Sunnuntai 26.5.2019

Eduskunnan puhemies selvitti neuvonantajan ”pöyristyttävää” havaintoa: ”Taloudelliset seikat eivät rajoita kuulemisia”

Luotu: 
11.6.2018 15:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Paula Risikko teetti maanantaina eduskunnan valiokuntasihteeristön piirissä selvityksen, jonka mukaan taloudelliset seikat eivät rajoita valiokuntien tiedonhankintaa ja asiantuntijakuulemisia.
|

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) haluaa oikaista väitteet, että taloudelliset seikat vaikuttaisivat eduskunnan valiokuntakuulemisiin. 

Asiaa selvitettiin Risikon pyynnöstä valiokuntasihteeristön piirissä maanantaina sen jälkeen, kun Sitran vanhempi neuvonantaja ja entinen keskustaministeri Liisa Hyssälä kertoi Uuden Suomen haastattelussa sunnuntaina, että eduskunnan valiokunnat jättävät kuulematta asiantuntijoita pääkaupunkiseudun ulkopuolelta rahapulassa. Hyssälä kuvaili asiaa "pöyristyttäväksi".

Risikon mukaan selvitys ei tue Hyssälän väitteitä.

–Taloudelliset seikat eivät rajoita valiokuntien tiedonhankintaa ja asiantuntijakuulemisia. Valiokunnat hyödyntävät harkintansa mukaan myös tietotekniikkaa asiantuntijakuulemisissa, puhemies toteaa tiedotteessaan.

Risikko korostaa, että asiantuntijakuulemiset ovat tärkeä osa valtiopäiväasioiden valiokuntakäsittelyä. 

–Valiokunnat kuulevat asiantuntijoita tarpeellisessa laajuudessa ja päättävät itse kuultavista asiantuntijoista. Tavoitteena on kuulla erilaisia mielipiteitä ja käsityksiä edustavia tahoja eri puolita Suomea ja tarvittaessa kansainvälisesti, hän kertoo.

Lue myös: Neuvonantaja hämmästyi: Törmäsi ”pöyristyttävään” tietoon eduskunnassa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Räsänen

Eikös kaikki viisaus Suomessa ole keskittynyt pääkaupunkiin? Eihän ole tarvetta kuunnella maakuntien jurputtamista. Ainakin aluepolitiikka tähtää vahvasti siihen, että kaikki julkisella rahalla elävät virastot keskitetään Helsinkiin. Sen jälkeen nämä virastojen helmet kitisevät siitä, että muu Suomi elää tukiaisten varassa...