Keskiviikko 20.2.2019

Riita maahanmuuttajista repii Eurooppaa – Juha Sipilä: ”Juhannussuunnitelmat muuttuivat”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.6.2018 09:34
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Italian sisäministeri Matteo Salvini ilmoitti EU-päämiesten tapaamisen alla, ettei se suostu minkäänlaiseen sopimukseen, joka ei auta Italiaa maahanmuuttoasiassa.
|

EU-maiden päämiehet tapaavat sunnuntaina Brysselissä maahanmuuttoa koskevassa epävirallisessa työtapaamisessa. Jännitteet ovat kuitenkin kiristynee EU-maiden välillä juuri tapaamisen alla.

EU-maista Puola, Tsekki, Slovakia ja Unkari ovat jo ilmoittaneet boikotoivansa työtapaamista, BBC kertoo. Italia puolestaan on jo etukäteen ilmoittanut, ettei se suostu minkäänlaiseen sopimukseen, joka ei auta Italiaa maahanmuuttoasiassa.

–Pääministerillämme on täysi valtuutus puolustaa italialaisten etuja, joten jos menemme Brysseliin vain saamaan Saksan ja Ranskan jo valmistelemia kotiläksyjä, on parempi, jos pääministerimme säästää rahaa eikä matkusta paikalle, Italian sisäministeri Matteo Salvini tviittasi torstaina.

Italia on närkästynyt Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kommentista, jonka mukaan EU-vastaisuus leviää kuin spitaali. Italian populistihallitus on tunnetusti hyvin euro- ja EU-kriittinen.   

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin koolle kutsuman tapaamisen tarkoituksena on etsiä kestäviä ratkaisuja muuttoliikekysymyksiin. Muuttoliike on yksi ensi viikon Eurooppa-neuvoston keskeisistä teemoista.

Suomesta kokoukseen osallistuu pääministeri Juha Sipilä (kesk.)

–Juhannussuunnitelmat muuttuivat. Osallistun sunnuntaina EU-päämiesten epäviralliseen työtapaamiseen Brysselissä. Pyrimme löytämään kestäviä ratkaisuja muuttoliikekysymyksiin, hän kertoo Twitterissä.

Sipilä keskusteli torstaina Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin kanssa muuttoliikkeen hallinnasta.

 Julkisuuteen on vuotanut ensi viikon EU-huippukokoukseen suunniteltu päätelmäluonnos, jossa Tusk ja EU:n puheenjohtajamaa Bulgaria esittäisivät EU:n ulkopuolisten käsittelykeskusten perustamista. Tällöin siirtolaiset voitaisiin jakaa hädänalaisiin ja parempaa elintasoa etsiviin jo unionin alueen ulkopuolella ja perusteettomien turvapaikkahakemusten määrää vähentää.

– Suomi korostaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa muuttoliikkeen hallintaan. Meidän on pyrittävä ensi sijaisesti poistamaan tekijöitä, jotka saavat ihmiset jättämään kotinsa. Kun tässä onnistutaan, paine Eurooppaa kohtaan vähenee. Meidän on jatkettava EU:ssa työtä yhteisen turvapaikkajärjestelmän uudistamiseksi, pääministeri Sipilä sanoi tiedotteessaan.

Sisämininisteri Kai Mykkänen (kok.) korosti Uuden Suomen haastattelussakeskiviikkona, että Suomen hallitus toivoisi EU:n pyrkivän vähentämään rajan yli tapahtuvaa turvapaikanhakua, mutta lisäämään kiintiöpakolaisten määrää.

Lue lisää:

Pääministeri Sipilä puhui Donald Tuskin kanssa muuttoliikkeestä: Suomi korostaa kiintiöpakolaisia

Turvapaikanhaku: EU:n uusi suunnitelma vuosi julki – tällainen on Suomen hallituksen linja

Juha Sipilä: Tällaista siirtolaispolitiikkaa Suomi ajaa Eurooppaan

Näkökulma: Suomi voisi ottaa tuhansia kiintiöpakolaisia

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuomas Sikander

"Meidän on pyrittävä ensi sijaisesti poistamaan tekijöitä, jotka saavat ihmiset jättämään kotinsa. "

Reaalisesti tämä tapahtuu poistumalla kiiruusti kaikista fasismia nuolevien idioottien ääliökerhoista ja painostamalla kultaisten suihkujen lehmäpoikaa ja idän inhaa Iivanaa lopettamaan siviilien pommitukset.
._.

