Lauantai 25.5.2019

Ilmatieteen laitos julkaisi lukuja juhannusmyräkästä: ”Kovin puuska 32,5 m/s, 24h sademäärä 41 mm”

Luotu: 
23.6.2018 09:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Juhannuspäivä on ennusteiden mukaan vielä sateinen suuressa osassa maata.
|

Suomea riepotteleva juhannusmyräkkä tuo vielä tänään juhannuspäivänä sateita ja tuuli voi olla paikoin puuskissa kovaa. 

–Juhannuspäivä on vielä sateinen suuressa osassa maata, mutta maan eteläosassa runsaimmat sateet ovat jo ohi. Matalapaine siirtyy juhannuspäivän aikana Suomen pohjoispuolelle ja yötä kohti sää alkaa muuttua poutaisemmaksi. Tuuli voi olla vielä paikoin puuskissa kovaa, mutta heikkenee vähitellen, Forecan meteorologit tviittaavat.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kovin tuulen puuska, 32,5 m/s, mitattiin perjantaina iltapäivällä Kaskisissa. Suurin sademäärä saatiin Vaasan Klemettilässä.

–Juhannusaaton myrsky lukuina klo 15.30: kovin puuska 32,5 m/s ja 10min keskituuli 26,5 m/s (Kaskinen Sälgrund), maa-alueilla Helsinki Kumpula puuska 22,7 m/s. Vaasa Klemettilä 24h sademäärä 41 mm, meteorologit tviittaavat.

Energiateollisuuden mukaan juhannuspäivän aamuna ilman sähköä oli noin 3 800 kotitaloutta. Eniten vikoja oli Järvi-Suomen Energian alueella.

–Keskijänniteverkon korjauksessa ollaan hyvässä vauhdissa, eikä uusia vikoja ole aamun tunteina syntynyt verkkoon. Lauantai-iltapäivän tai -illan aikana työ ulottunee pienjänniteverkon puolelle, mikäli uusia vikoja ei synny keskijänniteverkkoon. Myräkän selkä näyttää taittuneen, joten viat on saatu rajattua yön aikana pienille alueille, Järvi-Suomen Energia kertoo tiedotteessaan.

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli: