Keskiviikko 20.2.2019

Petteri Orpo pitää Veera Ruohon saamaa vihapostia käsittämättömänä: ”Säälittävää toimintaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.6.2018 11:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Petteri Orpo.
|

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää täysin käsittämättömänä, että kansanedustaja Veera Ruoho (kok.) on joutunut ensin eduskunnassa häirinnän kohteeksi ja saa nyt vihapostia.

–Aivan käsittämätöntä miten Veera Ruoho on joutunut ensin työpaikallaan häirinnän kohteeksi, ja sen jälkeen vihapostin uhriksi. Kaikki tuki Veeralle! Säälittävää toimintaa häiriköiltä, Orpo tviittaa.

 

 

Lännen Median lehtien mukaan perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen maanantaina Helsingin käräjäoikeudesta saama rikostuomio poiki törky- ja vihapostitulvan Ruoholle. Ruohon saamat viestit on toimitettu eduskunnan turvallisuusyksikköön. 

Hakkarainen tuomittiin syyttäjän hänelle hakemilla rikosnimikkeillä, mutta ei vankeusrangaistukseen, kuten syyttäjä oli vaatinut. Oikeus katsoi, että Hakkarainen oli ottanut Ruohoa kaulan takaa kiinni niskalenkkiotteella ja toisella kädellä vääntänyt tämän kasvoja niin, että sai suudeltua tätä.

Hakkarainen myönsi pian tapahtuman jälkeen julkisesti, että oli käynyt käsiksi Ruohoon. Rikos tapahtui eduskunnassa pikkujouluiltana, joskaan ei pikkujouluissa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi tapahtumasta Hakkaraiselle vakavan varoituksen ja samalla Hakkarainen itse jätti puolueen varapuheenjohtajuuden. Ryhmän puheenjohtaja Leena Meri sanoo nyt Helsingin Sanomille, että tuomiosta ei seuraa Hakkaraiselle uusia kurinpitotoimia.

Lue lisää: 

Näkökulma: Teuvo Hakkaraisen tuomio ja jatko kansanedustajana – näin sanoo laki

Yle: Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Nikander

Taidat olla suhteellisuudentajuton. Eikös persut yrittäneet juurin estää raiskaajien maahantuontia?!? On näillä kahdella rikoksella kuitenkin melkoinen "tasoero". Jos muistat, niin porilainen nuori nainen joutui raiskstuksi ja elävänä poltetuksi kun ei suostunut jatkamaan seurustelua afgaanin kanssa.

Aulis Saarijärvi

Ennen kuin teette tästä Ruohosta aivan enkelimäisen, neitsykäistyttösen, niin muistakaa!

Ruoho on 80 kg 178 senttinen kamppailulain mestari. Lisäksi poliisin väkivaltakoneiston itsepuolustusopit saanut. Hän olisi 20 kiloa kevyemmän Hakkaraisen helpolla vain kääntänyt selälleen ja pitänyt siinä vaaditun 15 sekuntia. Olisi julkisuudessa saanut sankarittaren sädekehän.
Nyt hän itkee joka lehteen kuinka mies suuteli väkisin juovuksissa. Syyttäjä jopa vaahtosi, että Hakkaraisen tarkoitus oli taittaa niska niks naks noks väks fäcks! Ho hoijaa!

Muistakaa myös, että Ruoho on pettänyt muutaman tuhat äänestäjäänsä loikkaamalla perusista uvatteihin. Toinen petos vielä niiltäkin pettämällä uutuusloikka kokoomukseen. Kiinnittäkää siis huomio naisen petollisuuteen ja valheellisuuteen kaikessa, mitä ajattelette.

Matti Virtanen

Mielenkiintoisia pointteja.
Hakkarainen kumminkin on taas porsastellut ja Ruoho koettaa ottaa siitä tietysti poliittista etua.

Surkuhupaisaa on että todennäköisesti Teuvo-possu menee taas valeissa läpi ja vääryyttä kärsinyt ei. Siinä tapauksessa Ruoholle jää vain muisto ei_niin_prinssin suudelmasta.

Postin lukee varmasti Ruohon avustaja joka voi ne filtteröidä /dev/null:iin ja huomaavaisesti jättää ne mainitsemasta, ne ovat vain pa*kaa bitteinä.

Arto Brummer

Voi jumaliste näitä selittelijöitä. Tuo poliisi-argumentti on ehkä tyhmin ikinä. Jos istut jossain eduskunnan kahvilassa niin et sitä todellakaan oleta että joku tulee takaapäin yllättäen ottamaan niskalukon ja pussailemaan. Täysin yllättävä tilanne, joka oli nopeasti ohi. Mitä hittoa Ruohon olisi pitänyt tehdä, vetää äijä levyksi siihen lattialle? Jos Hakkarainen olisi jatkanut ahdisteluaan niin tilanne olisi voinut ollakin toinen.

