Lauantai 16.2.2019

Petteri Orpolta heti kuitti SDP:n Harakalle: ”Erinomaista kykyä lukea väärin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.6.2018 14:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Kokoomuksen uusista talouslinjauksista syntyi heti kiistaa SDP:n kansanedustajan Timo Harakan ja kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon välillä.

Harakka katsoo, että Suomella ei ole varaa kokoomukseen, kun Orpo totesi linjapuheessaan lauantaina puolueensa ajavan ansiotuloveron laskua. Lisäksi puoluekokous hyväksyi kokoomuksen uudeksi linjaksi, että se ajaa varainsiirtoverosta luopumista. Harakka arvioi, että kokoomuksen linjaukset maksavat 15 miljardia euroa vuodessa.

–Harakka on osoittanut kyllä erinomaista väärinlukukykyä viime aikoina, Orpo vastaa Harakan kritiikkiin.

–Me haluamme laajan veropohjan ja mahdollisimman matalat kannat. Ennen kaikkea me haluamme pystyä alentamaan työn verotusta niin kuin nytkin on tehty. Se on meidän ykköstavoitteemme.

Orpo korosti, että ansiotuloverotuksen keventäminen toteutettaisiin ympäristö- ja muita haittaveroja kiristämällä. Lisäksi Orpo huomautti, että kun kokoomus hyväksyi aloitteen varainsiirtoverosta luopumiseksi, se korosti, että muutosta ei voida tehdä ”käden käänteessä”. Varainsiirtoveron arvioidaan tuovan valtion kassaan tänä vuonna noin 866 miljoonaa euroa.

Kokoomuksen omaa verolinjaa Orpo kehui vastuulliseksi.

–Toisin kuin katsoo demareiden linjaa, jossa sadoilla ja sadoilla miljoonilla euroilla lisätään yrittämisen verotusta, listaamattomien yritysten verotusta, osinkoverotusta, pääomaverotusta. Käytännössä se tekee tyhjäksi investointien tekemisen Suomeen, Orpo vastaa Harakalle.

Jaa artikkeli:

Kommentit