Risto Nikander

Olet väärässä. Mykkäsen ehdotus tuo lisää tuhansia pakolaisia lisää Suomeen. Eikä maan rajalle tulvat "pakolaiset" vähene yhtään. Ja Suomi lähettää valtuuskuntia valikoimaan kaikista kalleimmiksi tulevat pakolaiset Suomeen. Toista on Irlanti, Kanada ja muut maat. jotka valitsevat leireiltä ammattitaitoisia nuoria perheitä, joilla ei ole lapsilaumaa. Ja kotouttavat ainakin isät tekemään TÖITÄ. Suomi taas kotouttaa kotouttamasta päästyään, kalliilla ja ikuisesti. Tämäkin Mykkäsen logiikkaa.

Keijo Räävi

Unkari ja muut kapinoivat maakunnat häätyy laittaa kuriin. Jos Salvinia oikeasti kiinnostaa Italian edut hänen pitäisi vaatia Visegard-maita kantamaan vastuunsa.

USA puolestaan voisi toimia niin että rikkaat arabimaat osallistuisivat taakankantoon. Hehän ovat lähi-idän sotien suurimmat syntipukit yhdessä Israelin kanssa.

Risto Nikander

Naurettavia ovat ehdotuksesi.
1)
Arabimaat tajuavat mitä siitä seuraa jos ottaa arabi "pakolaisia". Sinne esim. työntekijät tulevat Filippiineiltä, Thaimaasta, Intiasta ja jopa Pakistanista. He tietävät sen ilmankin että tarvitsisi katsoa Eurooppaan.
2)
Unkari , Puola, Tsekki, Slovakia jne ovat kaukaa viisaita, eikä heidän päätään saa kääntymään. Katso kohta 1.

Ensio Jauhiainen

lisää monikulttuuria ei vaan minun naapuriin
Humanitaarista maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi alkaa verottamaan erikseen, kuten kirkollisveroa.
Eli ainoastaan he, jotka kannattavat humanitaarisen maahanmuuton jatkamista, maksaisivat siitä, ja humanitaariseen maahanmuuttoon käytettäisiin vain sen verran rahaa kuin tuolla erillisellä verotuksella tienattaisiin, joten humanitaaristen syiden vuoksi maahan tulleiden määrä olisi verrannollinen siihen, paljonko resursseja on heitä kotouttaa ja elättää täällä. Humanitaarinen maahanmuutto vähenisi jo sillä, että iso osa suomalaisista ei olisi valmis maksamaan erikseen siitä, että tänne tulee muslimimiehiä hillumaan, mutta uskoakseni tämä systeemi lopulta johtaisi siihen, että humanitaarinen maahanmuutto loppuisi kokonaan, jos tähän toisi vielä yhden aspektin lisää.

Verotuksen lisäksi tulisi pitää kirjaa siitä, millä paikkakunnilla on eniten tämän erillisen veron maksajia, ja kaikki humanitaarisin syin maahan tulleet sijoitettaisiin näihin paikkakuntiin ilman mahdollisuutta muuttaa yhteiskunnan tuella näiltä alueilta pois. (Omalla rahalla, kuten palkalla toki voisi muuttaa minne haluavat.)

Eli tästä eteenpäin ns. suvaitsevaiset ihmiset sekä maksaisi humanitaarisen maahanmuuton kustannukset, että kärsisivät itse humanitaarisen maahanmuuton sosiaaliset ongelmat. Tätä he eivät jaksaisi kauaa tehdä.

Ympäri Eurooppaa on havaittu, että juuri ns. suvaitsevaiset ovat ensimmäisiä, jotka muuttavat maahanmuuton pilaamilta alueilta pois. On ylipäänsä tutkittu, että kun vasta 3% asuinalueen asukkaista on maahanmuuttajia, alkaa monet muuttamaan alueelta pois. Näistä muuttajista iso osa on ns. suvaitsevaisia. Ympäri Eurooppaa kaikkein valkoisimmilla alueilla asuu eniten humanitaarisen maahanmuuton lujimmat kannattajat. Ruotsissa on esimerkiksi alueita, joissa valtaosa asukkaista on maahanmuuttajia, ja ainoat kantaruotsalaiset lähinnä vanhuksia, joilla ei ole resursseja muuttaa pois. Miksi suvaitsevaiset eivät muuta Ruotsissa noille alueille, kun kuitenkin kannatavat tuollaisten alueiden syntymistä? No eivät tietenkään muuta, koska he haluavat monikulttuuria kaikkialle muualle paitsi omaan naapuriinsa.