Ja mediassa on toistuvasti jo sanottu että Ruoholla oli urheiluajoiltaan niskavamma, johon tuollaiset otteet tuntuvat ihan kunnolla. Syyttäjä on aivan oikeassa että tuosta känniurvelluksesta olisi voinut olla vakavampiakin seurauksia.

Ruoho teki rikosilmoituksen, ei poliittisen agendan tai julkisuuden vuoksi vaan koska on poliisi ja juuri tällaiseen ällöttävään ahdisteluun pitää puuttua jo lainkin nimissä. Se miten Hakkaraisen kanattajat reagoivat tähän kertoo enemmän sen porukan arvoista kun ehkä olisin halunnut edes tietää.

(Ja Ruohon poliittiset arvot ovat myös kaukana omistani)

Irma Asikainen

"Mitä hittoa Ruohon olisi pitänyt tehdä, vetää äijä levyksi siihen lattialle?" Juurikin niin ja näyttää sille örvelölle, että hän (Laura) on täällä ihan yhtä suurella syyllä kuin Teuvo-pahanen konsanaan. Eivät nämä urpot mitään opi käräjillä, mutta jos ne nolaa kunnolla porukan silmissä, niin siitä ne tokenevat. Miettikääpä juttua Iltalehden etusivulla: "Laura Ruoho tempaisi Teuvo (Härski-)Hakkaraiselta koivet alta ja veti "Teuvo-paran" levyksi Eduskunnan kahvihuoneen lattialle." Ei ilkiäisi Teuvo-parka naamaansa vähään aikaan kylillä näyttää, mutta entäs nyt, kun oikein raastupaan pääsi, niin johan venytellään henkseleitä, jotta "ollaan tässä melkoista pollea, kun Lauraa pääsin pussaamaan". Ei pojat, ei tämä nyt ihan oikein mennyt.

Esko Riikonen

Oletan, että poliisi on koulutettu myös sellaisen tilanteen varalta, että hyökkääjä tulee takaa päin. Toisekseen hän on myös harrastanut taistelulajeja. Ja kolmanneksi, millainen se niskalukko oli. Olisiko siinä hieman liioittelua mukana.
En puolusta Hakkaraisen tekoa, mutta asiaa pitäisi aina käsitellä tosiasioiden pohjalta. Poliitikko voi filmata, kuten jalkapalloilijoiden olemme näinä aikoina nähneet tekevän.

Petri Hämäläinen
Vastaus kommenttiin #32

Ei Esko, näiden omaan pesään kusijoiden kanssa asiaa ei nimenomaan käsitellä tosiasioiden perusteella. Kuten päivittäisistä valheellisista uutisista näemme, todellisuudella ja totuudella ei näille fasisteille ole mitään merkitystä.

Siksi känniläisen pusu muuttuu ”päähän ja niskaan kohdistetuksi iskuksi.

Vain siksi.

Saa ja pitää valehdella kun on kunnon moralisti ja militantti taistolainen!

Hannu Rautomäki

Eduskuntaan olisi asetettava poikkeuksena kieltolaki, niin tätäkään kärhämää Hakkaraisen Ruoholle eduskunnan pikkujoulussa antamasta luvattomasta moiskauksesta ei olisi syntynyt.
Eduskunnan vahtimestarit voisivat valvoa kansanedustajien selväpäisyyttä puhallustestein.

Hannu Rautomäki

Herää myös kysymys, miksi eduskunnan monilukuisien kerhojen jatkoksi ei ole perustettu omaa AA-kerhoa?
Eduskunnan täysistunnossakin on soperrettu puhetta kännissä, ja ulkomaan parlamentin järjestämässä tilaisuudessa kikatettin juovuksissa isäntien kummastukseksi.
Suomesta löytysi monilukuinen joukko raitistuneita alkoholisteja eduskunnan AA-kerhon tukihenkilöiksi.

Risto Nikander

Petteri Orpo: Säälittää suomalaisia naisia, kun päästit sellaisen määrän raiskaajia maahan. Ja muutkin rikollisten uhrit, jotka ja heidan lahiset, jotka ovat joutuneet jopa murhien kohteeksi samasta syystä. Puhumattakaan siitä, että todelliset pakolaiset ovat jääneet leireille. Tänne tulleet maksavat valtiolle, (veronmaksajille) 130 kertaisesti sen, mitä pakolais leireillä olevat lapset ja naiset. Ja suomalaiset köyhät ja vähävaraiset, joilta on leikattu palveluista tänne tulleiden "pakolaisten" vuoksi.

