Lauantai 25.5.2019

Kuluttajan testi osoittaa: Marinadi nostaa lihan hintaa reilusti – painoa luvattua vähemmän

Luotu: 
13.6.2018 08:42
Päivitetty: 
13.6.2018 08:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Marinadi voi nostaa lihan kilohintaa reippaasti. Esimerkiksi Atrian broilerinsuikaleiden kohdalla marinoidun lihan kilohinta on yli 15 euroa, kun maustamaton liha maksaa vajaat 11 euroa, Kuluttaja-lehti kertoo.
|

Marinoidut broilerinsuikaleet painavat luvattua vähemmän, kertoo 12 marinoitua lihatuotetta laboratoriossa tutkituttanut Kuluttaja-lehti.

Pirkan broilerinsuikaleet ja Lidlin Kanamestarin broilerinsuikaleet painoivat luvattua vähemmän ja alle säädöksen salliman kolmen prosentin vaihtelun. HK:n ison, lähes puolentoista kilon porsaanfileepaketin liha taas painoi liki 200 grammaa luvattua enemmän.

Marinadia on monissa tuotteissa lähes kolmannes. Laboratoriomittausten perusteella vertailussa eniten marinadia oli Lidlin Kanamestarissa: 34 prosenttia, Kuluttaja kertoo tiedotteessaan.

Marinadi voi lehden mukaan nostaa lihan kilohintaa reippaasti. Esimerkiksi Atrian broilerinsuikaleiden kohdalla marinoidun lihan kilohinta on yli 15 euroa, kun maustamaton liha maksaa vajaat 11 euroa.

Mittaustulokset ovat suuntaa-antavia, sillä liha ja marinadi sekoittuvat toisiinsa, Kuluttaja-lehti huomauttaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Tujula

Itse en osta marinoituja lihoja, koska mielestäni ne maistuvat pahalle. Ongelma on siinä, että aina kaupoissa ei ole tarjolla marinoimatonta vaihtoehtoa. Hyllyt ovat kyllä täynnä marinoituja tuotteita. Kaupat kertovat aina, että sitä myydään mitä kuluttajat haluavat ostaa. Tästä voisi vetää sellaisen päätelmän, että 90% ihmisistä ostaa mieluummin marinoitua lihaa.