Lauantai 25.5.2019

Kaksi kuoli Ruotsin ammuskelussa: Väijytystä kahvilan ulkopuolella tutkitaan murhina

Luotu: 
19.6.2018 08:31
  • Kuva: Polisen
    Kuva
    Arkistokuva.

Kaksi ihmistä on kuollut ammuskelussa Ruotsin Malmössä myöhään maanantaina.

Kaikkiaan kuusi miestä haavoittui ammuskelussa, ja kaksi heistä menehtyi myöhemmin vammoihinsa. Rikosta tutkitaan kahtena murhana ja murhan yrityksinä.

Ammuskelu tapahtui Malmön keskustassa nettikahvilan ulkopuolella.

– Joku tai jotkut ovat ampuneet autosta tai piilopaikasta ihmisiä, jotka olivat kahvilan ulkopuolella, sanoo poliisin tutkija Thomas Paulsson Sveriges Radiolle.

Poliisin mukaan yleisöllä ei ole syytä huoleen. Lausunto viitannee rikollisten tai jengien välienselvittelyyn. Kuolleet olivat 18- ja 29-vuotiaita. Poliisi ei toistaiseksi ole ottanut kiinni epäiltyjä.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

Tässä on hyvä esimerkki huonosti tehdystä uutisesta.

Hyvin tehty uutinen kertoisi tarkemmin tekijöistä ja uhreista. Tarkemmat tiedot löytyivät taas vaihtoehtomedioista, missä (ilmeisimmin) tanskan rekisterissä olevasta autosta lähi-itäläiset tulittivat toisia lähi-itäläisiä. Kysyn: ketä palvelee se, että osapuolista ei kerrota juuri mitään? Vastaan: se palvelee vaihtoehtomedioita ja saa Uuden Suomen näyttämään typerältä.

Ja lisäksi poliisin "ei ole syytä huoleen" kommentinkin voisi lehti ottaa tarkempaan tarkasteluun. Siellä on hyvänen aika ammuttu automaattiaseella ihmisiä eikä tekijöitä ole saatu kiinni! Kun joku luiskaotsa Jesse Torniaisen "hyppypotku" uutisoitiin ja ruodittiin pohjia myöten, niin sarjatuliaseteurastus hymistellään pois päiväjärjestyksestä.

Journalismin taso kaipaa kohentamista.