Keskiviikko 20.2.2019

Juhannysmyräkkä pyyhkäisee Suomen yli – Sähköyhtiö: ”Olemme siirtyneet tehostettuun valmiustilaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.6.2018 12:11
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Suomen yli liikkuu juhannuksena useita matalapaineita ja tuuli voimistuu.
|

Suomen yli liikkuu juhannuksena useita matalapaineita ja tuuli voimistuu. Etenkin merialueilla tuuli voi olla paikoin kovaa ja myrskyisää. Tänään juhannusaattona myös sateet ovat runsaita, ja vettä kertyy ennusteiden mukaan yleisesti 10–20 millimetriä, paikoin jopa 30–50 millimetriä.

–Matalapaine liikkuu vähitellen juhannusaattona ja juhannuspäivänä maan yli pohjoiseen. Runsaimmat sateet näyttävät tällä hetkellä tulevan juhannusaattona, ja paikoin voi olla myös ukkoskuuroja. Sää muuttuu etelästä alkaen hieman poutaisemmaksi matalapaineen liikkuessa kohti pohjoista. Tuuli voimistuu ja voi olla merialueilla kovaa, maa-alueilla enimmäkseen kohtalaista tai navakkaa. Puuskat voivat olla voimakkaita, ja etenkin merellä myös myrskypuuskat voivat olla mahdollisia, Forecan meteorologi Anna Latvala ennustaa blogissaan.

Juhannuspäivänä matalapaine sateineen siirtyy Suomen pohjoispuolelle ja sateita tulee etenkin Pohjois-Suomessa ja paikoin maan keskiosassa. Kuuroja tulee lisäksi paikoin maan eteläosassa. Voimakkaimmat tuulet siirtyvät myös vähitellen pohjoiseen, mutta juhannuspäivänä on edelleen etelää myöten kohtalaista tai navakkaa tuulta ja voimakkaita puuskia. 

Sähköyhtiöt kertovat nostaneensa valmiuttaan juhannuksen sääennusteiden vuoksi. 

–Olemme siirtyneet oranssiin eli tehostettuun valmiustilaan ennusteiden voimistuttua ja viankorjauksen hallintaa vahvistetaan edelleen. Voimakkaimmillaan myrskypuuskien ennustetaan olevan perjantai-iltapäivästä alkaen, Järvi-Suomen Energia kertoo tiedotteessaan.

Carunan mukaan myrkypuuskiin varaudutaan Etelä-Suomessa erityisesti Uudellamaalla ja Lounais-Suomen rannikkoalueilla. Muilla Carunan verkkoalueilla, kuten Satakunnassa ja Koillismaalla, varaudutaan ukkosiin ja kovaan tuuleen. 

Jaa artikkeli:

Kommentit