Perjantai 19.7.2019

Juha Sipilä havahtui kansakunnan kokoiseen ongelmaan: ”Mikä meitä suomalaisia vaivaa?”

Luotu: 
9.6.2018 10:40
Päivitetty: 
9.6.2018 11:59
  • Kuva: Minna Karkkola / Uusi Suomi
    Kuva
    Puoluejohtaja Juha Sipilä esitteli keskustan puoluekokouksessa Sotkamossa niin sanotun vaalikakkaran. Tämä luottamuksen apila jakautuu neljään teemaan.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on pitänyt linjapuheensa keskustan puoluekokouksessa. Sipilä nosti esiin ongelman, jota hän luonnehtii valtavaksi ja jonka ratkaisemista hän peräänkuuluttaa.

Sipilä kertoo havahtuneensa sisäministeriön tuoreeseen selvitykseen turvallisuuden toteutumisesta.

-Meillä on kansakunnan kokoinen, syvälle pesiytynyt ongelma, joka pitää ratkaista. Vaikenemisen aika on ohi. Parisuhteessa olleista naisista lähes kolmannes on kokenut nykyisen tai entisen kumppanin käyttämää väkivaltaa. Moni elää pelon varjossa, Sipilä sanoi puheessaan.

-Suomessa naiset kohtaavat lähisuhdeväkivaltaa toiseksi eniten kaikista EU-maista. Yläkouluikäisistä tytöistä joka kolmas on kokenut viimeisen vuoden aikana seksuaalista häirintää. Mikä meitä suomalaisia vaivaa? Henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa ei tarvitse sietää. Seksuaalisen ahdistelun ja väkivallan tapauksista poliisille ilmoitetaan vain noin 20 prosenttia. Sen on muututtava. 

Sipilä totesi hallituksen kasvattaneen turvakotipaikkojen määrää.

-Olemme avanneet surullisen suosituksi tulleen puhelinlinjan lähisuhdeväkivallan uhreille. Teimme merkittävän muutoksen kieltämällä lasten kuritusväkivallan 80-luvulla. Se toi mukanaan valtavan asennemuutoksen. Nyt tarvitaan samaa. Turvallisessa maassa koti ei voi olla vaarallinen paikka.

Sipilältä osattiin odottaa niin sanottua uutta kakkaraa, jonka hän paljastikin puheensa alkupuolella. Kyseessä on luottamuksen apila, johon Sipilä on koonnut neljä teemaa: osaava kasvu, huolenpito, realistinen vehreys ja vastuunkanto.

Sipilä sai muutamatkin raikuvat aplodit puheensa aikana ja sen lopuksi. Hänen kannatuksensa tuntuu olevan vankkaa, vaikka hallituksen toteuttamat leikkaukset ovat koetelleet myös keskustalaisia.

Lue tarkemmin Sipilän linjauksista: Tällaiseen hallitukseen keskusta ei lähde – Juha Sipilä linjasi kynnyksiä ensi vaalikaudelle

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Joona

Yhteiskunnassamme ei saa puuttua ongelmiin sillä se on suvaitsemattomuutta jopa rasismia! Vuosisatojen aikaiset siirtomaahallinnon periaatteet ovat vieläkin voimassa. Poliitikkomme ja virkamiehemme ovat luoneet yhteiskunnastamme epätasa-arvoisen ja eriarvoisen, mistä koko kansakuntamme kärsii.

Matti Kauppinen

Juha Sipilä!

Katso peiliin!

Sieltä näet mikä meitä vaivaa. Se olet Sinä ja Sinun johtama Suomen ja suomalaisten kansalaisten edun vastaisen hallituspolitiikan tekeminen ja toteuttaminen käytännössä. Toivottavasti kansa herää ja nousee tätä mielettömyyttä vastaan vielä tänä vuonna. Teette korvaamatonta vahinkoa tämän kansakunna kansallisomaisuudelle ja ihmisille perustulaista piittaamatta!

Ensio Jauhiainen

tämä. lisää monikulttuuria ei vaan minun naapuriin
Humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi alkaa verottamaan erikseen, kuten kirkollisveroa.
Eli ainoastaan he, jotka kannattavat humanitaarisen maahanmuuton jatkamista, maksaisivat siitä, ja humanitaariseen maahanmuuttoon käytettäisiin vain sen verran rahaa kuin tuolla erillisellä verotuksella tienattaisiin, joten humanitaaristen syiden vuoksi maahan tulleiden määrä olisi verrannollinen siihen, paljonko resursseja on heitä kotouttaa ja elättää täällä. Humanitaarinen maahanmuutto vähenisi jo sillä, että iso osa suomalaisista ei olisi valmis maksamaan erikseen siitä, että tänne tulee muslimimiehiä hillumaan, mutta uskoakseni tämä systeemi lopulta johtaisi siihen, että humanitaarinen maahanmuutto loppuisi kokonaan, jos tähän toisi vielä yhden aspektin lisää.

