Keskiviikko 22.5.2019

Nyt puhuu ”hääräilystä” syytetty Ben Zyskowicz: ”Kenenkään ei pidä olla huolissaan”

Luotu: 
26.6.2018 20:01
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ben Zyskowicz tavattiin eduskunnasta tänään jäätelö kädessään.
|

Kokoomuksen konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz kiistää huhut, joiden mukaan hän hääräisi eduskunnassa jotakin, mikä huolestuttaa keskustaa. Hän painottaa, että kokoomuksen eduskuntaryhmässä ei ole isompaa sote-kapinaliikettä.

Verkkouutisten blogikirjoituksessa väitettiin tänään, että keskusta on huolestunut Zyskowiczista, ”jonka uskotaan hääräävän jotakin”. Zyskowicz kiistää tämän.

–En häärää yhtään mitään, mistä kenenkään pitäisi olla huolissaan. Yritän viedä sote- ja maakuntauudistusta eteenpäin sen mukaisesti, kun hallituksessa on tänään sovittu ja kokoomuksen eduskuntaryhmässä tänään hyväksytty, Zyskowicz sanoo illalla Uudelle Suomelle.

Kirjoituksen mukaan ”edes kokoomuksen sisällä ei tiedetä, pelaako Zyskowicz Orpon pussiin, omaan pussiinsa vai kenties Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) pussiin”.

–En pelaa yhtään mitään, Zyskowicz sanoo Uudelle Suomelle.

–En ole huomannut, että kokoomuksen sisällä kukaan olisi epätietoinen siitä, että tuen tätä uudistuskokonaisuutta siten, kuin hallituksessa on tänä aamuna sovittu.

Eli pelaat täysin kokoomuksen ja hallituksen pussiin?

–Pelaan pelkästään kokoomuksen, hallituksen ja Suomen pussiin. Kyllä.

Verkkouutisten mukaan Zyskowiczin kerrotaan ottaneen yhteen kokoomuksen kansanedustajan Wille Rydmanin kanssa kokoomuksen ryhmäkokouksessa viime viikolla. Molemmat kuuluvat perustuslakivaliokuntaan, jonka lausunnon johdosta hallitus antoi vastineen valinnanvapauslaista noin viikko sitten. Verkkouutisten mukaan kiistan aiheena olisi ollut vastine ja se, miten valinnanvapauden lykkääntyminen olisi pitänyt ratkaista.

–Willen kanssa ei ole mitään riitaa mistään asiasta, Zyskowicz sanoo ja lisää, ettei kommentoi ei-julkisissa ryhmäkokouksissa käytyjä keskusteluja millään tavalla, eli hän ei kiistä eikä vahvista niitä.

Kokoomuksen rivien rakoilun laajuutta sote-uudistuksen takana on arvuuteltu tasaiseen tahtiin ja myös Verkkouutiset väitti tänään, että puolueen riveissä on yhä enemmän heitä, jotka epäilevät, pitäisikö uudistusta viedä lainkaan eteenpäin. Tähän mennessä sotea vastaan ovat ilmoittaneet äänestävänsä kansanedustajat Elina Lepomäki ja Susanna Koski.

Zyskowicz kiistää myös kaikki väitteet laajasta rivien rakoilusta.

–En tiedä, että heidän kahden eli Lepomäen ja Susanna Kosken lisäksi eduskuntaryhmässämme olisi ketään muita, jotka olisivat vastustavalla kannalla. En ainakaan tiedä, Zyskowicz sanoo ja huomauttaa, että ryhmä sitoutui tänään yksimielisesti soten uuteen aikatauluun.

Eli mitään laajempaa kapinaliikettä ei ole?

–Ei ole mitään kapinaliikettä kokoomuksen ryhmässä. Sen voin sanoa kyllä. Ei ole, Zyskowicz sanoo lujasti.

Jaa artikkeli:

Kommentit