Tiistai 21.5.2019

Heidi Hautala: ”Presidentti Trumpin kaltaiset johtajat vaarantavat kaikkien turvallisuuden ja vapauden”

Luotu: 
16.6.2018 15:31
  • Kuva: Vihreät
    Kuva
    Heidi Hautala ehdottaa, että komissaariehdokkaan olisi oltava eurovaaleissa ehdolla ja jokainen puolue voisi valita oman ehdokkaansa Suomen komissaariksi.
|

Vihreiden europarlamentaarikon Heidi Hautalan mukaan EU:n on maailman nykytilanteessa pidettävä sopimuksista kiinni yhä tiukemmin ja yhä yhtenäisemmin. Kansainvälisen järjestelmän romuttamiseen ei Hautalan mukaan pidä vastata samalla mitalla.

–Presidentti Trumpin kaltaiset menneisyyden keinoihin kurkottavat, autokraattiset johtajat eivät vain estä muiden edistysaskelia, he vetävät myös muita taaksepäin, ja vaarantavat kaikkien turvallisuuden ja vapauden, hän sanoi puheessaan vihreiden puoluekokouksessa Vantaalla.
 
Vain muutamassa vuodessa on Hautalan mukaan palattu tilanteeseen, jossa arvaamattomuudella ja kiukuttelulla hoidetaan maailmanpolitiikkaa.
 
–Kansainväliset sopimukset lentävät romukoppaan.
 
Hautala muistuttaa, että teollisuusmaiden G8:sta tuli G7, kun Venäjä tiputettiin joukosta pois Krimin valtaamisen jälkeen.
 
–Ja nyt taas ollaan tilanteessa, jossa yksi jäsen viis veisaa kansainvälisistä sopimuksista. Trumpin Yhdysvallat. Sekä Trump että Italian populistihallitus ovat ilmoittaneet haluavansa Venäjän takaisin riveihin. Italian hallitus haluaa myös nostaa EU:n Venäjä-pakotteiden purkamisen pöydälle. Halusimme tai emme, Euroopan ja Venäjän tulevaisuus on yhteinen.  Keskusteluun on oltava valmius, mutta ei ehdoitta, Hautala linjaa.  

Hautalan mukaan maailmanpolitiikan huipulla on nyt tilaa vahvalle ja progressiiviselle johdolle.

–Se asema EU:n on lunastettava. Helppoa tämä ei ole. Jotta EU voi esiintyä uskottavasti ja mallina muille, sen on oltava sisältä yhtenäinen. Jos oikeusvaltioperiaatteiden annetaan rapautua EU:n rajojen sisäpuolella, kuten Unkarissa ja Puolassa on käynyt, EU:n on turha esiintyä oikeusvaltion rakentajana muuallakaan, hän kommentoi.

”Suomella olisi paljon enemmän annettavaa”

Hautala moittii Juha Sipilän (kesk.) hallitusta siitä, että se on keskitietä hakiessaan jäänyt EU:ssa näkymättömiin.  

–Näin ei tarvitsisi olla. Olen varma, että Suomella olisi paljon enemmän annettavaa. Suomi tunnetaan ulkomailla edelleen korkeasta osaamisestaan, tasa-arvosta ja hyvinvoinnistaan. Suomea kyllä kuunnellaan, mutta silloin on oltava myös sanottavaa, Hautala toteaa. 

Suomi on EU-puheenjohtajamaa ensi keväänä, eli juuri silloin, kun uutta komissiota ja parlamenttia kootaan. Hautalan mukaan tämä on ennenkuulumaton vaikuttamisen mahdollisuus, joka on käytettävä hyväksi.
 
–Suomella on puheenjohtajamaana kokoaan suurempi paikka profiloitua, vaikuttaa ja olla etulinjassa luomassa standardeja, jotka eivät ulotu vain EU:n alueelle
vaan joilla on suoria globaaleja vaikutuksia, hän sanoo.

”Lähtisin mielelläni mukaan tällaiseen läpinäkyvään komissaarikilpaan”
      
Hautala muuttaisi myös sitä, kuinka Suomen EU-komissaarit valitaan. Hän painottaa, että Suomi on ollut EU:n jäsen jo pitkälti yli kaksi vuosikymmentä, mutta Suomesta ei ole nimitetty yhtään naista komissaariksi. 

–Komissaarivalinta tehdään Suomessa perinteisesti kabineteissa suljettujen ovien takana. Paikan ajatellaan kuuluvan pääministeripuolueelle. Ensi keväänä käydään taas salamyhkäiset neuvottelut, joiden seurauksena komissaari valitaan. Tämä vanhanaikainen menettely ei palvele tarkoitustaan, Hautala arvostelee.

Hän ehdottaa, että komissaariehdokkaan olisi oltava eurovaaleissa ehdolla ja jokainen puolue voisi valita oman ehdokkaansa Suomen komissaariksi.
 
–Silloin komissaariehdokkaiden kannatus mitattaisiin vaaleissa, ja valinnasta syntyisi todellista keskustelua. Kaikille olisi selvää, mitä kukin todella ajaa ja ajattelee. Uskon, että tämä nostaisi äänestysintoakin. Lähtisin itse mielelläni mukaan tällaiseen läpinäkyvään komissaarikilpaan, Hautala sanoi ja kertoi samalla lähtevänsä ehdolle eurovaaleissa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

Ei näköjään Hautalakaan ole edes sen vertaa lukutaitoinen, että tietäisi, että Krimillä suoritettiin KANSANÄÄNESTYS, jossa liki 90% kannatti liittymistä Venäjään. Että sellainen "valtaus". Saman logiikan mukaan siis Euroopan Unionikin "valtasi" Suomen.

