Keskiviikko 22.5.2019

Juha Sipilä vakuuttaa vievänsä soten maaliin: ”Näemme vielä monta näytelmää”

Luotu: 
8.6.2018 16:19
Päivitetty: 
8.6.2018 16:53
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
    Juha Sipilä.
|

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vakuutti perjantaina, että hallitus vie sote-uudistuksen maaliin.

–On tullut täysin selväksi, että lakien eduskuntakäsittely kestää odotettua kauemmin. Hallituksesta ja hallituspuolueista eduskunnassa tämä ei jää kiinni, meillä on valmius antaa vastineemme valiokunnalle tarvittaessa jo ensi viikolla. Hallitus on myös yhtenäinen ja viemme tämän maaliin, Sipilä sanoi avatessaan keskustan puoluekokouksen Sotkamossa.

– Kuten ennustin ‐vastustus on kova ja näemme vielä monta näytelmää asiassa. Nyt on tärkeintä muistaa se, että Suomelle tärkeintä on uudistuksen aikaansaaminen – viedään tämä nyt vaan bolshevistisella rauhallisuudella maaliin, hän jatkoi. 

Sipilän mainitsema "bolshevistinen rauhallisuus" on herättänyt ihmetystä. Hän selitti termiä myöhemmin perjantaina.

-Se on termi, jota olen käyttänyt 30 vuotta. Se tarkoittaa äärimmäistä rauhallisuutta. Mulla ei sille termille ole sen kummempaa historiaa, Sipilä totesi IL-TV:lle.

Perjantaina julkaistun Alma-tutkimuksen mukaan suomalaisista vain 18 prosenttia näyttää nyt vihreää valoa sotelle. Hallituspuolueista keskusta on ainoa, jossa uudistus saa tukea. Kokoomuksen ja sinisten äänestäjissä on enemmän uudistuksen vastustajia kuin kannattajia.

Lue myös: 

Petteri Orpo sote-kyselyn murskaluvuista: ”Niin hirveä hässäkkä – en ihmettele yhtään”

Alma-tutkimus: Alle viidennes suomalaisista kannattaa sotea – kokoomukselle surkea luku

Alma-analyysi: Veret seisauttava tutkimustulos – Mitä hallitukselle jää jäljelle?

Hallitukselle kylmää vettä niskaan – näissä tunnelmissa puoluekokoukset alkavat

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Uotinen

Näemme monta näytelmää. Näytelmän skenaario, käsikirjoitus, on Sipilän nousu ja tuho. Sipilä on jo roolinsa esittänyt. Nyt haetaan uutta pääosan esittäjää. Sipilä ei toiminut käsikirjoituksen mukaisesti, ei lisäaikaa, vatulointi pois, eikä muut kuin Sipilä itse ole syypäitä typerää Sote-esitykseen.

Jussi Keskinen

Suomi ja maailma elää velaksi, se ei lopu milloinkaan, eikä se ole tarkoituskaan. Velkaantuminen on keino tehdä seuraava siirto kohti uutta järjestystä, kuten on kansallisvaltioiden alasajokin.

Toki muutos tulee tapahtumaan ja sen tajuaa kyllä jokainen joka kykenee näkemään maahanmuuton ja "maailman tilanteen" taakse. Tähän suureen uuteen merkantilismiin on Sipiläkin sitotunut ja ajaa sen maaliin uhreista välittämättä.

On järkyttävää kuunnella puhetta tulevista sukupolvista ja muka heistä välittäen, kun kaikki varallisuus kasautuu 1% taakse. Tosin, kun katastrofi tulee, olemme valmiit uuteen talouteen.

Maailmanhallitus on käsite, jolla kuvataan maailmanlaajuista valtiota. Se kataisi koko maailman ja ihmiskunnan. Valitettavasti mikään noin suuri ei synny ilman kasvukipuja, ja tässä tapauksessa ilman valtavia katastrofeja mutta silti asia etenee. Miten maailmanhallitus käytännössä toteutettaisiin, on vaihtelevia mielipiteitä ja sitä voisi kysellä Bilderbergien kokouksessa johon muutaman suomalainenkin taas osallistuu, mutta nehän ovat salaisia ja juuri tässä piilee eräs syy miksi mitään toimivaa maailmanhallitusta ei koskaan tule ihmisen toimesta syntymään.