Verotuksen lisäksi tulisi pitää kirjaa siitä, millä paikkakunnilla on eniten tämän erillisen veron maksajia, ja kaikki humanitaarisin syin maahan tulleet sijoitettaisiin näihin paikkakuntiin ilman mahdollisuutta muuttaa yhteiskunnan tuella näiltä alueilta pois. (Omalla rahalla, kuten palkalla toki voisi muuttaa minne haluavat.)

Eli tästä eteenpäin ns. suvaitsevaiset ihmiset sekä maksaisi humanitaarisen maahanmuuton kustannukset, että kärsisivät itse humanitaarisen maahanmuuton sosiaaliset ongelmat. Tätä he eivät jaksaisi kauaa tehdä.

Ympäri Eurooppaa on havaittu, että juuri ns. suvaitsevaiset ovat ensimmäisiä, jotka muuttavat maahanmuuton pilaamilta alueilta pois. On ylipäänsä tutkittu, että kun vasta 3% asuinalueen asukkaista on maahanmuuttajia, alkaa monet muuttamaan alueelta pois. Näistä muuttajista iso osa on ns. suvaitsevaisia. Ympäri Eurooppaa kaikkein valkoisimmilla alueilla asuu eniten humanitaarisen maahanmuuton lujimmat kannattajat. Ruotsissa on esimerkiksi alueita, joissa valtaosa asukkaista on maahanmuuttajia, ja ainoat kantaruotsalaiset lähinnä vanhuksia, joilla ei ole resursseja muuttaa pois. Miksi suvaitsevaiset eivät muuta Ruotsissa noille alueille, kun kuitenkin kannatavat tuollaisten alueiden syntymistä? No eivät tietenkään muuta, koska he haluavat monikulttuuria kaikkialle muualle paitsi omaan naapuriinsa.

Tästä on olemassa myös suomalainen esimerkki: Kauniainen. On tutkittu, että kaikkein avointa ja löysintä maahanmuuttopolitiikkaa kannatetaan juuri Kauniaisissa. Siellä asuu koko Suomen ns. suvaitsevaisin väki. Sitten kun sinne meinattiin sijoittaa muutama turvapaikanhakija. (Kyse alle kymmenestä turviksesta.) Niin Kauniaisista lähti hirveä vastarinta ja älämölö, että heidän kaunis kaupunkinsa pilataan. Että niin. Tyypit siis henkeen ja vereen kannattaa löysää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta vain niin kauan, kun maahanmuuttajia ei näy naapurissa.

Tästä syystä tämä uusi verotusmalli ja maahanmuuttajien sijoitustapa muutaman vuoden tähtäimellä lopettaisi humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. Toki porukka ensin maksaisi sitä erillistä veroa ja kiillottaisi sädekehäänsä, mutta sitten kun naapuristoon alkaisi tulemaan sosiaalisia ongelmia, monet muuttaisi toiselle alueelle, ja koska eivät haluaisi samojen ongelmien pilaavan uuden kodin naapuristoa, he lopettaisivat tämän erillisen veron maksamisen. Voisi sanoa, että joku 10 vuotta menisi ja tuolla erillisellä verotuksella saadut tulot putoaisi lähes nollaan. Sitten humanitaarinen maahanmuutto olisi pakko lopettaa kokonaan, kun siitä ei olisi kukaan valmis maksamaan.

Ja mikä parasta: Suvaitsevaiset eivät voisi syyttää tästä halllitusta, rasismia tai mitään muutakaan instituutiota, ilmiötä tai politiikkoa, vaan pelkästään sitä kaveria, joka näkyy, kun aamulla katsoo peiliin.

Pasi Anttila

Hyvä idea, jos sen saman verotusidean vi kopioida jokaiseen budjetin momenttiin. Ihminen sais valita avustaako hän omilla verorahoillaan esim toimeentulo tai asumistukea, mielenterveyskuntoutujien, alkoholistiparantolan palvelutaloa ja nämä siten sijoitettaisiin niille asuinalueille missä on eniten ko. verojen maksajia.
Tämä veromalli voitaisinn tosiaan ottaa kaikkeen mitä veroilla kustannettaisiin.

Heikki Rosti

Meidän pyhä kirjamme kertoo ,joka sanoo toista tyhmäksi tai hulluksi on ansainnut helvetin tulen.Näitä tulen ansainneita näkyy nykypolitiikan agitaatioviesteissä riittävän.No me karismaatikot olemme tulleet tyhjentämään helvettiä ja täyttämään taivasta,joten hyvää kesää agitaattoreille.

Veijo Paasonen

Suomi on maailman onnellisin maa? Sairalomien määrä on alkanut kasvamaan ja vieläpä mielenterveyssyistä. Nykysin on maksettu 90-luvun laman seurauksia, nyt aletaan maksamaan Kataisen ja Sipilän hallitusten päätöksistä.

Onnea jatkoon

Tuomas Pöllänen

Kuningas alkoholi.. Kannabis korjaisi niin rahoitusta parempiin palveluihin, koska Suomessa on tilaa kasvattaa. Kysyntä on valtava joka ikisessä maailman kolkassa. Mennään nyt tässä asiassa askeleen muita pohjoismaita edelle! Sitä poltetaan kuitenkin ja kasvatetaan. Tehdään siitä laillista, pelastaisi maanviljelijät, olisi mahdollisuus omavaraisuuteen ja osaamista myös riittäisi kun luontoa täällä piisaa. Takuulla olette pukuherrat itsekin joskus pössytellyt ja tiedätte ettei senhaittoja voi mitenkään verrata alkoholiin. Kännissä ihminen ei ole oma itsensä, se on kuin arpakuutio kun pullon juot. Voit herätä aamulla muisti katki kotoa krapulassa tai havahtua viinapsykoosista tutkintavankina epäiltynä vaimon taposta, näitä on jo ihan liikaa. En tiedä kumpi on pahempi: Viina vai se että valtio diilaa erittäin vahvaa depressanttia joka aiheuttaa kaikkea pahaa eikä asialle tehdä yhtään mitään, sen sijaan tuhlataan poliisin resursseja pilven polttajiin jotka useimmiten ei mitään väärää ole tehnyt.

Tapio Mäkeläinen

Kyllä sen nyrkin heilauttaa jokainen ihan itse. Ei siinä pääministerillä ole osaa eikä arpaa. Murjomista tapahtuu kaikissa yhteiskuntaluokissa. Johtuu osan miehistä surkeasta itsetunnosta ja opituista tavoista. Kas kun kukaan ei syytä viime sotaa.
Mietin tossa kalavehkeitä laittaessa että mun elämään ei eri hallituksilla ole ollut hevon p vaikutusta yhtä lukuunottamatta: sitä joka vei Suomen EU jäseneksi ja saadaan elää hyvää elämää.
Varmaan perheväkivalta jonkun mielestä on senkin vika.

Markus Räsänen

EU:ssa voisi olla jotain hyvää Jos se olisi pelkästään kauppa- ja yhteistyöjärjestö eikä poliittinen unioni, jossa päätökset tehdään kaukana ihmisestä ja päätösvalta on vaaleilla valitsemattomilla virkamiehillä. Koko eu-projekti lienee uuta Baabelin tornin rakentamisesta, mikä on väärin. Jumalan mielen mukaisuus on yksilöiden ja yhteiskuntien tärkein arvo. Jeesus on ainoa tie Jumalan luokse.

Markus Räsänen

Koulukiusaajia pitää voida rangaista fyysisellä kurittamisella. Se ei ole mitään väkivaltaa vaan kurittamista tai rankaisemista. Tässä yhteydessä kurittamisen sanominen väkivallaksi olisi tahallista käsitteiden sotkemista ja harhaanjohtamisesta.

Juhani Vinberg

koytväkiovsllasta puhuen, naiset kohtelevat väkivaltaisesti lapsiaan ja aviomiehiään, miehet ovat ästä hiljaa, kun nolottaa, että akka panee pataan, eikä saa puolustautua, kun naista ei saa lyödä. lasten kohtelu tulee resiin myöhe,mmin lasten häiriintyisinä. tuo avioerolla pelottelu on koko perheen kannalta kohtuutonta, kunmies ei pelkää moitään, paitsi että akka njättää, sitten ies on turvaton ja puilla paljailla.

Matti Kurki

Jos on elänyt jossain lestadiolaisessa tyhjiössä ja tulee sitten ihmisten ilmoille tekemään politiikka, niin tässä on tulos. Kukaan ei ole tyytyväinen, paitsi tietty tyhmät maajussit, joille pumpataan rahaa tekemättömästä työstä. Puhutaan omavaraisuudesta ja ruokahuollosta, kun koko maanviljely pitäisi tehdä normaalien yritysten kaltaiseksi. Riskin ottaa viljelijä ja EU:n kautta ei kierrätetä mitään tukiaisia. Jos ei homma kannata, niin ostetaan sitten tarvittavat tuotteet sieltä mistä halvimmalla saadaan. Ei taitaisi Kepulla olla monta edustajaa Tonttuliinnan mäellä? Maatalous on sellaista kepulaista politiikkaa, että siitä ei tavallinen kaupunkilainen paljoa ymmärrä. Helvetin kalliit koneet möyrivät pari päivää pellolla ja seisovat sitten turhan panttina miljoonien maksavissa suuleissa ja isännät istuvat tuvissa lukemassa Sipilän julistuksia neliapilan alla.

Stacy Siivonen

Hallitus. Meitä vaivaa hallitus ja sen psykopaattinen pääministeri, mistä me emme pääse millään eroon. Se muistuttaa väkivaltaista miestä, joka ei ymmärrä, että on hänen aikansa lähteä helvettiin. Toivoisinpa, että miehet ymmärtäisivät ja tulisivat kriittiseksi omien toimiensa suhteen.

Juha Takalainen

Erityisesti patriarkaalinen elämänmuoto on erinomainen perusta perheväkivallalle. Esim. lestadiolainen ja katolinen usko perustuvat pitkälti patriarkaaliseen perhe-elämään, naisen paikka näissä kodeissa nyrkin ja hellän välissä. Ja niiden lyöntien jälkeen herramme Jeesus antaa anteeksi.