Lauantai 25.5.2019

Paavo Väyrynen yhä kovana: ”Kanteita ei hylätty – Oikeuden päätöksestä virheellisiä tulkintoja”

Luotu: 
19.6.2018 13:54
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Konkaripoliitikko Paavo Väyrysen mukaan käräjäoikeuden tuoreesta päätöksestä on tehty virheellisiä tulkintoja, eikä hänen perustamansa Kansalaispuolueen riita-asia ole vielä selvä.

Helsingin käräjäoikeus on purkanut Kansalaispuolueen päätösten keskeytysmääräykset lukuun ottamatta Väyrysen erottamista Kansalaispuolueesta. Tämän asian käsittely on vielä kesken. Kansalaispuolue lähetti heti riemuitsevan tiedotteen todeten, että puolue pääsee nyt jatkamaan toimintaansa normaalisti.

Mediassa tulkittiin päätösten tarkoittavan, ettei Väyrynen ole puolueen puheenjohtaja, ja että hän näin ollen menettää otteensa Kansalaispuolueesta. Lue myös: Paavo Väyryselle tyrmäys oikeudesta – taistelu Kansalaispuolueesta jatkuu silti

Väyrysen mukaan tulkinta on väärä.

–Käräjäoikeus ei kumonnut tai hylännyt niitä kanteita, joilla olen moittinut Sami Kilpeläisen johdolla tehtyjä kolmen hallituksen kokouksen ja yhden yleisen kokouksen päätöksiä. Kanteet käsitellään 14. ja 15. elokuuta pidettävässä käräjäoikeuden istunnossa. Eilinen päätös merkitsi vain sitä, että käräjäoikeuden aikaisemmin tekemä päätös täytäntöönpanon keskeyttämisestä osittain purettiin, Väyrynen sanoo tiedotteessa.

–Olen tehnyt yhdistysrekisteriin ilmoituksen, että Kansalaispuolueen nimenkirjoittaja on vaihtunut. Tämä perustui siihen, että 3.6. tuli lainvoimaiseksi se päätös, jolla minun johtamani hallitus valittiin. Patentti- ja rekisterihallitus on ilmoittanut, että rekisterimerkintä hyväksytään, ellei sille viimeistään tänään toimiteta ”käräjäoikeuden päätöstä täytäntöönpanokiellosta (yhdistyslaki 34§)”. Ainakaan tähän mennessä sitä ei ole toimitettu.

Väyrynen huomauttaa myös, että eduskuntaryhmistä annetun lain nojalla rekisteröitiin Kansalaispuolueen eduskuntaryhmä eilen maanantaina.

–Tämän edellytyksenä oli, että olen Kansalaispuolueen jäsen, Väyrynen huomauttaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: