Keskiviikko 20.2.2019

Eduskunnan jättävä Mikko Kärnä: ”Lapin infrastruktuuri saanut enemmän määrärahoja kuin koskaan Kekkosen aikojen jälkeen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.6.2018 16:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Mikko Kärnä.
|

Keskustan Mikko Kärnä on tänään toistaiseksi viimeistä päivää kansanedustajana. Hän jättää edustajanpaikkansa, kun Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan huomenna tiistaina.

Kärnä kertoo aikovansa jatkaa politiikassa toimimista, mutta keskittyy seuraavaksi lomailuun sekä kirjan kirjoittamiseen.

–Nyt on aikaa kirjalle ja reilun kolmen vuoden aikana on kertynyt valtavasti materiaalia. Koska tuleviin vaaleihin on niin vähän aikaa, ei tässä voi itselleen rehellisenä ihmisenä sitoutua oikein mihinkään muuhun ”koulutusta vastaavaan työhön”. Jotkut muutkin pienet projektit ovat toki mahdollisia, mutta katsellaan.

Kuluneita reilua kolmea vuottaan eduskunnassa Kärnä pitää menestyksenä.

–Uskomattoman paljon tärkeitä asioita on saatu hoidettua eteenpäin. Sen mihin aikanaan vaalikirjassani sitouduin, olen myös pitänyt, hän sanoo.

Yhtenä merkittävimmistä saavutuksistaan Kärnä pitää toimenpidealoitettaan, jonka ansiosta elintarvikejalosteisiin saatiin kunnolliset alkuperämerkinnät. 

–On harvinaista, että tällainen aloite onnistuu. Lapin infrastruktuuri on myös saanut enemmän määrärahoja kuin koskaan Kekkosen aikojen jälkeen, hän kommentoi.
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: