Perjantai 22.2.2019

Hovioikeus vapautti ex-jengipomon ja Jari Aarnion – Vaimo IL:lle: ”Parempaa juhannuslahjaa en olisi voinut toivoa!”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.6.2018 15:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin huumepoliisin ex-pomo Jari Aarnio pääsee tutkintavankeudesta vapauteen odottamaan tuomiota, joka annetaan vasta ensi vuonna. Arkistokuva.
|

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio ja hänen rikoskumppaninaan käräjillä tuomittu entinen jengipomo Keijo Vilhunen vapautetaan tutkintavankeudesta. Niin sanotun tynnyrijutun pääkäsittely Helsingin hovioikeudessa on päättynyt tänään.

Loppulausuntojen yhteydessä Aarnio ja Vilhunen vaativat, että heidät vapautetaan tutkintavankeudesta. Syyttäjät vastustivat vaatimusta, mutta hovioikeus hyväksyi vapauttamisvaatimukset poikkeuksellisen laajassa asiassa, josta annetaan tuomio vasta vuonna 2019.

– Pitkään ehdottomaan vankeusrangaistukseen tuomittu vastaaja voidaan pääsääntöisesti pitää vangittuna hovioikeuskäsittelyn ajan. Tässä tapauksessa hovioikeus on kuitenkin katsonut, että vastaajien pitäminen vangittuna hovioikeuden tuomion antamiseen asti olisi kohtuutonta tuomion lopputuloksesta riippumatta, kun otetaan huomioon tutkintavankeuden odotettavissa oleva kesto, hovioikeus toteaa tiedotteessaan.

Hovioikeus ilmoittaa tuomion antamisen tarkemmasta aikataulusta vuodenvaihteen jälkeen. Pääkäsittely alkoi syyskuussa 2017, ja sen aikana on muun muassa kuultu 132 todistajaa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion ja Vilhusen joulukuussa 2016 ehdottomiin vankeusrantaistuksiin muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Hovioikeus ratkaisee myöhemmin tuomiossaan, onko käräjäoikeuden tuomiota muutettava.

Jari Aarnio ei ollut itse läsnä tänäisessä istunnossa, mutta Iltalehti tavoitti Aarnion vaimon, joka ei ollut osannut varautua vapauttamispäätökseen.

–Salaa toivoin, mutta en uskaltanut odottaa, kun pettymys on ollut monta kertaa niin suuri, hän sanoi Iltalehdelle.

–Parempaa juhannuslahjaa en olisi voinut toivoa!

Jaa artikkeli: