Sunnuntai 16.6.2019

Touko Aallolta kova ryöpytys: ”Tämä ei ole minun Suomeni”

Luotu: 
16.6.2018 10:59
Päivitetty: 
16.6.2018 11:24
  • Kuva: Vihreät
    Kuva
    Touko Aallon mukaan seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on nostaa suomalainen koulutus maailman huipulle.
|

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto syyttää Juha Sipilän (kesk.) hallitusta jakolinjojen rakentamisesta. Samalla hän linjasi, että seuraavassa hallituksessa vihreät ”haluaa kantaa raskaimpia salkkuja”.

–Sipilän hallituksen erityisosaamisalue on ollut arvojohtajuuden puute ja jakolinjojen rakentaminen ihmisten välille. Erityisesti tämä näkyy hallituksen epäinhimillisessä turvapaikkapolitiikassa. Tätä hallitusta eivät ihmisoikeudet ole kiinnostaneet, hän totesi linjapuheessaan vihreiden puoluekokouksessa Vantaalla. 

–Sipilän hallitus ei katso ihmisiä yksilöinä vaan objekteina, joiden tarkoitus on tuottaa lisäarvoa. Jos lisäarvoa ei synny, se yritetään piiskata ihmisestä ulos, hän jatkoi myöhemmin. 

Aallon mukaan hallituksen leikkaukset ovat osuneet erityisesti niihin, jotka jo valmiiksi ovat heikommassa asemassa. 

–Vihreänä feministinä minä sanon, että tämä ei ole minun Suomeni eikä meidän Suomemme. Meidän on uudistettava translaki ja puututtava turvapaikkapolitiikan ihmisoikeusloukkauksiin. Meidän Suomemme ei sorra kenenkään ihmisoikeuksia tai hajota perheitä.

Aallon mukaan Suomessa ollaa sotien jälkeen ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa nuoret ovat jäämässä köyhemmiksi kuin vanhempansa.

Hän linjasi, että seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on nostaa suomalainen koulutus maailman huipulle. 

–Ensimmäinen tärkeä reformi seuraavalle hallitukselle on suomalaisen koulutuksen nostaminen maailman parhaaksi. Mikä olisi 2000-luvun vastine peruskoulu-uudistukselle? Seuraavan hallituksen on tehtävä merkittävä satsaus koulutukseen, sekä rahallisesti että sisältöjen osalta, Aalto sanoi.

–Jos tätä puhetta kuunnellaan muiden puolueiden suunnalla, ehdotan että seuraavaksi kansalliseksi projektiksi otetaan koulutuksen tasa-arvon kunnian palautus. Tavoitteeksi on asetettava suomalaisen koulutustason ja oppimistulosten nosto maailman huipulle. Seuraavan hallituksen on palautettava kokoomuksen ja keskustan leikkaamat rahat koulutukseen. Yhtään vähempi ei ole kestävää, yhtään vähempi ei ole reilua tämän maan nuorille, hän jatkoi.

"Vanhat puolueet ovat näyttönsä antaneet pääministerin ja valtiovarainministerin pesteissä"

Toisen asteen koulutuksesta on Aallon mukaan tehtävä maksutonta kaikille opiskelijoille. 

–Lompakon paksuus ei saa määritellä kenenkään opinpolkua.

Aallon mukaan toinen vihreiden ajama reformi on sosiaaliturvan uudistaminen eheäksi ja joustavaksi turvaverkoksi. Kolmas on ilmasto- ja ympäristöpolitiikan muutos.

–Yksikään näistä uudistuksista ei ole helppo. Mutta ei tämän maan historia olekaan tarina helpoista valinnoista ja kukkasilla tanssahtelusta. Se on tarina vaikeista vaiheista, mahdottomilta näyttävien erimielisyyksien ratkaisemisesta ja sovinnon voitosta.

Sosiaaliturvan uudistamiseksi vihreiden malli on Aallon mukaan perustulo.

–Vihreiden pitkäjänteinen ratkaisu sosiaaliturvaan on ollut ja on edelleen perustulo. Se on niin suuri mullistus, että yhdessä vaalikaudessa se ei valmiiksi tule. Työ pitää kuitenkin aloittaa heti. Perustulon käyttöönotto on viesti. Viesti siitä, että Suomi uskoo ihmiseen, hän sanoi.

Aallon mukaan vihreät suostuu vain sellaiseen hallitusyhteistyöhön, joka ottaa isoja askelia luonnonsuojelussa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Lisäksi hän linjasi, että seuraavassa hallituksessa vihreät ”haluaa kantaa raskaimpia salkkuja”.

– Vanhat suuret puolueet ovat näyttönsä antaneet pääministerin ja valtiovarainministerin pesteissä. Niiden voimin eivät tasa-arvo, luonnonsuojelu, ihmisoikeudet ja koulutuksen asema etene riittävästi.  Suomessa on vain yksi puolue, joka on johdonmukaisesti niin tasa-arvon kuin luonnonsuojelun, ihmisoikeuksien kuin koulutuksen puolella. Meidän vaihtoehtoliikkeemme on kasvanut 30 vuodessa puolueeksi, joka on valmis kantamaan hallituksen raskaimpia salkkuja. Siihen me seuraavissa vaaleissa pyrimme, Aalto sanoi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Harri Tapani

" leikkaukset ovat osuneet erityisesti niihin, jotka jo valmiiksi ovat heikommassa asemassa. "

Olisiko muka niin, että vihreät eivät olisi olleet missään vaiheessa mukana leikkelemässä noilta heikoimassa asemassa olevilta? kunhan kysyn.

”Tämä ei ole minun Suomeni”

Siltähän se väliin on tuntunut ja eiköhän siinä vihreillä ole ollut osuutta asiaan noin muutenkin.

Hannu Rautomäki

Vihreiden maailmoja syleilevä tavoiteohjelma saa mykistymään.
"12. Puolue esittää pakolaiskiintiön moninkertaistamista ja parempien laillisten maahantuloväylien luomista. Puolue helpottaisi perheenyhdistämistä ja ottaisi käyttöön ns. humanitaarisen viisumin."

Simo Hyytinen

Äkkitulemalta, ilman näkemättä ensinmäistäkään muslimimaata, voi olla tätä mieltä. Reissaa hetki jossain turistirantojen ulkopuolella, niin huomaat, miten nämä poikkeavat omasta ajatustavasta.

Oletko harhaanjohdettu trolli? Vasemmistovihreät kommunistit ovat kanssasi samaa mieltä. Itse tehdyllä psyykkeen lobotomialla on teidän kanssa yhteistä. Se vielä, että ajattelee muitten maksavan teidän pölhöilyt. Häpeäisit edes.

Jonny Wadd

Etkö ymmärrä että lapset ovat ankkureita joiden avulla saadaan perheenyhdistämisen kautta iso joukko elätettäviä lisää? Lisäksi kun kansalaisuus, lapset myydään avioliittoon ulkomaisen kanssa jotta yhä lisää elätettäviä avioliiton kautta.

Markku Koivisto

Vastuun kantaminen hallituksissa on tähän mennessä johtanut hallituksista ulosmarsseihin kun heidän vaatimuksiaan muut eivät ole hyväksyneet. Mitä nyt sitten jokin ministeriero vähän kyseenalaisen ministrritoiminnan seurauksena.

Ensio Jauhiainen

lisää monikulttuuria ei vaan minun naapuriin
Humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi alkaa verottamaan erikseen, kuten kirkollisveroa.
Eli ainoastaan he, jotka kannattavat humanitaarisen maahanmuuton jatkamista, maksaisivat siitä, ja humanitaariseen maahanmuuttoon käytettäisiin vain sen verran rahaa kuin tuolla erillisellä verotuksella tienattaisiin, joten humanitaaristen syiden vuoksi maahan tulleiden määrä olisi verrannollinen siihen, paljonko resursseja on heitä kotouttaa ja elättää täällä. Humanitaarinen maahanmuutto vähenisi jo sillä, että iso osa suomalaisista ei olisi valmis maksamaan erikseen siitä, että tänne tulee muslimimiehiä hillumaan, mutta uskoakseni tämä systeemi lopulta johtaisi siihen, että humanitaarinen maahanmuutto loppuisi kokonaan, jos tähän toisi vielä yhden aspektin lisää.

Verotuksen lisäksi tulisi pitää kirjaa siitä, millä paikkakunnilla on eniten tämän erillisen veron maksajia, ja kaikki humanitaarisin syin maahan tulleet sijoitettaisiin näihin paikkakuntiin ilman mahdollisuutta muuttaa yhteiskunnan tuella näiltä alueilta pois. (Omalla rahalla, kuten palkalla toki voisi muuttaa minne haluavat.)

