Maanantai 20.5.2019

Antti Rinteeltä tyly kuitti Petteri Orpolle: ”On erittäin sääli”

Luotu: 
11.6.2018 15:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Antti Rinne toivoo vähemmän riidan haastamista ja enemmän yhteistyötä.
|

Oppositiopuolue SDP.n puheenjohtaja Antti Rinne vastaa kovin sanoin kokoomuksen puheenjohtajalle, valtiovarainministeri Petteri Orpolle, joka sunnuntaina arvosteli muun muassa Rinteen eläkelupausta esimerkiksi Uudelle Suomelle antamassaan haastattelussa.

Lue tarkemmin: Petteri Orpo: ”Antti Rinteen eläkelupaus olisi takuuvarmasti pois koulutuksesta”

Rinteen mukaan Orpo keskittyy tällä hetkellä enemmän muiden haukkumiseen kuin omista esityksistä ja omasta visiosta puhumiseen. 

–Se on erittäin sääli, sillä ei Suomea ja tulevaisuutta rakenneta riitaa haastamalla, Rinne kirjoittaa Facebookissa julkaisemassaan kommentissa.

–Minä kuulisin mieluummin Orpon suusta, mitä - siis jos esityksiä on - hän haluaa tehdä kehittääkseen Suomea enkä sitä, mitä Orpo luulee SDP:n tai muiden puolueiden ajavan. Minä puhun SDP:n puolesta ja totean, että me toimimme keskustelun, vuorovaikutuksen ja yhteistyön kautta, hän jatkaa.

Rinne linjaa, että politiikassa on pohjimmiltaan kyse toivon antamisesta ihmisille.

–Yksi esimerkki on, että koulutusleikkausten jälkeen Suomen osaaminen on käännettävä nousuun. Menneisyyden politiikasta on siirryttävä tulevaisuuspolitiikkaan. 

Rinne listaa, että SDP haluaa parantaa suomalaisten osaamista ja työllisyyttä nostamalla oppivelvollisuutta niin, että se kattaa koko toisen asteen. Lisäksi hän kertoo puolueensa haluavan tehdä varhaiskasvatuksesta maksuttoman ja uudistaa perhevapaat, sosiaaliturvan ja verotuksen. 

–Ja lopuksi vielä pari sanaa: Vähemmän riidanhaastamista, enemmän yhteistyötä. Vähemmän ylimielisyyttä, enemmän nöyryyttä. Siinä on hyvä lähtökohta meille kaikille rakkaan Suomen kehittämiseen, Rinne päättää.

Petteri Orpo totesi sunnuntaina, ettei Suomella ole varaa Antti Rinteen ”lupauksiin pysyvistä menoista”. 

–Tai jos on, se on takuuvarmasti pois koulutuksesta ja sivistyksestä. Se yhtälö ei toimi, Orpo sanoi Uudelle Suomelle.

Lue lisää: 

Petteri Orpo: ”Antti Rinteen eläkelupaus olisi takuuvarmasti pois koulutuksesta”

Antti Rinne selittää kovaa eläkelupausta: Hintalappu olisi 700 miljoonaa euroa

Jaa artikkeli:

Kommentit