Tästä on olemassa myös suomalainen esimerkki: Kauniainen. On tutkittu, että kaikkein avointa ja löysintä maahanmuuttopolitiikkaa kannatetaan juuri Kauniaisissa. Siellä asuu koko Suomen ns. suvaitsevaisin väki. Sitten kun sinne meinattiin sijoittaa muutama turvapaikanhakija. (Kyse alle kymmenestä turviksesta.) Niin Kauniaisista lähti hirveä vastarinta ja älämölö, että heidän kaunis kaupunkinsa pilataan. Että niin. Tyypit siis henkeen ja vereen kannattaa löysää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta vain niin kauan, kun maahanmuuttajia ei näy naapurissa.

Tästä syystä tämä uusi verotusmalli ja maahanmuuttajien sijoitustapa muutaman vuoden tähtäimellä lopettaisi humanitaarisen maahanmuuton kokonaan. Toki porukka ensin maksaisi sitä erillistä veroa ja kiillottaisi sädekehäänsä, mutta sitten kun naapuristoon alkaisi tulemaan sosiaalisia ongelmia, monet muuttaisi toiselle alueelle, ja koska eivät haluaisi samojen ongelmien pilaavan uuden kodin naapuristoa, he lopettaisivat tämän erillisen veron maksamisen. Voisi sanoa, että joku 10 vuotta menisi ja tuolla erillisellä verotuksella saadut tulot putoaisi lähes nollaan. Sitten humanitaarinen maahanmuutto olisi pakko lopettaa kokonaan, kun siitä ei olisi kukaan valmis maksamaan.

Ja mikä parasta: Suvaitsevaiset eivät voisi syyttää tästä halllitusta, rasismia tai mitään muutakaan instituutiota, ilmiötä tai politiikkoa, vaan pelkästään sitä kaveria, joka näkyy, kun aamulla katsoo peiliin.

Gun-May Arffman

Juha Sipilä voisi jättää myös matkan väliin, säästäisi Suomikin siinä edes vähän. Koko ajattelu tulisi laittaa uusiksi ja lopettaa ajattelemasta ja tekemästä niin, että ihmisiä on rahdattava tuhansien kilometrien päästä tänne pohjoiseen, joilla kulttuuriperimä ja tavat ovat yhtä kaukana kuin meille avaruus. Sellaisen ajatuksen on loputtava, että euroopan ja Suomen kansoilla on velvolisuus elättää toisen maan kansalaisia. Kyllä noiden omien maiden kansalaiset ovat itse vastuussa omasta maastaan ja heidän on alettava rakentamaan omia maitaan. Koko turvapaikka systeemi on idiotisminen kyhäelmä, joka vain houkuttelee ihmisiä ilmaisen elämän toivossa sossuturisteiksi.

Rauno Kujala

Mikäli Suomi olisi oikeusvaltio, jokaikinen läpsyttelijä palautettaisiin Ruotsiin, sieltähän he tulivatkin. Täysin naurettavaa ja laitonta koko touhu....mutta Suomihan ei oikeusvaltio ole, eikä myöskään itsenäinen.

Marja-Terttu Peltovuoma

Sipilä se on muuttanut suuren osa ihmisten elämää ettei tarvi lomia ajatella....Kaipa se nyt on tyytyväinen ja kiittää herraansa iltaisin että sai voimia tehdä päin helvet. ...osan palkansaajien ym elämästä.Kärsi nyt ikä juhannus muutos itse jos kestät jos et kesyä hyppää helvet.....iin

Risto Nikander

Ajattelin kirjoittaa, että Sipilä voisi antaa valtuuskirjeen Merkelille päättää asiat Suomen puolesta. Voinkin toistaa osan artikkelissa olleen lauseen niin säästyy kirjoittaminen:
Copy
Pääministerillämme on täysi valtuutus puolustaa italialaisten etuja, joten jos menemme Brysseliin vain saamaan Saksan ja Ranskan jo valmistelemia kotiläksyjä, on parempi, jos pääministerimme säästää rahaa eikä matkusta paikalle, Italian sisäministeri Matteo Salvini tviittasi torstaina.
Uncopy