Eli tästä eteenpäin ns. suvaitsevaiset ihmiset sekä maksaisi humanitaarisen maahanmuuton kustannukset, että kärsisivät itse humanitaarisen maahanmuuton sosiaaliset ongelmat. Tätä he eivät jaksaisi kauaa tehdä.

Ympäri Eurooppaa on havaittu, että juuri ns. suvaitsevaiset ovat ensimmäisiä, jotka muuttavat maahanmuuton pilaamilta alueilta pois. On ylipäänsä tutkittu, että kun vasta 3% asuinalueen asukkaista on maahanmuuttajia, alkaa monet muuttamaan alueelta pois. Näistä muuttajista iso osa on ns. suvaitsevaisia. Ympäri Eurooppaa kaikkein valkoisimmilla alueilla asuu eniten humanitaarisen maahanmuuton lujimmat kannattajat. Ruotsissa on esimerkiksi alueita, joissa valtaosa asukkaista on maahanmuuttajia, ja ainoat kantaruotsalaiset lähinnä vanhuksia, joilla ei ole resursseja muuttaa pois. Miksi suvaitsevaiset eivät muuta Ruotsissa noille alueille, kun kuitenkin kannatavat tuollaisten alueiden syntymistä? No eivät tietenkään muuta, koska he haluavat monikulttuuria kaikkialle muualle paitsi omaan naapuriinsa.

Tästä on olemassa myös suomalainen esimerkki: Kauniainen. On tutkittu, että kaikkein avointa ja löysintä maahanmuuttopolitiikkaa kannatetaan juuri Kauniaisissa. Siellä asuu koko Suomen ns. suvaitsevaisin väki. Sitten kun sinne meinattiin sijoittaa muutama turvapaikanhakija. (Kyse alle kymmenestä turviksesta.) Niin Kauniaisista lähti hirveä vastarinta ja älämölö, että heidän kaunis kaupunkinsa pilataan. Että niin. Tyypit siis henkeen ja vereen kannattaa löysää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta vain niin kauan, kun maahanmuuttajia ei näy naapurissa.

Tästä syystä tämä uusi verotusmalli ja maahanmuuttajien sijoitustapa muutaman vuoden tähtäimellä lopettaisi humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. Toki porukka ensin maksaisi sitä erillistä veroa ja kiillottaisi sädekehäänsä, mutta sitten kun naapuristoon alkaisi tulemaan sosiaalisia ongelmia, monet muuttaisi toiselle alueelle, ja koska eivät haluaisi samojen ongelmien pilaavan uuden kodin naapuristoa, he lopettaisivat tämän erillisen veron maksamisen. Voisi sanoa, että joku 10 vuotta menisi ja tuolla erillisellä verotuksella saadut tulot putoaisi lähes nollaan. Sitten humanitaarinen maahanmuutto olisi pakko lopettaa kokonaan, kun siitä ei olisi kukaan valmis maksamaan.

Ja mikä parasta: Suvaitsevaiset eivät voisi syyttää tästä halllitusta, rasismia tai mitään muutakaan instituutiota, ilmiötä tai politiikkoa, vaan pelkästään sitä kaveria, joka näkyy, kun aamulla katsoo peiliin.

Esa Kivivuori

Hieno, kerrankin edes perusteleva kirjoitus.

On ihmeellistä tavata herrakansan edustaja ihan netissä, eikä vain historiankirjoissa.
Pakolaiset - olivat mitä kansallisuutta ti ikäisi tahansa - ovat ihmisiä.
Väitätkö mukamas naama pokalla, ettei karjalaisia ei oeisi saanut asututtaa (kuten monet toivoivat silloin). Hekin oliovat siirtolaisia ja sodan alta paenneita.
Ihmisiä!

Jani Tuononen

Huvittavaa, että näet maan sisäisen evakuoinnin olevan verrattavissa maanosien väliseen muuttoliikkeeseen. Aivan kuin Suomi olisi rajaton.
Suomi on vastuussa 7,6 miljardista suomalaisestamme.

Tuo Ension verotusidea olisi mainio.

Tapio Mäkeläinen
Vastaus kommenttiin #32

Karjalaiset sijoitettiin osin kahteen kertaan. Tosin oli aika hurmahenkistä lähettää väki takaisin sodan kestäessä.
Se evakuointi on yhä maailman luokan suoritus. Mun symppikset näitä nyky pakolaisleirejä kohtaan on joskus koetuksella kun miettii miten vanhempamme asian hoitivat.
Joku siitä jopa kymmenien vuosien jökötyksestä hyötyy. Mm Libanonissa.
Kannatan kyllä tarveharkintaista maahanmuuttoa. Se on pakkorako jo surkean syntyvyyden takiakin. Ja sitten kun on näitä ”syrjäytyneitä”, jotka ei viitsi edes peruskoulua käydä ja intistä lähetetään kotiin parin viikon päästä. Toukolla varmaan on vastaus tähänkin.

Mikko Räsänen

Karjalaiset olivat nimenomaan siirtolaisia. Se on totta. Erona tässä on se, että silloin suomalaiset (enemmän tai vähemmän pitkin hampain) tunsivat vastuunsa omistaan. Nyt nämä lähi-idän kansat ja heidän johtajansa viis veisaavat omistaan. Siinä on se ero. Toinen merkittävä ero on myös se, että karjalaiset eivät vimmanneet terrori-iskuin ympäri Suomea. He eivät uhanneet pommein ja väkivallalla heitä auttaneita. Olivat kiitollisia ja nöyriä vaikka saivat lokaa niskaansa ja vaikka vastaanotto oli nykymittapuun mukaan vahvasti rasistista. "Kaksoisvirran maiden" klaanien johtajat saisivat näyttää vahvuutensa ja huolehtia omistaan eikä levittää ongelmiaan ympäri eurooppaa. Ja seuraavaksi saan lokaa niskaani siitä miten amerikkalaiset ja venäläiset ovat koko jutun takana... Niin varmaan ovat, mutta vahvasti veikkaan, että Suomi ei ole ainakaan suurin syyllinen.

Jonny Wadd

Esa etkö ymmärrä että karjalaiset olivat suomalaisia, ei vierasmaalaisia eri kulttuurista. Karjalaiset elättivät itsensä alkaen kaiken alusta minimaalisella avustuksella. Vihreiden ja sinu mielestä suomen pitäisi siis olla maailman sosiaalitoimisto? Siihen ei riitä mitkään verorahat .. meillä on suomalaisia vähäosaisia myöskin.

Pasi Anttila

Tulsikos sitten tästä koituvat hyödyt vain näitä veroja maksaville?
Oletko valmis soveltamaan tätä veroa myös sosiaaliturvaan eli vain ne jotka haluavat maksaa toisten suomalaisten elämistä maksaisivat näitä veroja. Voi olla ettei niitä maksajia montaa löytyisi. Hyvä idea, kaikki maksaa vaan siitä mistä haluaa.

Seppo Simonen

Touko Aaltoko olisi sitten kolmas puoluejohtaja joka lähtee käpälämäkeen hallituksesta sillä ensiksi oli Satu Hassi sitten Ville Niinistö sillä kaks ei mene kolmatta.
Tuota arvojohtajuutta voi hyvin mieltää vaikka Touko itseensä. Elikä kyllä ostaisin käytetyn auton mieluummin Juha Sipilältä kuin Touko Aallolta.

Vihreä puolue on ollut tuhoisa Suomen taloudelle ja heidän toimintansa on yksi syy Suomen pitkittyneeseen lamaan jota nyt tämä hallitus on sanut petrattua nousu johtoiseksi.

Matti Sirkka

Touko, ei Suomi olekaan sinun, vaan se on meidän. Jos tuntuu, että tämä meidän ihana Suomi ei ole mieleisesi, niin ei muuta kuin kapsakki kainaloon ja Helsinki-Vantaan kautta vaikka toiselle puolelle maailmaa pysyvästi. Oma on valintasi, ja voisit katsoa jonkin muun maan, mikä on mieleisesi. Vai löytyykö sellaista maata. Suomi on kuitenkin edelleen maailman paras maa ja ei me yhtä miestä kaivata

Juha Salmi

On tavallaan mielenkiintoista kuulla että vihreät ovat mielestään koulutusta tukeva puolue, kun muistelee mitä he olivat tekemässä edellisessä hallituksessa.

1. Olivat valmiita lakkauttamaan useita lukioita Suomen maasta ja mikä samalla olisi merkinnyt sitä että laadukas aineopettajuuteen perustuva opetus olisi rapautunut.
2. Veivät ruotsin opetuksen luokanopettajille aineenopettajilta, seuraus opetuksen tason lasku ja kiinnostus muihin vieraisiin kieliin on laskenut.
3. Rapauttivat tuntijaollaan ja opsillaan taito- ja taideaineet varsinkin käsityön merkityksen peruskoulussa. Pahimillaan opetustuntimäärät ovat puolittuneet.
4. Olivat valmiita tekemään suurempia leikkauksia ammattikouluun kuin mitä nykyinen hallitus on tehnyt.

Vihreiden hehkuttama peruskoulu uudistus ikävä kyllä vie peruskoulua alaspäin ja syrjäyttää heikoimpia osaajia.

http://aksa.fi/mielipide-touko-aalto-ja-ville-niinisto-biotuotetehdas-av...

Puheet ovat puheita ja teot ovat tekoja ja muiden rahoilla on aina mukava luontoa suojella.

ahti mäkinen

Ei hyvänenaika tuota Touko Aaltoa. Vihreitten puheenjohtajan sopii puhua täyttä sontaa.

Vai että humanitääriset syyt se toukopoika laittais viellä lisä perusteeksi ulkomaalaisille päässä Suomeen eläkkeelle.Maailmassa Touko Aallon perusteilla olis heti satojamiljoonia Suomeen tulijoita.Tornion tullissa olis jälleen tungosta. Varokaa tuota miestä päästämästä misttään määräämään.

Mika Kivimaa

Typerää puhetta T.Aallolta. Ei ole "meidän" ja "heidän" Suomea. On vain meidän yhteinen Suomi. Jos se ei ole sinun Suomesi, muuta jonnekin ulkomaille ja rakenna sinne juuri omanlaisesi "Suomi". En minäkään ole tyytyväinen kaikkeen, mutta tämä on silti Suomeni.

Tapio Mäkeläinen

Sujut ollaan. Minun Suomeni ei varmasti ole se suvaisematon, semikommunistinen ituja ja mifua mukeltava kommuuuni mitä tuo Aallon porukka ajaa. Nuoremmat unohtavat/ eivät tiedä, että alussa Vihreiden ydin perustui suuresti totaalisen mahalaskun kärsineiden äärikommunistien mukanaoloon. Kuten bolsevikikommunistitkin, tämä ääriliike tarvitsee elääkseen niitä Lenin mainitsemia
”hyväuskoisia idiootteja”. Jos valita olisi pakko, eläisin vassareidenkin hallinnossa ennen Vihreitä.

Juibe Hänninen

Tulee erittäin ylpeä olo, kun lukee näitä kommentteja.
70% pelkkää asiatonta vihapuhetta ilman minkäänlaista rakentavaa palautetta saati halua/taitoa näköjään luoda edes oikeaa palautetta.
Tämäkään viesti ei ehkä ole maailman rakentavin mutta sentään en mene uutissivuston kommentti palstalle pelkästään kirjoittamaan esim: "Vihreiden touhut ja puheet kuulostavat aivan umpihulluilta." (Älä huoli et sinäkään älykkäältä vaikuta.)
"Normaalia viherpopulistista ulinaa." (Selkeää korrektia puhetta ja realistisia ideoita kylläkin, ettet puhuisi omasta "ulinastasi"?)
"Touko housu saa lähteä uuden naisensa kanssa rakentamaan mieleistänsä unikuvaa, vaikka Afrikkaan." (Saisit kyllä itse kokea Afrikan matkan ja jäädä sinne, että oppisit tavoille. :))

T. Suomalaiset on surullista kansaa

Juibe Hänninen

1. Haha! Hienosti kävit edellisen kommenttini etsimässä ja kopioimassa. Ongelma on se, että kun minä käytin sitä siinä oli järkeä, ajattele nyt aikuinen mies.
2. Vihapuhe on vihapuhetta, faktaa ei fiktioksi muuta sinun vähäinen mielipiteesi.
3. "Voevoe"? no ja lämminleipä päälle ole hyvä ja mene voivottelemaan takaisin baarin nurkkaasi. :D

Matti Hemmi

Seuraava hallitus on edelleen keskustan ja Sipilän hallitus. onneksi.

Punavihreällä menolla nääs Suomi palaisi samaan hulluun menoon, jota olemme ihan tarpeeksi heiltä jo kokeneet.
Lisää vaan velkaa ja kaikki muukin hallinto onnetonta suunsoittoa ja räpeltämistä.

Harri Tapani

"seuraava hallitus on demarivetoinen, ja vihreätkin ovat siinä mukana, jollei kestä demokratiaa, niin silloin voi muuttaa vaikka Unkariin."