Ja mitä maailman rauhaan tulee on presidentti Trump tekemässä sen ,mihin ei yksikää n edellisistä Usan tumpelopressoista ole kyennyt. Tekemään rauhan Korean niemimaalla.

Itse asiassa Trump on kerrassaan erinomainen ja aivan huippupresidentti umpisurkean ja heikon Obaman 8 vuoden hallinnon jälkeen.

Jarmo Makkonen

"Vihreiden europarlamentaarikon Heidi Hautalan mukaan EU:n on maailman nykytilanteessa pidettävä sopimuksista kiinni yhä tiukemmin ja yhä yhtenäisemmin."

EU nyt ei ole missään asioissa yhtenäinen ja EU- sopimukset ovat vain mustetta paperilla joita ei ole tarkoitettukaan pidettäviksi.

Matti Auer

Eu onkin ollut pelkästään eliitin temmellyskenttä, josta haetaan pienelle porukalle etuisuuksia mm. eläkkeen muodossa. Eliitin ulkopuolisille (rahvaalle) EU:sta on poimittu vain rajoittavia direktiivejä ja rajoitteita, joiden taakse voidaan helposti piiloutua ja estää länsimaisia yksilönvapauksia ja -oikeuksia.

Heikki Rosti

Vihreiden menneen ajan politiikkojen menneen ajan puheet ,kuin Bresnevin kauden eräät politiikot saarnasivat yya-sopimuksen erinomaisuudesta,vaikka Nliitto oli jo maailman kartalta hävinnyt.Eu on eilisen liitto ja eilispäivää sen johtajatkin.Huomisen johtajat heitä ,jotka huomisen näkevät selkeästi.Hybridikaudella muutokset tapahtuvat valonnopeudella.Joten hybridijohtajia onnittelemme.

Erkki Malinen

Heidi edustaa liberaaleja joiden mielestä kaikki muuten ajattelevat on diktaattoreita, ne pitäis tappaa ja sitten niille raunioille viedä temokratia. Onneks Trumppi ymmärtää neuvotella näittekin kanssa ja antaa mahdollisuuden muuttaa sitäkautta näitten maitten asemaa. Tämä Euroopan liberaali politiikka tulee ajautumaan konkurssiin, siitä pitää pakolaiset huolen, Venäjää siitä on turha syyttää niinkuin tapana on.

Irina Gagarin

Unkarin ja Puolan hallitus nauttii kansan suoiota ja puolustaa oman kansan etuja -toisin kuin Vihreät, joiden globalistiset ajatukset ovat oman kansan etujen vastaisia.
EU-säännöistä Suomessakin voitaisiin alkaa noudattaa Dublinin sopimusta kokonaisuudessaan, ennen kuin aletaan haaveilla muista suomalaisten ja suomalaisuuden etujen vastaisten asioiden täytäntöönpanosta.

Tuomas Sikander

Valitettavasti Suomea ollaan pohjanmaan geneetisen psykopaatian ja Laestadiuksen johdolla saattamassa pohjoismaisesta hyvinvointivaltiosta Puolan ja Unkarin kanssa samaan taloudelliseen ja ideologiseen viiteryhmään.
Maan ukrainalaistaminen on siis hyvässä amerikkalaisessa vauhdissa.
Tämähän on myös kaikkien fasismin takapuolta nuolevien sinisten aamiaisrukoilijoiden ja niiden lihavan venäläisen diktaattorin märkä uni.
._.

Jonny Wadd

Hautalan toiminta EU:n lihapatojen ääressä on vastoin suomen kansallista etua esim.luluf, rikki, äänestykset. Hautala ja vihervasemmiston sairas tavoite on asuttaa suomi elintasoaan kohottamaan tulleilla siirtolaisilla. Tämän kaiken maksavat veronmaksajat. Kysymys on miten raha riittää oman maan vähävaraisille.. tai ei sillä näistähän tämä vihreä eliitti ei ole kiinnostunut kunhan maksavat veroja vihreiden käytettäväksi.

Jaakko Aalto

Heidi Hautalan kaltaiset menneisyyden keinoihin kurkottavat, autokraattiset johtajat pyrkivät estämään muiden edistysaskelia, ja vetämään myös muita taaksepäin. He vaarantavat kaikkien turvallisuuden ja vapauden. He pyrkivät hoitamaan politiikkaa ennalta arvattavalla kaavamaisuudella ja kiukuttelulla. Laajentamalla kansainvälisten sopimusten tulkintoja mielivaltaisesti ja absurdeihin mittoihin he lopulta aikaansaavat sen, että sopimukset on pakko heittää romukoppaan.

Seppo Haavisto

EU-Vasurihörhöilyä ! Joidenkin maiden demokraattisest valittu juhto on oikea (vanhat korruuptiopuolueet + vihreät) toisten väärä (todellisesti uudistuspuolueet ja vanhan paskan siivoajat=Italia, Zekki, Unkari, ym.). Näin se demokratia toimii! Onneksi on kolme järkiäijää: Trump, Putin ja se kiinalaiskunkku, jonka nimeä en nyt muista !

Kim Pihl

Heidi Jautala vaaransi kaikkien poliitikkojen uskottavuuden kun, ollessaan harmaan talouden torjuntamunisterinä, osti oman talonsa remontin yhteydessä ikkuna- ja ovikarmit pimeänä kauppana asennusliikkeeltä! Nytkö kehtaa olla suuna-päänä vieraan demokraattisen valtion päämiehestä? Myötähävettää Heidi!