Keskiviikko 22.5.2019

Juha Sipilä vastaa ex-ministerin parahdukseen: ”Varmasti voisimme parantaa”

Luotu: 
9.6.2018 19:59
  • Kuva: Minna Karkkola / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskustan vasta valittu johto piti tiedotustilaisuuden heti viimeisen vaalin ratkettua.
|

Pääministeri ja keskustan puoluekokouksessa jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Juha Sipilä lupailee, että keskustakonkareita otettaisiin tulevaisuudessa paremmin mukaan puolueen toimintaan. Sipilä vastasi ex-ministeri Liisa Hyssälän (kesk.) ulostuloon.

Hyssälä totesi Sotkamon puoluekokouksessa olevansa pahoillaan siitä, ettei niin sanottua vanhaa kaartia oteta enää mitenkään mukaan valmistelutyöhön puolueessa, eikä heidän asiantuntemustaan hyödynnetä. Lue tarkemmin: Ex-ministeriltä suorat sanat keskustan johdolle: ”Vanha kaarti on unohdettu – Kukaan ei ole kelvannut mihinkään”

Sipilä vastasi tiedotustilaisuudessa Uuden Suomen kysymykseen siitä, eikö konkareita voisi ottaa paremmin mukaan puoluetyöhön.

-Varmasti voi ottaa, Sipilä aloitti.

Hän huomautti, että 200 ihmistä tekee erilaisissa ryhmissä puolueen eduskuntavaaliohjelmaa ja työhön oli hakijoita noin 400. Sipilän mukaan paljon käytetään yksittäisiä ihmisiä myös erikseen.

-Tästä on paljon keskusteltu, Sipilä sanoi.

Hänen mukaansa aiemmin käynnistettiin niin sanottu konkareiden kerho, joka tekee työtä piireissä. Kyösti Karjula teki aloitteen entisten kansanedustajien ja ministerien tehokkaammasta hyödyntämisestä puoluetyössä. Sipilä sanoi olleensa itsekin aluksi mukana, mutta tällaiset ”tahtovat lopahtaa” ja etenkin ministerien aikataulut ovat haasteellisia.

Allekirjoitettako väitteen siitä, että vanha kaarti olisi unohdettu?

-Ei ole unohdettu, mutta varmasti voitaisiin paremmin hyödyntää kaikki resurssit, mitä meillä on. Osaamista löytyy, Sipilä vastasi Uudelle Suomelle.

Jaa artikkeli:

Kommentit