Ilona Oksanen

SDP Viinasen ajojahti 2016 oli sekin tarkkaan mietitty.Viinasta syytettiin seksuaalisesta häirinnästä mm. katsomisesta ,siis naisen katsomisesta.6 nimetöntä ilmiantajaa ja todistajaa.Nimetöntä.Suomalais tyttöjä kehoitetaan pukeutumaan "säädyllisesti"ja olla katsomatta silmiin ulkomaalaista miestä/poikaa koska kutsu ja myöntyminen väkisin makaajille .Eli siis lapset ja naiset katse maahan ja säkki päähän.Ilmankos 10 v.lapsen väkisin makaaminen ei ollutkaan raiskaus,vaan vapaaehtoista.Onneksi pahoinpitelyä oli herrasmies estämässä ent.ex-poliisi juuri vapaaksi päässeen aarnion kaveri, kokoomusen kansanedustaja jotta ex-perus suomalainen ex-poliisi ei pöydässä saanut pahempia vammoja...Nopeaa toimintaa kahdelta ex-poliisilta jotka ovat joutuneet urallaan vaarallisten rikollistenkin kanssa vastakkain,ja onneksi poliisien koulutukseen kuuluu psykologia jotta osaavat juoppojakin käsitellä helposti,puhumallakin.Eduskunta juopottelupaikkana ja kansanedustajien ilmaiset viinat siellä ja kotiin kannettuna ALKOn hallituksen jäsenille ovatkin ihan ok.eikö?Kun juppojen mahdollisuus on ryypätä vapaasti siellä veronmaksajien rahoista.Sama koskee Linnan juhlia ja jatkoja valtion luottokorteilla. Koska nämä juopot ja rikosrekisterien omistajat itse istuvat siellä päättämässä asioistaan ovat syylliset kaikki he ,jotka juopotteluun ovat luvan antaneet.Koskee siis jokaista veronmaksajien rahoilla elävää arkadianmäellä.Miten suomessa on voinut istua ministerin pallilla rattijuoppo ja pahoinpitelijä,tai eu päämajassa juoppojunkker hillua kännissä lääppien ja kourien vieraan maan päämiehiä ja olla kännisenä kokouksissa ynm.toistuvasti.Olisiko koko juoppojen armeija saatava hoitoon,ei ainoastaan suomen päässä olevat? Onneksi kokoomuslaisten kännikalojen sylipainista kuvat sensuroitiin,olisi mennyt uskottavuus siihen keiden kohdalla on kyse väkivallasta ,pahoinpitelystä jne.jne.ja milloin on kyse vapaehtoisuudesta.Näkyy se kokoomuksen naisille pakkotanssi ja maahan kellistäminen maittaa,kun osapuolena on miespuolinen juoppottelu kaveri kokoomuksesta.
– Samanlainen kuin kaikissa muissakin, jos puhutaan seksuaalisesta häirinnästä, että pyritään ehkäisemään tilanne ennalta. Jos se ei kuitenkaan onnistu, niin asetetaan selkeästi rajat omalle reviirille ja kielletään koskettelu.

– Sen jälkeen seuraa otteesta irrottautuminen ja paikalta poistuminen, jos se kielto ei ole riittänyt.

Itsepuolustus- ja uhkatilannekoulutuksiin osallistuneiden ikähaitari on 13-60 vuotta. Alle 13-vuotiaat ovat vielä niin lapsia, että kurssin sisältö voi olla jopa liian rankka.

Eli 60vuotias voi osallistua itsepuolustuskurssille mutta kaksi ex-poliisia ei voinut estää yhtä alkoholin vaikutuksen alaisen aolevaa kansanedustajatoveriaan ,vaikka olivat selvinpäin ja heillä oli siihen oikeus?

Irma Asikainen

"Näkyy se kokoomuksen naisille pakkotanssi ja maahan kellistäminen maittaa,kun osapuolena on miespuolinen juoppottelu kaveri kokoomuksesta." Tässä jutussa nyt paistaa kaiken kaikkiaan suuri kateus paremmin pärjääviä kohtaan, enkä ota kantaa sen muihin pointteihin, mutta tämä erityisesti jäi mietityttämään- Olisiko Ruoho tehnyt asiasta jutun, jos kähmijä olisi ollut puoluetoveri(?), vaiolisiko justttu jäänyt ns, oman piirin sisälle. Kyllä tämä oli melkoisen tarkoitushakuinen juttu.

Esko Riikonen

."Ilmankos 10 v.lapsen väkisin makaaminen ei ollutkaan raiskaus,vaan vapaaehtoista"

Kenen syyksi tämän luet. Joko kokoomuslainen oikeusministeri on saanut asiassa jotain aikaa, vai jatkaako miettimistä. Tästä et kuitenkaan pääse Hakkaraista syyttämään.

Mikko Räsänen

Ruoho on vetäissyt komeat vaalitemput tuolla kohkaamisellaan. Teuvo meni jonkin rajan yli. Hetkellinen typerä päähänpisto. Ja nyt kun seuraan näitä kommentteja ja tätä koko showta ja mediarummutusta, en voi ajatella muuta kuin, että kyllä on ääliöitä täynnä tämä Suomi. Lukekaapa kommentoijat noita omia tarinoitanne ihan vaan ajankuluksi. Nolottaako yhtään? Aikuiset miehet räksyttävät kuin pienet pojat hiekkalaatikolla. Kokonaisuutena katsoen miehen muotti on nähtävästi hukattu pahemman kerran. Sitä se sivistys teettää.