: 
8.6.2018 18:15
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Onko keskustalla puheenjohtajakisaa, aprikoi puheenjohtaja Juha Sipilän haastajaksi ilmoittautunut kotkalaispoliitikko Vesa Levonen.
|

Pääministeri Juha Sipilän valintaa jatkokaudelle keskustan puheenjohtajaksi pidetään selviönä, mutta hänelle on ilmoittautunut myös haastaja. Kotkalainen kaupunginvaltuutettu Vesa Levonen harmittelee blogissaan saamansa mediahuomion vähäisyyttä.

Levonen toivottaa blogissaan hyvää huomenta Sotkamosta kokouspaikalta ja kertoo, että ”Suomen Keskustan puoluekokoukseen ja puheenjohtajavaaliin keskittyminen ja valmistautuminen jatkuu”.

– Puolilta öin saavuin hotelliin ja nukahdin saman tien. Noin klo 5.30 ylös vuoteesta, lenkille, suihkuun ja sitten aamupalalle, Levonen kertoo.

Levonen on Kotkan keskustan yksihenkisen valtuustoryhmän puheenjohtaja. Hän toi Sipilän haastamisaikeensa esiin taannoin keskustan Kymen piirin kokouksessa, mutta ei saanut tukea: Kymen piiri tukee Juha Sipilän uudelleenvalintaa.

– Aamupalalla luin kuinka Kainuun Sanomat tänään täällä Sotkamon Vuokatissa hehkuttaa Juha Sipilän varmaa valintaa ja samaahan se on ollut muissakin medioissa. Pahinta on se, kun väitetään, ettei Sipilällä ole haastajaa. Sitä ei Kainuun Sanomat kuitenkaan väittänyt, vaan toi reilusti nimeni esille vastaehdokkaana, Levonen raportoi Puheenvuoron blogissaan.

Hänen mielestään Juha Sipilä ei ole ”edes evästään liikauttanut vielä puheenjohtajavaalin suhteen eikä todellisuudessa kukaan tiedä mitä hän aikoo”.

– Jos saan puheaikaa enemmän kuin kolme minuuttia huomenna, lauantaina ja saan puhua max. 10 minuuttia, niin räjäytän pankin ja tunnelman kattoon. Silloin tehdään vallankumous, Levonen kirjoittaa.

– Jos en saa puhua vapaasti, niin kyseessä eivät ole demokraattiset ja reilut vaalit. Silloin Paavo Väyrynen tuli todistaneeksi sen todeksi, ettei Suomen Keskusta kuuntele ja keskustele, mitä se ei ole tehnyt muutenkaan pitkään aikaan.

Korjaus klo 18:15: Vesa Levosen titteliksi korjattu kaupunginvaltuutettu.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit