Maanantai 20.5.2019

Kova ryöpytys Jan Vapaavuorelle: ”Voisi puhua jopa työtehtävien laiminlyönnistä”

Luotu: 
8.6.2018 15:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Jan Vapaavuori.
|

Keskustan puoluehallituksen ja puoluevaltuuston jäsen Ville-Veikko Rantamaula arvostelee kovin sanoin Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) toimintaa ja erityisesti tämän aktiivista sote-uudistuksen vastustusta.

–Pormestari on käyttänyt aikansa 7.6.2017 lähtien kolmeen asiaan, sote, sote ja sote. Eikä suinkaan sen kehittämiseen, vaan totaaliseen kaatamiseen. Ei Helsingin ongelmien ratkomiseen, vaan valtapeliin ilman omia ratkaisuja, Rantamaula toteaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän listaa, että Helsingin terveys- ja muissa palveluissa on paljon korjattavaa: ”hoitoon ei pääse, koulut homehtuvat, ryhmäkoot kasvavat, osa lähiöistä rapistuu”. 

–Tämä ei kuitenkaan näytä Vapaavuorta kiinnostavan. Näiden asioiden korjaamisen sijaan puuhakas pormestari on pistänyt kaikki paukkunsa maan hallituksen kritisoimiseen. Kysymys kuuluukin, onko helsinkiläisten etua todellakin ajettu sillä, että sote ja maakuntauudistus kaadetaan, Rantamaula sanoo.

Hänen mukaansa olisi ollut parempi, jos Vapaavuori olisi pyrkinyt voimakkaasti ja ajoissa tuomaan edeltäjänsä Jussi Pajusen aloittamia sote-esityksiä esille ja kehittänyt niitä.

–Jos sote ja maakuntauudistus tulee, on pormestari vain onnistunut rikkomaan siltoja, kärjistämään vastakkainasettelua ja hukkaamaan siinä samalla helsinkiläisten edun. Tällöin myös suoriutuminen pormestarin tehtävässä on kyseenalainen. Vapaavuori on menettänyt uskottavuutensa Helsingin ja helsinkiläisten asioiden hoitajana. Joku voisi puhua jopa työtehtävien laiminlyönnistä, Rantamaula kuittaa.

Vapaavuori kommentoi sotesta käytävää keskustelua  ja henkilöiden arvostelua lyhyesti Twitterissä.

–Jos soten sisältöä käsiteltäisiin julkisuudessa samalla antaumuksella kuin keskusteluun osallistuvien henkilöitä, voisimme olla jo aika pitkällä, hän sanoo.

Kokoomuksen puoluekokouksessa järjestetään perjantai-iltana tilaisuus, jossa muun muassa valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja  Petteri Orpo, oikeusministeri Antti Häkkänen ja kokoomuslaiset sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet vastaavat soteen liittyviin kysymyksiin. Vapaavuori on myös ilmoittanut osallistuvansa tilaisuuteen. Uusi Suomi seuraa keskustelua.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilkka Paananen

Mielestäni Vapaavuoren esikuntineen kannattaisi panostaa vuokra-asuntokannan voimakkaaseen lisäämiseen. Vuokrat pitää saada pääkaupunkiseudulla tasolle, jolla vähintääkin niiden perheiden, joiden molemmat huoltajat käyvät töissä selviytyvät ilman tukia vuokristaan. Tai toisin päin, palkat niin ylös että omat varat riittävät vuokriin. Olisi suotavaa lopettaa yhteisten rahojen lappaaminen vuokra-asuntosijoittajien taskuihin.