Sami Rinta-Mänty

Kyllä nämä Suomen herrat ovat säälittäviä Brysselin juoksupoikia. Nyt kun Brysselin herroilta on saatu lupa niin uskalletaan esittää edes hieman järjellisempiä kommentteja maahanmuuttosta. Pääosa kansasta on tämän tajunnut jo ajat sitten mutta herrat heräävät hitaasti. Brysselin luottamuspääomaa kerätessä on nukuttu monta vuotta. Nyt sitten nysvätään seuraavat vuodet etsien yhteisymmärrystä EU:n sisällä ja samaan aikaan maahantunkeutuminen jatkuu. Oman kansan puolustaminen on Suomen poliittiselle eliitille tuntematon käsite. Koskahan sitä kerättyä luottamuspääomaa aletaan lunastamaan käytännössä...?

Onneksi Euroopasta löytyy todellisia valtiomiehiä, jotka eivät halua olla Brysselin herrojeen sylikoiria vaan ajattelevat sekä omilla aivoillaan että oman kansansa etua. Näitä henkilöitä saa lopulta Suomenkin kansa kiittää siitä että tälle hulluudelle lopulta toivottavasti laitetaan piste. Suomen nykyisistä Herroista ei siihen ole - ei ainakaan ilman Brysselin lupaa. Paljon on vettä virrannut Vantaan joessa siitä kun Suomestakin löytyi todellisia valtiomiehia mallia Relander ja kumppanit, jotka oman uransa ja tulevaisuutensa kustannuksella tekivät kansakunnan pelastavia päätöksiä.

Noloa.

veli leppäjuuri

Epäilen suuresti, että Sipilä menee paikan päälle suomalaiseen tapaan lompakko ja tuvan ovi auki, Mykkäsen saatekirje mukanaan. Suomi haluaa pelastaa maailman pakolaisten ehdoilla. Kurjistetaan mielummin omaa kansaa vaikka lisä veroilla, kunhan vain saadaan hyvä mieli muille.

Hannu Rautomäki

Suomen ja EU-kolhoosin päättäjät ymmärtävät vasta liian myöhään, että kummastakaan ei ollutkaan maailman sosiaalitoimistoksi. Itsesuojeluvaistokin puuttuu. Poikkeuksena vain muutama maa.
Tulijoita elätettäviksi maailmalla riittää niin paljon kuin otetaan ja vielä enemmänkin.

Risto Nikander

Totta. Atte Kaleva kokoomuksesta ehdotti, että marokkolainen murhaaja/terroristi lähetettäisiin kotimaansa vankilaan. Minä ja monet muut ovat samaa mieltä olleet jo kauan eikä vain murhaajista/terroristeista tai niiden ihannoijista ja sellaisiksi aikovista, vaan kaikista rikoksiin syyllistyvistä "pakolaista". Sellaisten pitäminen Suomen vankiloissa maksaa yli € 100,000,- vuodessa. + muslimin vaatimat erikoispalvelut lisäksi.

veli leppäjuuri

On siinä asiassa toinenkin puoli, sillä heidät marokkolaiset ynnä muiden islamilaisten valtioiden kansalaiset otetaan vastaan suurina sankareina kotimaissaan, kun ovat murhanneet vääräuskoisia. Mielestäni parempi vaihtoehto olisi näihin valtioihin suunnattava matkustuskielto. Pikkurikolliset varkaat ja muut olisi syytä palauttaa saman tien kotimaihinsa 10 vuoden maahantulo kiellon saattelemana. Murhaajiin ja muihinkin väkialta rikoksiin syyllistyneitä, voitaisiin ottaa käytäntöön pakkotyö kustantamaan rikollisten aiheuttamat tappiot Suomen kansalaisille.

Arto Kalevi

No tämähän oli kaikkien tiedossa, jotta järki jossain vaiheessa on otettava käyttöön, kun Euroopassa on toimittu kuin hölmöläläisten saduissa ....
Pullat on nyt leivottu, villasukat kudottu ja alustavat laskut alkavat erääntyä Euroopalle maksettaviksi ....
Mutta peruuttamatonta vahinkoa ei voi enää korjata, esim Italian maine suosittuna turistimaana on tuhottu täysin ...