Jokseenkin yhtä kauhea vaihtoehto kuin nykyinenkin :)

"Valitettavasti Suomea ollaan [...] saattamassa pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta Puolan ja Unkarin kanssa samaan taloudelliseen ja ideologiseen viiteryhmään.
Maan ukrainalaistaminen on siis hyvässä amerikkalaisessa vauhdissa."

https://www.uusisuomi.fi/comment/797743#comment-797743

Se Thatcherin kuluisa sanonta: "Ei ole vaihtoehtoja", se alkaa olemaan tosiasiaa täälläkin ja samalla se alkaa muistuttamaan muinaisen Neuvostoliiton mallista jossa myöskin vaihtoehdot olivat vähissä ja käytännössä tasan yksi malli...

Mikko Räsänen

Ja mielellään muutankin, jos Touho Aalto & kommarit ottaa ohjat käsiin. Siinä menossa muinainen DDR:kin tuntuu vapauden airueelta ja talouden ihmeeltä. Turha on Unkaria mollata. Valtaosa unkairilaisista on erittäin tyytyväisiä menoon siellä. Suurin ongelma ja vastustus Unkarin politiikasta löytyy suomalaisista viherkommareista ja YLE:n&HS:n toimituksista. Ihan vaan selvyyden vuoksi sanottakoon, että vaaleilla on Unkariinkin valta vaihdettu. Ei ole tarvittu aseita eikä muutakaan. Samoin Tsekeissä. Sen sijaan vihreiden ja Touko Aallon ihanneyhteiskunnassa (entinen Neuvostoliitto) hommat menneet ihan noin. Eikä muuten olleet ympäristöasiatkaan ihan TOP3 listalla. Muistakaa ihan vaan vastaisuuden varalle, että Touko on edelleen äärivasemmistolainen kommunismia ihannoiva henkilö. Että siltä pohjalta parempaa maailmaa rakentamaan.

Taisto Pihlajamaa

Juuri äsken Bisquit taisi sanoa jotenkin siihen malliin, että Sharia Suomeen joko ilolla tai pakolla. Touko A. taitaa ajatella, että sekä-että.

Oppositiosta laususkelu on verrattavissa siihen kuinka tuomioistuimessa syytetty saa puhua mitä vain, mitä sylki suuhun tuo, tekemättä virhettä. Touko A. näyttää käyttävän tätä oikeutta täysimääräisesti.

veli leppäjuuri

Tämä Aalto ei tunnu ymmärtävän sitä, että varat näiden suomalaisten vähäväräisten, ja humaanisiin syihin vedoten otettavien maahantuloiden elättämiseen, otetaan samasta kassasta. Priorisointia on tehtävä näiden suomalaisten eduksi, joihin Aalto ei itse samaistu.

Pasi Anttila

Hauskaa kuinkaosa täällä maalailee miten kauheaa olisi elää vasemmiston tai vihreitten tai jopa vihervasemmiston hallitsemassa suomessa.
Eikö kukaan muista ettei poliitikot päätä mihin suuntaan tätä maata viedään, sen tekee markkinat.

Harri Tapani

"Kommenttisi on jonoutettu moderointia varten ja julkaistaan hyväksynnän jälkeen."

Onko moderointi lähtenyt jo lomille :P Näyttäisi olevan monissa uutisten kommenttiosioissa numeroiden mukaan melko lailla aukkoja pe-la-su...

Kaarlo Kunnari

Touko Aallon mukaan: "Tätä hallitusta eivät ihmisoikeudet ole kiinnostaneet, hän totesi linjapuheessaan vihreiden puoluekokouksessa Vantaalla. ". Vihreiden mukaan tämä maa ruokkii luontaistaloudella vain 300000 ihmistä ja muut pitää poistaa eli elminoida (Linkolan teesi). Minusta Sipilän hallitus edustaa paljon ihmisoikeudellisempaa politiikkaa. Ei Sipilän hallitus ole eliminoimassa kansalaisiamme eikä harrasta ihmisvihamielistä politiikkaa. Sipilän hallitus toimii päinvastoin kansalaisten elinmahdollisuuksien parantamisen hyväksi kaikin keinoin, ekä niitä haitatakseen kuten vihreät. En edelleenkään voi käsittää niitä kansalaisia, jotka äänestävät ja kannattavat vihreitä, jotka vihaavat ihmisiä ja kaikin keinoin yrittävät haitata meidän toimeentuloamme.